De favoriete uitspraak van mijn vader is “We moeten allemaal wel eens iets doen wat we niet leuk vinden.”. En hoewel ik het daar oprecht niet mee eens ben, komt het zeker wel voor bij spiritueel ondernemen dat je ook dingen moet doen die niets met spiritualiteit te maken hebben. In dit artikel neem ik je mee in hoe je als lichtwerk het beste om kan gaan met die niet-spirituele aspecten van je bedrijf.

Welke niet-spirituele aspecten horen er bij je bedrijf?

Wanneer jij reiki-behandelaar, holistisch therapeut of Human Design expert ben, dan ben je goed in wat je je klanten aanbiedt. Dat is ook de hele reden waarom je je bedrijf gestart bent.

Maar helaas horen daar ook niet-spirituele aspecten bij waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

Zo moet je maandelijks je administratie bijhouden. En ja, dat gaat verder dan het versturen van de facturen, wat natuurlijk wel iets leuks blijft.

Maar je moet ook zichtbaar zijn op social media of via je website bezoekers binnenhalen die interesse hebben in jouw diensten.

En als je dat niet wilt doen, dan is het toch wel beter om naar spirituele beurzen te gaan om je bedrijf te laten zien.

Aspecten die helemaal niets te maken hebben met wat jij je klanten wilt aanbieden, maar die wel nodig zijn voor een succesvol bedrijf.

Oeps…

Dus hoe gaat je daar dan mee om?

Ik neem je graag mee met mijn tips!

Maak het leuk voor jezelf

De taken waar je het meest tegenop ziet en zelfs uitstelt, zijn vaak de taken die uiteindelijk wel meevallen.

Dus probeer het leuk voor jezelf te maken!

Zet je favoriete playlist op; brand wat wierook voor je gaat beginnen of pak je favoriete etherische oliën erbij voor een ontspannen sfeer.

Het hoeft niet allemaal saai en in het gareel gedaan te worden.

Als ondernemer mag jij zelf bepalen hoe jij deze niet-spirituele aspecten van je bedrijf aanpakt. Dus ook in welke sfeer je dat doet.

En een fijne, gezellige sfeer werkt uiteindelijk toch fijner dan wanneer je je probeert iets voor elkaar te krijgen wanneer jij je niet fijn voelt.

Daarnaast kan je ook kijken hoe je iets zo makkelijk mogelijk maakt voor jezelf.

Ik ben bijvoorbeeld maar een uurtje per maand bezig met mijn administratie, omdat ik tussendoor al vaak de bonnen naar mijn administratie stuur wanneer ik ze binnen krijg. Dan hoef ik uiteindelijk maar 1x per maand alles door te lopen en is het weer op orde.

Maar ook voor je website of social media kan het fijn zijn om tegelijkertijd meerdere posts/blogs achter elkaar te schrijven. Of juist helemaal niet wanneer dat jou juist blokkeert.

Dus stel jezelf eens de vraag bij die niet-spirituele aspecten van je bedrijf: “Hoe kan ik dit leuker voor mezelf maken?”

Is het voor jou een uitdaging om je ideale klant te bereiken op een manier die ook bij jou past?
Kijk dan nu de gratis Masterclass “In 3 stappen meer zichtbaar worden als spirituele ondernemer” en zet vandaag nog de eerste stap!

Besteed die niet-spirituele aspecten uit waar kan

Ben jij al langer bezig met ondernemen en heb je de financiële ruimte om taken uit te besteden?

Kijk dan eens wie jou kan helpen met het bijhouden van je website, je administratie en je social media.

Heel veel ondernemers hebben hulp bij de taken die ze lastig vinden, dus waarom zou jij dat niet doen?

En gelukkig zijn er steeds meer spirituele VA’s (virtuele assistenten) die jou graag helpen met de taken die zij wel leuk vinden om te doen! Dus maak het hierin ook niet te moeilijk voor jezelf, maar zoek hulp waar nodig.

Mijn inziens is het wel belangrijk om iemand te zoeken met wie jij graag samenwerkt. Dus bijvoorbeeld iemand die ook bekend is met Human Design, snapt wat jouw reiki-behandelingen inhouden of op een andere manier een klik heeft met jouw werk.

Gebruik niet-spirituele aspecten als een spirituele practice

De grootste uitdaging zit natuurlijk in de taken die je eigenlijk echt niet wilt doen, maar (nog) niet onder uit komt. Hoe ga je daar mee om?

Door er een spirituele oefening van te maken!

Want uiteindelijk zit veel van de dingen die jij niet wilt vooral in je hoofd.

Dus ga eens bewust kijken naar wat er in jou speelt wanneer je deze aspecten tegenkomt in je bedrijf en hoe je er mee om gaat.

Gebruik het dus om je spirituele pad te verdiepen en de verschillende dingen die je steeds opnieuw tegenkomt in je spiritualiteit te gebruiken.

Het kan ook helpen om op zo’n moment met een intentie te werken. Bijvoorbeeld: “Ik ga met gemak deze taak uitvoeren.” En om dan te ervaren wat het verschil geeft tijdens het uitvoeren van de taak.

Uiteindelijk is alles energie en kan jij dus ook door te KIEZEN voor een andere energie het verschil maken in je ervaring!

En kom je er toch niet uit?

Vraag dan om hulp:

Wil jij meer hulp bij spiritueel ondernemen?

Light Up SessieSpiritueel ondernemen is het leukste wat er is. Maar soms kan het ook onmogelijk voelen.

Zoveel adviezen, zoveel mogelijkheden en zoveel dingen die soms mentaal, emotioneel of privé kunnen spelen.

Hoe ga je daar mee om?

Hoe kies je voor wat voor jou werkt?

Dat is precies waar ik jou mee help met de Light Up Sessies!

Het doel van de Light Up Sessies is simpel:
Helderheid creëren in waar je nu staat en waar je naar toe wilt. De gemakkelijkere weg vinden om daar te komen op JOUW manier!

Wil jij dit ook?

Boek dan vandaag nog een losse Light Up Sessie of ga vol in voor een 4 maanden traject waarbij ik jou iedere 2 weken help om de volgende stap te zetten!

Ik kijk er naar uit om je te helpen!

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In onderstaande aflevering van de Find Your Light Podcast, vertel ik over hoe de combinatie van spiritualiteit en ondernemen voor mij gewerkt heeft. En waarom dat ik denk dat het zelfs de ENIGE manier is waarop je als zelfstandig ondernemer echt je dromen kan waarmaken.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: