Het is hip, het lijkt wel alsof dat iedereen het opeens doet en het klinkt super simpel. Waar ik het over heb? Ademwerk! Of zoals het in het Engels genoemd wordt: Breathwork. Van de Wim Hof Methode tot trauma verwerking, er is keuze genoeg. Maar wat is ademwerk? En waarom kies je ervoor om een ademsessie te doen? In dit artikel leg ik je het helemaal uit!

Wat is ademwerk?

Simpel gezegd gebruik je met ademwerk je eigen ademhaling om iets voor elkaar te krijgen.

Een paar keer diep in- en uitademen om tot rust te komen en weer in het moment te zijn, is dus eigenlijk al ademwerk.

Wanneer je echter dieper wilt duiken in je spiritualiteit of bepaalde dingen bereiken, dan ga je je ademhaling op een andere manier inzetten. Meestal wordt de ademhaling dan versnelt.

Een versnelde ademhaling (zoals de verbonden ademhaling) zorgt er namelijk voor dat er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gaan en er daardoor nieuwe processen op gang komen.

Daardoor wordt bij de Wim Hof Methode ademhaling gebruikt om met extreme kou om te kunnen gaan en kunnen ademsessies helpen met het verwerken van trauma’s.

Je gebruikt dus steeds je ademhaling op een specifieke manier om tot een bepaald doel te komen. Wat dat doel is, is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Wat is de grootste kracht van ademwerk?

Het mooiste wat er eigenlijk door ademwerk ontstaat is dat je in de lagen van je onderbewustzijn werkt.

Je hoofd/ego is vaak niet meer bewust aanwezig of is de regie tijdens een ademsessie kwijt. Daardoor kan je op lagen komen waar je met je gewone bewustzijn helemaal niet bij kan.

Hierdoor werkt de energie op een veel intensere manier en kunnen er stukken of inzichten naar boven komen waarvan je misschien niet eens wist dat het er zat. Maar dat is juist fijn, want je wilt dat dit juist verwerkt wordt!

Wat is belangrijk om op te letten?

Het belangrijkste wanneer je ademwerk gaat doen is dat je in een omgeving bent waar je je helemaal comfortabel voelt. Kies een ademcoach waar jij je helemaal goed bij voelt. Dit helpt namelijk om dieper te kunnen gaan in je sessie en daardoor meer stukken aan te kunnen kijken.

Probeer het ook niet te forceren. Wanneer je heel specifiek een bepaald stuk wilt aankijken, dan kan je daar natuurlijk je aandacht naar toe brengen. Maar laat het ook over je heen komen. Je ontvangt altijd wat jij nu nodig hebt.

Daarnaast is het ook belangrijk om datgene dat je voelt niet in te houden. Ademwerk is echt lichaamswerk, dus laat je lichaam ook doen wat het wil doen. Misschien wil je slaan met handen of schoppen met je benen. Doet dat ook! Dat is energie dat eruit wil! En gebruik ook je stem. Het is helemaal okey om te schreeuwen en de tranen of misschien juist lachgolven er lekker uit te laten zodat je ruimte maakt.

En het laatste belangrijke van een sessie is dat je de tijd neemt om te focussen op waar je naar toe wilt, op wat er in de plaats mag komen van de dingen die je er net uit gewerkt hebt. Vertrouwen, liefde en dankbaarheid voelen voor al het moois dat er gaat komen en wat jij wilt ervaren!

Een goede ademsessie helpt je hier ook naar toe, maar je kan het ook bewust erbij pakken wanneer je voelt dat het einde eraan komt en je alles losgelaten hebt wat je wilt loslaten.

Wil jij een ademsessie ervaren?

Natuurlijk help ik je graag met het verwerken van jouw angsten, pijn of overtuigingen, zodat jij ook vol zelfvertrouwen het leven kan neerzetten wat je zo graag wilt! Daarom bied ik regelmatig online ademwerk sessies aan en kan je ook een 1 op 1 breathwork sessie bij mij boeken.

Dus ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en wil je graag een ademsessie ervaren? Klik dan snel verder voor de mogelijkheden!

Ik kijk er naar uit om je in een ademsessie te mogen verwelkomen en samen aan datgene te werken dat jij graag los wilt laten.

Veel liefs,

Mariska