Heb jij wel eens een week ALLES anders gedaan om te kijken wat echt voor je werkt? Dat is de Helweek from Home: een week lang andere keuzes maken, veel informatie opnemen en daardoor erachter komen wat echt voor je werkt (en ook wat niet!). Ik deed mijn eerste helweek in april 2021 en vertel je precies wat het mij opgeleverd heeft!

De Helweek from Home – Wat is het?

De helweek from Home is een programma dat georganiseerd wordt door Meetings in the Sun, gebaseerd op het boek van Erik Bertrand Larssen. Normaal wordt een Helweek (volgens mij) georganiseerd op een locatie met een groep, maar gezien de lockdowns is dat natuurlijk niet mogelijk geweest.

Dus waarom dat niet de ultieme week vanuit huis doen? De Helweek from Home!

Een helweek bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Iedere ochtend om 5 uur opstaan
  • 1 uur per dag sporten (in principe om 5.15 uur met de hele groep)
  • Iedere dag een kennissessie om 9.00 uur a.d.h.v. het thema van de dag
  • Gezamenlijke werkblokken in de middag (daarnaast bepaal je zelf je werk-momenten)
  • De hele week gezond eten en zo min mogelijk social media
  • Iedere dag wordt om 20.30 uur afgesloten met een meditatie en je gaat voor/om 22.00 uur slapen
  • De helnacht: van donderdag op vrijdag blijf je wakker om door te werken
  • De kickoff is op zondagavond en de afsluiting een week later op zondagochtend

De ultieme week dus om erachter te komen wat voor je werkt op het gebied van productief zijn en goed voor jezelf zorgen.

Daarnaast bouwen de thema’s op van praktisch naar spiritueel; kwalitatief rusten via meditaties, je Innerlijke Dialoog herkennen en reflecteren zijn de thema’s van de laatste dagen.

Waarom ik besloot mee te doen

Toen ik in maart besloot om mee te doen was mijn motivatie heel simpel:

Ik wilde even een andere energie om me heen.

Ik zat al weken/maanden in een zoekende/luie energie waardoor er niet veel uit mijn handen kwam en zocht een boost om er weer voor te gaan. Deze week voelde daar perfect voor en gaf ook inderdaad die boost!

Daarnaast wilde ik eens horen wat andere te zeggen hadden over onderwerpen als Focus, Tijdsmanagement en Kwalitatief rusten.

En ergens was het ook heel simpel: ik had niets te verliezen.

Ik kon of een week hebben zoals al ik een jaar lang had tijdens de lockdowns, of ik deed het een keer een week anders… Wat is nu een week op een mensenleven?

Hoe was de Helweek from Home zelf?

In een paar woorden was mijn eerste Helweek from Home:

Een grote spiegel, heel inzichtelijk en in de laatste dagen echt behoorlijk zwaar.

Ik had deze Helweek ook zeker niet kunnen doen zonder de support van mijn lieve vriendin Dorien die ook mee deed. We hebben elkaar er echt doorheen geholpen!

Deze week heeft vooral veel duidelijk gemaakt voor mij!

Zo hielp de Focus en Modus kennissessie met Mark Tigchelaar voor mij om duidelijk te krijgen waarom ik me vaak niet kan concentreren. Zowel wanneer er te veel prikkels zijn, maar ook wanneer er eigenlijk te weinig prikkels zijn. Vooral met foto’s afwerken 😅

En de Out of Your Comfortzone sessie liet mij zien wat het doel van mijn Ziel is voor Find Your Light (trust me, dat gaat groot en tof worden!). Iets wat ik zelf nog niet in de gaten had!

Maar de grootste inzichten heb ik toch wel gehaald uit de helnacht.

De Helnacht – Hoe was het?

Deze nacht is als geen ander. Ja, ik heb genoeg nachten met weinig tot geen slaap gehad, maar altijd wel met een paar uur in mijn bed. Niet naar bed gaan is toch heel anders…

De Helnacht in de Helweek from Home begon met een danssessie om 22.00 uur (voor mijn gevoel was de nacht toen allang onderweg – wat duurde het lang voordat het 22.00 uur was). Heerlijk beginnen was dat!

Daarna ga je aan het werk en vanaf 2.00 uur kwam de begeleiding voor de werkblokken en wat afleiding tussendoor. Om 5.15 uur begon natuurlijk de sportsessie en de nieuwe dag weer.

Zo rond 1.00 uur kwam voor mij het moeilijkste punt. Ik was mezelf aan het tegenwerken, kwam niet vooruit met mijn werk en schreef letterlijk in mijn journal “Dit is de hel van de helnacht.”.

Uiteindelijk heb ik nog een poging gedaan om andere dingen te doen, maar om 3.00 uur zijn Dorien en ik op Zoom gaan kletsen en hebben we elkaar geholpen om wakker te blijven.

Heel eerlijk? Dat was niet de slimste keuze. We hadden beter kunnen gaan slapen.

Op vrijdag ben ik de hele dag zo moe geweest dat er niets meer uit mijn handen kwam. Waar ik ‘s nachts al weinig gedaan had, kwam er de rest van de dag al helemaal niets meer uit mijn handen…

Dat was ook mijn grootste inzicht: Slaap is voor mij echt belangrijk om me goed te voelen.

Hoe meer, hoe beter eigenlijk.

Uiteindelijk heeft het echt nog een paar dagen geduurd voor ik echt weer herstelt was van die nacht doorhalen.

De Breathwork sessie op zaterdag

Na een nacht heerlijk slapen stond op zaterdagochtend een breathwork sessie met Wietske Bakker op het programma vanuit het thema “Je Innerlijke Dialoog”.

Deze sessie gaf voor mij de spirituele lading die ik wel zocht en ook echt nodig had in deze helweek from home.

Met breathwork gebruik je je ademhaling om in een soort trance of diepe meditatie te komen. Hierdoor maak je contact met je onderbewustzijn en kunnen er prachtige dingen doorkomen waarbij de stem van je ego uitgeschakeld wordt.

Deze sessie ging voor mij echt heel diep. Ik had nog nooit breathwork gedaan en was verbaasd hoe diep ik in een soort trance kwam.

Wietske had de sessie natuurlijk ingezet rondom het kiezen voor je zielsmissie en bij mij kwam er een belangrijke boodschap door:

Ik wil STRALEN! Ik wil anderen laten STRALEN!

Het was zo bijzonder hoe ik voelde hoe diep die zin resoneerde en hoe ik oude stukken in mezelf kon laten oplossen en ‘eruit’ kon halen in deze sessie.

Wat een prachtig cadeau! Dat was ook precies waarom ik deze week deed! Om echt verbinding te maken met die zielsmissie en ervoor te kiezen om daar voor te gaan.

Wat de helweek from home mij gebracht heeft

Inmiddels is het bijna 2 maanden na de helweek from home en ik kan zeggen dat het mij behoorlijk veel gebracht heeft:

Ik heb een duidelijker beeld gekregen van wat werkt voor mij qua ochtendritueel (bewegen en mediteren).

Het is veel gemakkelijker om ‘s ochtends eerder op te staan (hoewel ik 6.00 uur vroeg genoeg vind) en aan het werk te gaan. Ik geniet zelfs van mijn focus-uren in de ochtend!

Door het ontdekken van Breathwork heb ik inmiddels nog meer oude stukken in mezelf geheeld waar ik eerder niet bij kon.

En ik heb geleerd hoe ik beter kan focussen en wat ik daarvoor nodig heb.

Daarnaast heb ik in deze helweek from home ook mijn eerste e-book geschreven, wat ik de week erna had gepubliceerd!

Mijn e-book “In je Kracht Staan – Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen” is echt ontstaan dankzij deze helweek from home. Ik wilde een specifiek project hebben om in die week aan te werken en dat was dit e-book geworden. Hoewel ik het niet af had gekregen in deze week, was ik wel ruim over de helft gekomen. Dankzij alle lessen lukte het daarom om het boek in de paar dagen daarna af te maken!

Op naar de volgende!

Tja, na zo’n week was de keuze dan ook snel gemaakt:

In juli 2021 doe ik weer mee met de Helweek from Home van Meetings in the Sun!

Samen met mijn lieve vriendin Dorien natuurlijk. We blijven elkaar wel steunen!

Ik kijk er nu al weer naar uit wat die week gaat brengen en welke inzichten ik nu weer krijg!

Doe jij ook mee?

Je kunt je nog opgeven voor de Helweek from Home van Meetings in the Sun! En laat het ook vooral even weten als je mee doet, dan kunnen we elkaar ondersteunen in deze uitdagende week!

Je kan mij altijd een berichtje sturen!

Veel liefs,

Mariska

E-book: In je kracht staan - Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen