In mijn leven heb ik meerdere dingen die als een rode draad door mijn leven rijgen. Paardrijden, natuur en lezen zijn er daar een paar van. Mijn zoektocht in spiritualiteit en naar zelfvertrouwen zijn echter de belangrijkste. En inmiddels zijn ze samen gekomen binnen Find Your Light: De plek waar ik jou wil helpen met het opbouwen van jouw zelfvertrouwen vanuit spiritualiteit!

Ik weet namelijk als geen ander hoe het is om geen zelfvertrouwen te hebben. Om jezelf niet goed genoeg te vinden en overal aan te twijfelen.

Mijn verhaal

Dit is mijn verhaal

Na 11 schooljaren gepest te zijn geweest (van groep 3 t/m het eerste jaar van het MBO) dacht ik op mijn 18e dat het eindelijk klaar was met al die ellende en ik mijn leven kon gaan leiden. Het pesten was inmiddels gestopt, ik zat in een prima klas waar ik in ieder geval geaccepteerd werd en ik deed de dingen die ik leuk vond: paardrijden en fotograferen.

Maar mijn echte zoektocht begon toen pas. De zoektocht naar het opbouwen van zelfvertrouwen. De zoektocht naar wie ik ECHT ben. En eigenlijk vooral de zoektocht naar wat ik hier te doen heb.

Want die jaren dat ik gepest was, die lieten hun sporen na.

Waar mijn droom om te reizen (voor mijn werk) niet verandert is in al die jaren, is mijn beeld van wat ik hier te doen heb zeker wel veranderd. Van paardenfotograaf naar branding-fotograaf (met wat uitstapjes naar andere takken van fotografie 😅), is sinds 2020 voor mij alles bij elkaar aan het komen.

Ik heb al die ervaringen niet voor niets gehad!

Ja, dat pesten was zeker niet leuk. Maar ik weet nu ook als geen ander hoe het is om onzeker te zijn. Om in de spiegel te kijken en alleen maar de dingen te zien die een ander over je zegt of die een ander afkraakt. Om bij alles wat je doet in twijfel te trekken of het goed genoeg is.

Nee, leuk was het zeker niet, maar nuttig misschien wel.

Want ik weet nu als hoe ik jou kan helpen in jouw zoektocht naar je zelfvertrouwen. Om aan jou de helpende hand te bieden, omdat ik het pad inmiddels ontdekt heb (en aan het ontdekken ben). Zelfs al is het pad ook voor mij nog niet helemaal duidelijk, ik kan je al wel zeggen: “Kijk hier maar eens! Dit pad kan je helpen!

En als het even tegen zit? Dan bied ik je graag die schouder aan om op te leunen of om op uit te huilen. Want ook dat is HELEMAAL OKEY! Het hoort er (helaas) bij en dat is prima.

Spiritualiteit was steeds opnieuw mijn redding

Mijn verhaal

Hoe slechter het in mijn leven ging, hoe belangrijker spiritualiteit werd. Want uiteindelijk vond ik via spiritualiteit de antwoorden in mezelf.

Dat is voor mij ook de definitie van spiritualiteit: de weg naar binnen, de weg naar jezelf.

Spiritualiteit is altijd al deel van mijn leven geweest. Als kind ging ik wekelijks met mijn ouders naar de kerk, mijn broertje werd door handopleggingen genezen van zijn eczeem en als tiener was groot fan van Charmed. Ik ben zelfs een keer als heks verkleed geweest voor Carnaval (inclusief puntmuts natuurlijk 😂).

Niet zo verwonderlijk dus dat ik steeds weer bij spiritualiteit uitkwam als het moeilijk werd in mijn leven.

Een relatie ging uit toen ik 23 was? Tijd om hooggevoeligheid te gaan uitzoeken (en spiritueel te ontwaken). Bijna een burnout in 2017? Tijd om dagelijks te gaan mediteren. Relatie verbroken tegelijkertijd met dat het hele land binnen komt te zitten voor een lockdown? Tja, je raadt het al.

En wat hebben die momenten met elkaar gemeen? Het was steeds opnieuw het moment dat ik juist weinig tot niet bezig was met spiritualiteit. Wanneer ik even een zijspoor nam van mijn spirituele pad en het minder belangrijk vond. Met als gevolg dat ik ook (een deel van) mezelf kwijt raakte en weer terug naar het juiste spoor moest komen.

Het ontstaan van Find Your Light

Dus toen in het voorjaar van 2020 heel Nederland thuis kwam te zitten met een lockdown en mijn relatie verbroken werd, stapte ik weer terug op mijn spirituele pad. Maar deze keer om er te blijven. Want ik zag hoe belangrijk het voor mij is en hoeveel tools ik daar tot mijn beschikking heb om me goed te voelen.

Tijdens een meditatie in mei kwam ook opeens het idee voor dit bedrijf: Find Your Light. Vind jouw licht! Datgene waar ik jou het liefste mee wil helpen!

Wat begon als het idee voor een spirituele blog, kreeg al snel duidelijkere vormen met spirituele (business) coaching en andere diensten. Tegelijkertijd paste het ook precies bij de droom die ik altijd had: datum- en locatie-onafhankelijk kunnen werken zodat ik vrij ben om te reizen en de wereld te ontdekken.

Uiteindelijk duurde het nog een jaar totdat mij duidelijk werd (gemaakt) wat de focus precies mocht zijn. Dat mijn zoektocht naar zelfvertrouwen en al mijn ervaringen in spiritualiteit hier samen komen. Dat juist dat deel is van mijn missie voor dit leven en voor dit bedrijf.

Daar vanuit ontstond ook mijn eerste e-book In je kracht staan – Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen en beetje bij beetje alle andere diensten en producten die ik binnen Find Your Light aanbiedt en nog ga ontwikkelen.

Alles om jou te helpen om ook volop vanuit zelfvertrouwen jouw levensmissie in de wereld te zetten!

Ik help je er graag mee.

Veel liefs,

Mariska

Nog wat leuke feitjes over mij:

Naam: Mariska Hanegraaf
Geboren in: 1989
Human Design Type: Manifestor
Hobbies: Ondernemen 😅 en lezen
Sporten: Wandelen en paardrijden
Ondernemer sinds: 2009 – toen ben ik mijn fotografiebedrijf 11A Fotografie gestart. Sinds 2020 is daar Find Your Light bijgekomen.
Meest favoriete plek in Nederland: Het bos bij mij om de hoek (De Herperduinen) en de Drunense Duinen
Mijn bucketlist: is veel te lang. Maar sowieso rondreizen door Amerika, de Camino de Santiago lopen en leren duiken.
Ik mediteer sinds: 2013 en sinds 28 juli 2017 aaneengesloten iedere dag
Favoriete spirituele technieken: Breathwork en Inner Child healing
Favoriete spirituele tools: Pendel en Orakelkaarten
Mijn grootste droom: Compleet locatie-onafhankelijk te kunnen werken zodat ik voor langere tijd kan gaan reizen
De manifestatie waar ik het meest trots op ben: Mijn eigen huis! Lees hier het verhaal daarachter.

Ik, Mariska Hanegraaf, help jou om vanuit zelfvertrouwen jouw zielsmissie op aarde te zetten!