Het moment dat je geboren wordt bepaalt veel voor je leven. Ik geloof oprecht dat je dit moment bewust als ziel kiest, omdat de stand van de sterren, de datum en plaats uiteindelijk ondersteunen aan je zielsmissie. Human Design kijkt er ook op die manier naar. Het gaat uit van de blauwdruk die je bij je geboorte hebt. Als je daar naar leeft, dan sta je helemaal in je kracht en leef je naar je potentieel. Wanneer we dit allemaal gaan doen, dan creëren we een wereld in voorspoed en vrede. Daarom vind ik het persoonlijk belangrijk om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met Human Design en geef ik uitgebreide Human Design Readings.

Wat is Human Design?

Human Design is een relatief nieuw systeem dat in 1987 op Ibiza is ontwikkeld door een Canadese natuurkundige, een man die zich daarna Ra Uru Hu noemde.

Hij heeft alle informatie over dit systeem ontvangen (vanuit zijn intuïtie/kanaal?) en uitgewerkt.

Het bijzondere aan dit systeem is dat het een combinatie is van genetische wetenschap en oude wijsheden, waaronder de I-Ching, astrologie, de Kaballah, het chakra model en andere fundamentele-mystieke wijsheden. Daardoor is het erg compleet en klopt het voor mijn gevoel ook helemaal.

Human Design gaat uit van de blauwdruk die aanwezig was in jou op het moment dat je geboren bent. Dus van je geboortedag, -tijd en -plaats. Net zoals bij astrologie bepaalt dat namelijk echt heel veel. Dat is immers ook het moment dat JIJ bepaald hebt om op deze aarde te komen! Ja, trust me, het moment dat jij geboren bent is geen toeval, hoe die geboorte ook verlopen is! Zelfs als het gepland was!

Aan de hand van de gegevens van je geboorte wordt dus je Human Design profiel opgemaakt.

Jouw Profiel

Het belangrijkste gegeven in het Human Design profiel is het energytype. Er zijn 4 types bepaalt binnen Human Design waar iedereen onder valt: (Manifesting) Generator (70% van de mensen), Manifestor (8% van de mensen), Projector (21% van de mensen) en Reflector (1% van de mensen).

Dit energietype zegt al veel over wie jij bent, hoe jouw energie werkt en hoe je op werkgebied in elkaar zit.

Daarnaast zijn er 9 centra in je fysieke systeem bepaalt (vergelijkbaar met de chakra’s die je hebt). Hiervan zijn enkele centra gedefinieerd (ingekleurd) en andere zijn open. Tenzij je een reflector bent, dan zijn alle centra in je profiel ongedefinieerd/open.

Ieder centra heeft een bepaalde energie en afhankelijk of het gedefinieerd is of open is, geeft dat iets aan over jouw energie en kracht. In deze blog laat ik je de hoofdlijnen van de verschillende energietypes zien. In nieuwe blogs zal ik nog dieper duiken in de andere onderdelen!

Op internet vind je tal van websites waar je je profiel kunt opvragen. Mijn favoriet is de Human Design App (beschikbaar voor zowel Android als Apple). Daar kan je per onderdeel van je profiel ook erg veel informatie vinden. Een andere websites die een heel compleet beeld geeft is MyBodyGraph.com.

Op bol.com vind je ook verschillende goede boeken over Human Design!

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Hoe kan Human Design je helpen op je spirituele pad?

Persoonlijk vind ik Human Design een fijne tool om meer bij mezelf te komen. Om echt te kijken naar wat voor mij werkt en hoe ik in elkaar zit. Het is niet voor niets dat ik deze tool ook als handvat geef in mijn e-book “In Je Kracht Staan – Spiritueel handboek voor meer Zelfvertrouwen”.

Wat vooral bijzonder is, is dat Human Design er vanuit gaat dat we allemaal anders zijn!

Ja, je krijgt een ‘label’ in de vorm van het energietype, maar er wordt juist ECHT gekeken naar jouw persoonlijke profiel! Naar de gedefinieerde en open centra; de autoriteit die bepaalt hoe je het beste keuze maakt; hoe anderen een effect op je hebben en je kan zelfs uitrekenen hoe 2 profielen samen komen!

Hierdoor kijk je vanuit een profiel dus veel meer naar wat voor jou werkt, wat jij nodig hebt op het gebied van relaties en werk en wat je te bieden hebt aan de wereld! Dat is toch mega bijzonder?!

Hierdoor leer je jezelf ook beter kennen en kan je daardoor makkelijker kiezen wat voor jou werkt en wat jij nodig hebt.

Heb jij je Human Design profiel al berekent? Stuur me vooral even een bericht als jij nog meer wilt leren over je profiel met een Human Design Reading! Of lees mijn e-book “Ontdek je Human Design” voor slechts € 9,95!

Veel liefs,

Mariska