Als je nu dit artikel leest, dan durf ik wel te zeggen dat jij je ook afvraagt “Wat is mijn zielsmissie? Wat kom ik hier eigenlijk brengen in dit leven?”. En je bent niet de enige. Zeker met de komst van Human Design lijkt die vraag meer en meer naar de voorgrond te komen. Daarom dat je in dit artikel het antwoord leest op de vraag “Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?”. Zodat jij weet hoe je aan de hand van jouw Human Design chart meer duidelijkheid kan krijgen over dit prachtige onderwerp!

Voordat je in het antwoord op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie? duikt, is het handig om de gegevens van je Human Design profiel bij de hand te hebben. Heb je deze nu niet bij de hand? Dan kan je ze heel gemakkelijk berekenen en downloaden via deze pagina: Bereken je Human Design chart.

Wat is Human Design, je zielsmissie en hoe werken ze samen?

Wat is Human Design?

Human Design is een prachtig systeem dat aan de hand van jouw geboorte-moment (dus je geboortedag, -tijdstip en -plaats) berekent wat jouw unieke energie in dit leven is. Het geeft aan welke energie jij van nature hebt meegekregen en hoe jij die energie kan inzetten in je leven.

In je Human Design chart vind je bijvoorbeeld aspecten als hoe je het beste keuzes maakt (je autoriteit); wat je nodig hebt om in actie te komen (je strategie); maar ook wat de beste omgeving voor jou is of hoe jij eten en informatie verwerkt.

Het zit dus bomvol informatie.

Niet zo gek dus dat de meest gestelde vraag die ik ontvang bij bestellingen van het persoonlijk Human Design boek is: “Wat is mijn zielsmissie?” of “Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?”

Wat is je zielsmissie?

Over het algemeen zien we allemaal dat onze zielsmissie datgene is wat wij hebben bij te dragen aan wereld. Vaak zien we dit in de vorm van werk. Wat voor werk kunnen we doen dat precies bij ons past?

Persoonlijk zie ik mijn zielsmissie als mijn levensdoel. Wat heb ik hier te doen? Dat geef ik vorm in mijn werk, maar ook in mijn vriendschappen, hoe ik mijn familie help en wat ik aan een wildvreemde op straat zou willen betekenen.

Daarbij geloof ik dat we onze zielsmissie voorafgaand aan ons leven bepaald hebben (daarbij geloof ik in reïncarnatie). Daardoor geeft een zielsmissie volgens mij ook aan waarom je bepaalde dingen doet of meemaakt.

Het is daardoor de drijfveer die we hebben in het leven. En het leven van je zielsmissie geeft een diep gevoel van voldoening (ja, ook voor Manifestors, Projectors en Reflectors ;-) ).

Niet voor niets zoeken we daarom allemaal naar wat onze zielsmissie is.

Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?

Het eerste en eerlijke antwoord op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie? is: helemaal niets 😅

Human Design zegt namelijk niet: het is jouw zielsmissie om kapper, logopedist, ambtenaar of coach te worden. En ook niet of het jouw missie is om mensen in hun kracht te zetten; een nieuw plantensoort te ontwikkelen of dieren te redden.

Nee. Human Design geeft namelijk aan hoe jouw natuurlijke energie werkt en wanneer je weet of je volgens je eigen energie leeft.

Dus het antwoord op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie? is:

Je Human Design profiel draagt BIJ aan de manier waarop jij je zielsmissie vorm geeft. Hoe jij je zielsmissie vanuit jouw unieke energie het beste kan leven.

Je zielmissie zelf is veel groter dan enkel de informatie die te vinden is in je Human Design chart.

Daarom heb ik een online masterclass “Ontdek je zielsmissie” gemaakt, waarin ik je de tools meegeef hoe jij jouw zielsmissie ontdekt en kan vormgeven.

Wat zijn de aspecten van Human Design die je helpen je zielsmissie te leven?

Naar welke aspecten moet in je Human Design chart moet je dan kijken om het antwoord te vinden op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?

Je energietype

Het belangrijke aspect van je Human Design chart geeft ook direct meer duidelijkheid op deze vraag.

Want de manier waarop jouw energie werkt in dit leven, geeft dus ook aan hoe jij dit kan gebruiken voor je zielsmissie.

Daarbij geeft je strategie aan wat jij nodig hebt om je zielsmissie uit te voeren.

Of te wel:

 • (Manifesting) Generator: Wanneer voel jij de reactie in je onderbuik op de buitenwereld?
 • Manifestor: Wat wil jij graag initiëren?
 • Projector: Waarin ervaar jij de uitnodiging om een bijdrage te geven?
 • Reflector: Wat weerspiegel jij aan de buitenwereld? (dit is niet de officiële strategie van een Reflector, maar de enige taak/bijdrage van een Reflector)

Ook bepaalt jouw energietype het signature gevoel. Dit is het gevoel wat jij ervaart wanneer jij bezig bent met je zielsmissie.

Dus ervaar jij met het uitvoeren van je zielsmissie voldoening ((Manifesting) Generator), vrede (Manifestor), succes (Projector) of verrassing (Reflector)?

Dan weet je dat je op de juiste weg bent in het leven van je zielsmissie volgens je Human Design energie.

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Je lijn-profiel

Officieel heet dit aspect van je chart enkele je Profiel, maar omdat deze term ook veel gebruikt wordt voor je chart, noem ik het voor de duidelijk je Lijn-profiel.

Je lijn-profiel binnen Human Design staat voor je karaktertrekken en ‘taak’ in dit leven. Dit lijn-profiel wordt bepaalt door de twee belangrijkste poorten uit jouw profiel (de bewuste en onbewuste zon-poorten). Dit lijn-profiel is altijd de lijn van de zwarte poort van de zon, gevolgd door een schuine streep en daarna de lijn van de rode poort van de zon. Hierbij is de eerste lijn het meest herkenbare, omdat het vanuit de bewust poort komt.

Sommige charts hebben geen rode en zwarte kleuren. Je herkent dan de bewuste en onbewuste kant aan dat de lijst met onbewuste poorten altijd links staat. De lijst met bewuste poorten staat rechts. Wil je meer uitleg over je chart? Lees dan dit artikel.

Zoals gezegd geef je lijn-profiel dus aan wat je ‘taak’ is. Er zijn 6 verschillende opties:

 • Lijn 1 – De Onderzoeker (alles tot in de puntjes uitzoeken)
 • Lijn 2 – De Kluizenaar (vanuit natuurlijke talenten leven)
 • Lijn 3 – De Martelaar (door te experimenteren het leven begrijpen – trial en error)
 • Lijn 4 – De Opportunist (verbindingen leggen – netwerken)
 • Lijn 5 – De Zuiveraar (natuurlijk leiderschap)
 • Lijn 6 – Het Rolmodel (door eerst te experimenteren leren wat werkt en dat doorgeven)

Of te wel, als je kijkt naar wat vertelt Human Design over je zielsmissie in je Lijn-Profiel, dan geeft dit dus aan via welk vorm/inhoud jij je zielsmissie leeft.

Of je dit doet vanuit de onderzoeken of experimenten die je gedaan hebt (lijn 1 en 3); juist vanuit wat natuurlijk voor jou komt (lijn 2 en 5); of vanuit verbindingen leggen met andere mensen en/of een rol model zijn (lijn 4 en 6).

Het incarnatie kruis

Waarschijnlijk zat je al op dit onderdeel te wachten. Velen zien namelijk het Human Design incarnatie kruis als het antwoord op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?.

Het incarnatie kruis zijn namelijk de vier belangrijkste poorten in je chart die aangeven welke energie voor jou het duidelijkste aanwezig is. Het gaat hier om de zon en aarde poorten aan zowel de bewuste als onbewuste kant uit je chart (de bovenste 2 cijfers uit beiden kolommen met cijfers).

Dit betekent dat je in die vier poorten kan lezen over de energie die voor jou belangrijk is in dit leven.

Om je een idee te geven: alleen al de bewuste Zon poort bepaalt 70% van jouw persoonlijkheid.

Maar vergeet niet: het werkt wel samen met alle andere onderdelen in je chart ;-)

Deze vier poorten samen worden samengevat in een enkele paar woorden die jouw incarnatie kruis heet. Dit kan bijvoorbeeld zijn: “Right Angle Cross of The Vessel of Love”, “Left Angle Cross of Upheaval” of “Right Angle Cross of Planning”.

De valkuil is om te denken dat deze korte omschrijving exact jouw zielsmissie of plan voor je leven is.

Ik heb letterlijk al eens iemand gehad die mij vroeg hoe het voor haar zat met de Right Angle Cross of Planning. Voor haar was plannen totaal niet haar ding. Wat ook logisch was, want de pijlen in haar chart stonden naar rechts, en niet naar links. Dat laatste had haar geholpen om goede planningen te maken.

Maar als je dan naar de bijbehorende poorten kijkt, dan zie je dat het om de poorten 9 (details toepassen), 16 (selectiviteit), 37 (familie/community) en 40 (verlossing) gaat. Het woord planning is hierin een soort van samenvatting. Waarschijnlijk gebaseerd op de combinatie van het oog hebben voor details en de mensen om je heen, terwijl je tegelijkertijd hard werkt om de mensen te geven wat ze nodig hebben en selectief kan zijn.

Nergens gaat het dus over exact planningen maken.

Dus zegt je Human Design incarnatie kruis meer welke energie jij meebrengt in het uitvoeren van je zielsmissie, dan wat je missie exact is!

Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?

Nu weet je het antwoord!

Het vertelt je vooral welke tools je hebt meegekregen vanuit je geboorte om je zielsmissie vorm te geven. Niet wat je exacte zielsmissie is.

Kom er achter wat jouw zielsmissie is met deze masterclass!

Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Als Human Design dus niet precies vertelt wat je zielsmissie is, dan is de volgende stap om er via andere tools achter te komen wat jouw zielsmissie dan wel is.

Daarvoor heb ik de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie” ontwikkelt!

In deze bijna 2 uur durende masterclass neem ik je dieper mee in:

 • Wat jouw zielsmissie is en waarom jij jouw zielsmissie al leeft!
 • Hoe je er achter komt wat jouw zielsmissie in dit leven is
 • En hoe je jouw zielsmissie vorm kan geven met een concreet actieplan

Dus niet alleen kom je er met de tools tijdens deze masterclass al achter wat jij hier te doen hebt, maar het bijbehorende werkboek geeft jou ook direct een concreet actieplan in handen om je zielsmissie te gaan leven.

Wil je hier nog dieper in duiken? Dan kan je de masterclass samen met een 1:1 sessie boeken (ook los te boeken) zodat we samen gaan onderzoeken wat jouw exacte zielsmissie is en hoe je deze vorm kan geven in je leven.

En nee, je hoeft niet meteen morgen je baan op te zeggen en in een yurt gaan wonen om je zielsmissie uit te voeren! Juist niet! Zelfs als je huidige baan niet bevalt, dan nog kan jij je zielsmissie gaan uitvoeren zonder de veiligheid van een vast inkomen op te zeggen. Het mag natuurlijk wel als dat goed voor je voelt.

Dus wil jij ook je zielsmisie ontdekken?

Duik van direct in deze online masterclass!

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goed beeld hebt in het antwoord op de vraag Wat vertelt Human Design over je zielsmissie?

En ik wens je veel succes met het leven van jouw zielsmissie!

Veel liefs,

Mariska