Lichtwerker zijn is een prachtige missie. Het is de keuze van je ziel geweest voor dit leven. Maar helaas ervaren veel Lichtwerkers, en waarschijnlijk ook jij, een diepe eenzaamheid. Het pad van spirituele ontwikkeling en je (vaak onbekende) missie op de aarde zetten kan zo afwijken van de mensen om je heen dat je je heel alleen voelt. Toch hoeft het niet zo te zijn. Ik leg je graag uit waarom niet!

De eenzaamheid die Lichtwerkers voelen

Opgroeien in een land als Nederland is oprecht een zegen. We hebben recht op onderwijs, gezondheidszorg en hoe krom het soms ook in elkaar zit, de meeste van ons hebben een prima leven.

Maar tegelijkertijd wonen we ook in een land waarin de uitspraak “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” de norm is. Of te wel: zorg er aub voor dat je gewoon net zoals alle anderen bent, want dan wordt je geaccepteerd.

Ben je dat niet?

Dan is het moeilijk om er echt bij te horen… De kans dat je dan niet meer geaccepteerd wordt door de mensen om je heen is erg groot.

Dat is precies de reden waarom veel Lichtwerkers last hebben van eenzaamheid.

Je weet diep van binnen dat je anders bent dan de mensen om je heen; jouw interesses liggen niet bij wat er op tv te zien is, maar in spiritualiteit en diepgang; en je durft je niet uit te spreken of wanneer je wel deelt over de dingen die jij interessant vindt, dan wordt je raar aangekeken.

Klinkt bekend?

Dat denk ik wel. Het is namelijk precies wat ik zelf heb meegemaakt. En ook van anderen heb gehoord. Het spirituele pad van Lichtwerkers is gekoppeld aan eenzaamheid.

Want de angst om er niet bij te horen is groter dan de angst om je rol in dit leven niet te vervullen.

In mijn e-book “De Nieuwe Tijd” over de rol van Lichtwerkers in het nieuwe Watermantijdperk, kwam deze eenzaamheid ook steeds weer naar voren.

Is het de bedoeling dat wij ons alleen voelen?

Nee, natuurlijk niet!

Het is nooit de bedoeling om eenzaamheid te voelen of het gevoel te hebben dat je er alleen voor staat. Het woord samenleving heeft niet voor niets het woord samen erin zitten. Eenzaamheid, zeker onder Lichtwerkers, is juist iets wat totaal niet bij ons als mens past. We zijn ‘kuddedieren’ en juist gemaakt om (ook) samen te leven!

Eigenlijk is dus het tegenovergestelde de bedoeling. Het is juist de bedoeling dat wij als Lichtwerkers samenkomen en elkaar helpen!

Het creëren van het nieuwe Watermantijdperk waar we naar toe groeien, kunnen we namelijk niet ieder voor zich doen.

Wanneer je alleen probeert je licht op te houden, dan is dat veel moeilijker dan wanneer je dat samen met anderen kan doen. Immers, 1 kaarsje kan zeker wel een kamer verlichten, maar 5, 10 of zelfs 100 kaarsen samen verdrijven de duisternis veel gemakkelijker. Zeker wanneer de kamer een grote zaal wordt, is de kracht van 100 kaarsen veel beter zichtbaar dan van 1 kaars.

Daarom is de beste oplossing tegen eenzaamheid voor Lichtwerkers: je verbinden met anderen die OOK met dezelfde dingen bezig zijn.

Wat kunnen Lichtwerkers doen bij eenzaamheid?

Het doel is dus simpel: verbind je met andere lichtwerkers en voel daardoor die eenzaamheid niet meer zo.

Maar hoe doe je dat wanneer je omgeving niemand kent die ook met spiritualiteit bezig is? Of nog erger, wanneer mensen in je omgeving je niet begrijpen wanneer jij deelt over de dingen die je ziet, voelt of hoort?

Het antwoord is simpel:

Benut de kracht van het internet!

Net zoals je dit artikel gevonden hebt op het internet, zo ligt er een (spirituele) wereld voor je open wanneer je er online naar op zoek gaat.

Zo kan je op Instagram in contact komen met andere mensen die openbaar delen over spiritualiteit (via #spiritualiteit bijvoorbeeld), zonder dat je daarvoor zelf ook hoeft te delen over waar jij mee bezig bent. Je bent sowieso altijd welkom op mijn profiel, ook anoniem ;-) Kijk of je in contact kan komen met de mensen die je vindt via het reageren op stories of posts van die persoon. En kijk ook naar de andere mensen die reageren op de berichten.

Daarnaast zijn er ook forums, Facebook groepen en tal van andere websites waar je informatie kan vinden. Of natuurlijk de evenementen die zoveel georganiseerd worden en waar jij makkelijk alleen naar toe kunt gaan (veel mensen gaan alleen naar spirituele evenementen) om zo in contact te komen met gelijkgestemde.

Maar wat je ook kan doen:

Sluit je aan bij de online Lichtwerkers community van Find Your Light!

Find Your Light Community

Met de online Lichtwerkers community help ik jou om in je kracht te gaan staan, vanuit zelfvertrouwen te leven en je missie in de wereld te zetten.

Met deze online Lichtwerkers community help ik jou bij eenzaamheid om in je kracht te gaan staan, vanuit zelfvertrouwen te leven en je missie in de wereld te zetten.

De community bestaat uit een groep mensen die allemaal de roeping voelen om iets moois bij te dragen aan de ontwikkelingen van de wereld. En nog belangrijker: om de handen in één te slaan en dit samen te doen!

Of je nu man, vrouw of een andere identificatie voelt; net van school komt of al met pensioen bent; als jij voelt dat jij als Lichtwerker wilt bijdragen aan de ontwikkeling naar het Watermantijdperk, dan ben je van harte welkom.

Samen is het zoveel makkelijker!

Om het voor iedereen toegankelijk te houden is er een Telegram groep waar je contact kan hebben met andere Lichtwerkers. Je mag daarin delen wat je wilt!

En om het nog leuker te maken is er een spirituele boekclub via Telegram. Hierin lezen we iedere maand hetzelfde boek en bespreken we (respectvol) onze inzichten.

Dus bye bye eenzaamheid en hallo Lichtwerkers community!

Je bent echt niet alleen op je pad! Juist samen is het zoveel makkelijker en leuker.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij de Lichtwerkers community? Klik dan snel verder!

Ik kijk er naar uit om je in de community te mogen verwelkomen.

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In deze aflevering van de Find Your Light Podcast, vertel ik over het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn. En hoe je om kan gaan met het gevoel van eenzaamheid.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op