Wanneer je begint met mediteren, dan is er 1 grote uitdaging: rust in je hoofd krijgen. Wat je misschien niet verwacht is dat daarin je voeding kan helpen. Vegetarisch, en met name rauw, onbewerkt voedsel eten helpt juist om je gedachten tot rust te brengen. En Green Juice helpt juist weer om die voeding makkelijk tot je te nemen.

We denken er vaak niet bij na, maar onze voeding heeft op vele niveaus effect op ons. Niet alleen op ons lichaam en energieniveau, maar ook hoe we ons in ons vel voelen zitten. Hoe gezonder en zuiverder onze voeding, hoe beter dus!

Zelf ben ik sinds augustus 2020 vegetarisch gaan eten en ik probeer daarbij ook zoveel mogelijk veganistisch te eten. Ondertussen is 60 tot 80% van wat ik eet plantaardig. Ik at altijd al graag groenten en nu al helemaal!

Maar soms is groenten eten niet echt snel of makkelijk en schiet het er bij in. Daarom ben ik blij dat ik de Green Juice van Natuurlijk Presteren heb ontdekt.

Wat is Green Juice?

Green Juice is simpel gezegd een dosis groenten en fruit uit een potje. Alle groenten en fruit die je nodig hebt, is verwerkt in een poedervorm en het enige wat je hoeft te doen is 1 scheplepeltje toe te voegen aan je smoothie, een glas water of vruchtensap. Super simpel dus!

Maar daarbij krijg je wel net wat extra voedingsstoffen binnen die je anders niet zou hebben. Mijn smoothies bevatten bijvoorbeeld geen radijs, boerenkool of broccoli, terwijl dat wel in deze Green Juice zit.

Daarnaast bevat de Green Juice ook meteen probiotica, waardoor het nog meer ondersteunt.

Hoe gebruik ik deze Green Juice?

Zelf ben ik deze Green Juice gaan inzetten op dagen waarop ik weet dat ik minder groenten eet. Wanneer ik bijvoorbeeld bij mijn ouders eet dan is de portie (rauwe) groenten altijd wat kleiner. Maar ook op dagen dat ik veel onderweg ben is het super simpel om mee te nemen.

Daarnaast ben ik deze poeder standaard gaan toevoegen aan mijn (toch al groene) smoothie, waardoor deze nog meer voedingsstoffen heeft.

Zeker door de poeder door een smoothie te verwerken, wordt het goed opgelost en smaakt de smoothie nog meer naar groenten. Ik heb bijna niet eens in de gaten dat er een extra groenten-booster aan toe is gevoegd!

Hoe helpt Green Juice om meer rust in je hoofd te krijgen?

Green Juice voor meer rust in je hoofdMijn eigen theorie is dat groenten en fruit veel beter bij ons menselijk lichaam passen dan vlees, granen of bewerkt eten. Is het namelijk niet raar dat we bijna alle groenten en fruit (op de giftige na) rauw kunnen eten, zo meteen uit de natuur, terwijl we vlees (en de meeste vis) nog moeten bereiden voordat we het kunnen eten. Ons lichaam accepteert het anders gewoon echt niet.

Mijn theorie is dus dat ons lichaam beter om kan gaan met groenten en fruit, waardoor het minder hard hoeft te werken en daardoor ook energie heeft voor andere processen. Dit geeft rust aan je lichaam en daardoor ook rust in je hoofd.

Het is niet voor niets dat de meeste detox-programma’s gericht zijn op groenten en fruit eten of dat je voor het drinken van ayahuasca ook geadviseerd wordt om 1 tot 2 weken zoveel mogelijk rauwe groenten en fruit te eten.

Zelf merk ik echt meer rust en ruimte in mijn hoofd wanneer ik veel meer groenten eet en ook wanneer ik standaard 1 Green Juice per dag pak. Het is maar subtiel, maar het verschil is er echt!

Ga het dus zelf uitproberen, zou ik zeggen. De Green Juice van Natuurlijk Presteren is daarbij echt een aanrader. Het is de lekkerste die ik tot nu toe gehad heb!

Veel liefs,

Mariska