Hallo prachtige persoon,

Wat fijn dat ik je welkom mag heten bij Find Your Light.
Deze website heb ik voor jou gemaakt! Om jou te helpen antwoorden te vinden op jouw vragen en het licht te vinden in jezelf.

Ik ben Mariska Hanegraaf en ik ben zelf ook jaren op zoek geweest naar dat licht in mijzelf.
Inmiddels wordt dit licht steeds duidelijker in mijzelf, maar daar is natuurlijk een heel pad aan vooraf gegaan. Dat pad lees je hier!

Spiritualiteit is altijd deel geweest van mijn leven

Mijn verhaalVan wekelijks naar de kerk gaan toen ik jong was; Charmed kijken toen ik op de middelbare school zat en mijn broertje die op jonge leeftijd via handoplegging genezen werd van zijn ernstige eczeem; op een manier is spiritualiteit altijd een onderdeel geweest van mijn leven.
Zelfs in de periodes waarin ik het idee had dat er geen spiritualiteit was, was ik er ergens wel mee bezig. Vaak door het lezen van informatie op websites of in boeken.

Ik kan me dan ook geen leven zonder spiritualiteit indenken. Toch stapte ik ‘pas’ in 2012 op 23 jarige leeftijd echt op mijn spirituele pad.

Break down in 2012

In de zomer van 2012 zat ik na een relatieve korte relatie in een diep gat. Mijn ex had mij tot het uiterste gedreven en ik had dat toegelaten totdat ik niet meer verder kon. Bij de psycholoog waar ik toen in therapie ging, kwam ik er achter dat ik HSP (een Hoog Sensitief Persoon) ben.

Ik was al bekend met de term en wist ook wel dat ik hooggevoelig was. Ik had alleen niet in de gaten wat het effect daarvan was op mijn leven. Samen met die psycholoog ben ik daar toen naar gaan kijken en zijn dingen als meditatie, mindfullness en chakra’s op mijn pad gekomen.

Langzaamaan vond ik weer mijn weg terug naar mezelf en begon ik mijn hooggevoeligheid te omarmen. Ik zag hoe spot-on mijn intuïtie is, hoe goed ik dingen aanvoelde en wat er allemaal mogelijk was.

Maar nog steeds was spiritualiteit maar een klein onderdeel van mijn leven en bleef het beperkt tot periodes van veel informatie opzoeken, boeken lezen, soms naar bijeenkomsten gaan en een heerlijke retraite in Frankrijk in 2015.

Totdat ik bijna in een burn-out terecht kwam.

De volgende break down in 2017

Mijn Verhaal

Tijdens de Giro di Kika 2017. We kwamen wel echt op de mooiste plekken!

In de zomer van 2017 ging ik een week lang mee met een wielertocht voor amateurrenners (Giro di Kika) in Italië. Ik was daar deel van een groep van 19 mensen en sliep samen met 4 anderen in 1 camper (waarvan 2 snurkers).

Tja, iedere introverte HSP-er snapt waarschijnlijk dat dat toch niet zo’n goed plan was…

Ik had amper geslapen die week en kwam thuis met mijn hele lichaam en geest compleet uit balans. Vanaf de 4e dag in Italië tot een paar weken na thuiskomst heb ik staan te trillen op mijn benen.

Al snel belde ik een coach die mij eerder ook al geholpen had met de vraag of hij mij kon helpen. Hij was toen net begonnen met een cursus tot Law of Attraction coach en bracht mij in contact met het boek “Ask and it is Given (Vraag en het Wordt Gegeven)” van Esther Hicks.

Dat ene boek heeft mijn leven veranderd!

Dit boek “Vraag en het wordt gegeven” i.c.m. onze coaching sessies bracht mij terug bij mezelf en mijn spiritualiteit. Het is niet voor niets dat ik dit boek ALTIJD aanraad aan mensen!

Ik voelde de liefde van Abraham uit dit boek stromen en al snel was ik helemaal ondergedompeld in de boeken van Esther Hicks en Sanaya Roman. Mijn Facebook werd gevuld met spirituele groepen en ik vond mijn passie voor spiritualiteit weer terug.

Daarbij kwam ik ook tot het besef dat ik meer voor spirituele ondernemers wilde doen met mijn werk als fotograaf. Ik startte een nieuwe website op die nooit echt van de grond kwam omdat het nog niet klopte. De tijd was er nog niet rijp voor.

Ik nam steeds meer contact op met spirituele mensen en koos om verder te gaan met een spirituele coach. Met haar ontdekte ik nog meer lagen van spiritualiteit. Ik was er helemaal in ondergedompeld!

Voorjaar 2020 – De coronatijd brak aan…

Fast forward naar het voorjaar van 2020. Opnieuw zat ik in de put. Mijn fotografie-werk was door corona helemaal stil komen te liggen en vervolgens verbrak mijn nieuwe relatie na 4 maanden al weer… Daar zat ik dan in een huis vol herinneringen aan een leuke tijd, een hart vol verdriet en ik mocht/kon nergens heen.

Toch zorgde dit voor het moment dat ik echt voor 100% voor spiritualiteit koos! Mijn spirituele coach gaf mij liefdevol een por richting Sananda en Shekinah van Twinray. Die hadden toen een video op Facebook gezet over deze bijzondere tijd en daarbij enkele tools ter beschikking gegeven.

Ik keek die video, zette hun Gayatri Mantra non stop aan en binnen een paar dagen voelde ik dat de energie in mijn hele lichaam EN huis geshift was. Het voelde lichter en ik voelde me weer mezelf. Iets wat ik al maanden niet meer zo sterk had gevoeld omdat mijn ex totaal niets met spiritualiteit had en ik het daarom ook had weggeschoven.

Dat hielp mij om mijn spirituele ontwikkeling en -pad op de belangrijkste plaats in mijn leven te zetten. Ik ging de online retreat Golden Age Energetics van Twinray doen; ik ging weer veel meer mediteren en ik kreeg weer vertrouwen in mijn hart en spirituele team.

Find Your Light werd geboren

Mijn verhaalTijdens een meditatiesessie in mei kwam ook het idee voor deze website naar voren. Meteen voelde ik dat dat geen idee van mijn hoofd was, maar dat het echt uit mijn hart kwam. En zie hier het resultaat!

Wat ik vooral bijzonder vind, is dat ik de naam in eerste instantie vooral mooi vond. Ik zocht er niets achter.

Totdat ik besefte dat licht voor mij heel belangrijk is! Ik was op dat moment namelijk al 11 jaar werkzaam als fotograaf. Fotograferen is letterlijk vertaald Schrijven Met Licht. Daarbij zet ik mensen ook altijd licht en vrolijk op de foto. Ik zet ze letterlijk in hun licht met mijn foto’s! Mijn foto’s spreken echt door de lichte kleuren die ik gebruik.

Zo zie je maar:

“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards.” – Steve Jobs

Omwegen leiden tot focus

Na wat omwegen te hebben gemaakt (waaronder letterlijk door naar Mexico te gaan voor 2,5 week om te assisteren bij een retreat) kom ik toch steeds weer uit op het idee van Find Your Light. Namelijk:

Lichtwerkers te ondersteunen met het vinden en uitvoeren van hun zielsmissie vanuit licht, liefde en vrijheid.

Dat is wat ik het allerliefste wil doen en waar deze hele website voor gemaakt is! Om jou te ondersteunen en de tools aan te reiken om jouw spirituele pad makkelijker te maken en in je zielsmissie te stappen!

De komende tijd zal ik daar zeker nog meer over delen, blogs voor schrijven en producten voor maken.

Samenvatting:

Het is dus wel duidelijk: spiritualiteit is altijd voor mij belangrijk geweest en is de weg terug naar mezelf wanneer het niet goed met mij ging/gaat. Ik denk zelfs dat dat voor veel mensen geldt. Daarom maak ik deze website: om jou te helpen de weg terug te vinden naar je eigen licht!
Om de tools in handen te geven en het steuntje in de rug te bieden om je echt te helpen het leven te krijgen wat jij zo graag wilt!

Veel leesplezier gewenst en stuur me vooral een berichtje op Instagram of een e-mail om te connecten!
Ik hoor graag hoe ik jou kan helpen!

Veel liefs,

Mariska