Helderziendheid, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Maar wist jij dat helderziend is niet de enige paranormale gaven is die je kan hebben? De kans is groot dat jij op een andere manier de boodschappen vanuit een gids, engelen, het Universum, je spirituele team of intuïtie doorkrijgt! In deze blog vind je een overzicht van de paranormale gaven die er zijn en geef ik enkele tips hoe je deze kan ontwikkelen.

Mijn wens: Helderziend zijn

Al zolang ik met spiritualiteit bezig ben (en eigenlijk daarvoor al), heb ik 1 wens: dat mijn Derde Oog zich opent zodat ik meer kan ‘zien’. Dat ik meer dimensies kan zien en misschien zelfs wel overledenen of andere spirituele aspecten. Dat ik dus helderziend ben. Immers: helderziend zijn is DE bevestiging dat je spiritueel ontwikkelt (bent). Toch?!

En hoewel ik zeker wel hard ontwikkel momenteel en op bepaalde momenten andere dingen begin te zien, zie ik nog steeds alleen de 3D wereld waarin wij leven.

Zo jammer…

Of toch niet?

Want ondertussen krijg ik op andere manier wel ‘boodschappen’ door. Manieren die al jaren een deel zijn van mij. Die niet meer dan normaal zijn voor mij.

Een tijd geleden had ik een gesprek met mijn spirituele coach en zij prees mij voor hoe duidelijk ik dingen hoor en weet. Hoe sterk mijn intuïtie is/doorkomt. Daar kon ik me wel in herkennen. Zij vertelde toen ook dat dit net zozeer paranormale gaven zijn als helderziendheid.

Er ging echt een wereld voor mij open!

Welke paranormale gaven zijn er?

Er blijken namelijk 5 paranormale gaven te zijn: helderzien, helderhoren, helderweten, heldervoelen en helderruiken. Herken jij hierin ook alle zintuigen die we in ons lichaam hebben?

Als ik zelf zo dit lijstje zie, dan vind ik het eigenlijk wel heel logisch dat helderziendheid niet de enige paranormale gaven is die er bestaat. We hebben allemaal zintuigen die beter ontwikkelt zijn dan anderen.

De ene ziet meer. De andere hoort beter. Waarom zou dat op paranormaal of energetisch niveau niet precies zo zijn?

Dus ben ik eens meer gaan letten op de manier waarop ik informatie doorkrijg vanuit mijn intuïtie. Wat blijkt: ik hoor heel duidelijk de boodschappen doorkomen en weet ook echt wanneer het vanuit ‘buiten mij’ komt. Ik ben dus met name Helderhorend en Helderwetend. Daarnaast voel ik ook steeds meer energie, dus heldervoelend is in ontwikkeling.

En jij?

Ik heb geprobeerd een duidelijke uitleg per paranormale gaven te maken op de manier zoals ik ze begrijp. Natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden en is dit vooral mijn eigen inzicht wat ik met je deel. Kijk vooral wat kloppend voor jou voelt en doe er verder onderzoek naar. Met name in jezelf, zodat je echt kan ervaren hoe het bij jou zit!

Helderhorend

Helderhorend zijn kan in de vorm van dat je dingen hoort die een ander niet hoort. Vaak zijn dit geluiden vanuit een ander ‘niveau’ of omdat er contact gemaakt wordt met andere levens of tijdslijnen. Het geluid wordt dan meestal echt via de oren ervaren.

Aan de andere kant kan het ook zijn dat informatie doorkomt in de vorm van gedacht die gehoord worden. Dit geldt voor mij heel sterk. Ik ‘hoor’ de informatie die doorkomt in de vorm van gedachten waar ik naar luister. Het zijn meestal specifieke woorden en zinnen. Soms kan het ook zijn dat er beelden doorkomen.

Het verschil tussen mijn eigen gedachten en de informatie die doorkomt, is dat ik nog niet bekend was met de informatie of dat het verschilt met de huidige gedachtes die ik op dat moment heb. Het is vaak ook dat die informatie spontaan opkomt. Bijvoorbeeld wanneer ik iets hoor of een vraag stel. Direct daarna hoor ik een gedachten die er niet eerder was.

Helderwetend

Helderwetend is een overtuiging dat iets zeker zo is, zonder dat je kan uitleggen WAAROM het zo is. Soms wordt dit het welbekende onderbuik-gevoel genoemd, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Voor mij persoonlijk zit deze wetenschap namelijk in mijn hart, niet in mijn buik. Wanneer het in de buik-streek en met name rondom de maag zit dat je iets weet, dan kan het ook verbonden zijn met het 3e Chakra, de Zonnevlecht, die verbonden is met het Ego. Dan is het dus geen energetisch of paranormaal weten, maar een overtuiging van je ego.

Helderwetend is ook sterk verbonden met je intuïtie. Meestal komt intuïtie door via Helderwetend in de vorm van gedachten of een gevoel van iets weten.

Ik merk dat ik het ook moeilijk vind om helderwetend echt goed te omschrijven, omdat het geen speciale vorm heeft. Ik weet het ‘gewoon’ en voel het meestal in mijn hart.

Helderziend

Helderziend zijn is natuurlijk de meest bekende paranormale gaven. De meeste mensen die helderziend zijn, die zien dingen van buiten de huidige 3D wereld. Dit komt vanuit hun Derde Oog Chakra en geeft (als ik het goed heb begrepen) een soort van extra laag waarin ze de andere dingen zien..

Dit kunnen beelden zijn van andere levens, engelen, informatie vanuit het Universum, lichten, noem maar op.

Vaak is het afhankelijk van waar iemand mee bezig is of op intuned, wat die persoon ziet.
Volgens mij kan je ook vragen om iets te zien te krijgen.

Zelf zie ik nog niets buiten de huidige 3D wereld om, maar in mijn gedachten worden de beelden wel steeds duidelijker wanneer ik vraag om helderheid. Ik denk dat dit ook een deel is van helderziendheid.

Heldervoelend

Volgens mij hebben heldervoelend allemaal wel eens meegemaakt: een rilling over je rug wanneer je ruimte binnen loopt, kippenvel bij een mooi nummer of tintelingen wanneer er veel energie aanwezig is.

Heldervoelend zijn kan op verschillende manier en in verschillende delen van je lichaam duidelijker aanwezig zijn.

Zelf voel ik bijvoorbeeld heel sterk de energie door mijn handen gaan tijdens een healing sessie of de energie van een kracht-voorwerp. Dan tintelen mijn handen en voel ik de energie stromen of ik voel een energieveld waar ik contact mee maak.

Maar het is ook mogelijk dat bijvoorbeeld je maag verkrampt wanneer je een ruimte binnenloopt waar de energie niet goed is, of dat de haren op je rug omhoog gaan staan. Kippenvel is meestal ook een duidelijke reactie op energie.

Ook hierbij geldt dat datgene wat gevoeld wordt te maken kan hebben met iets wat (onzichtbaar) aanwezig is op de plek waar je op dat moment bent, of dat je contact maakt met een andere tijd. Krijg je een fysieke reactie op een gedachten? Ga dan eens na of deze gedachten van jezelf is, of dat het vanuit je intuïtie, Hogere Zelf of het Universum komt.

Helderruikend

Met helderruikend ben ik zelf het meest onbekend. Het is ook een paranormale gaven die, zover ik begreep, niet veel voorkomt.

Mijn gevoel zegt dat het vergelijkbaar is met helderhorend: je ruikt dingen die niet op dat moment in de 3D wereld aanwezig zijn. Daardoor maak je contact met andere dimensies of tijden.

Wellicht is op de plaats waar je bent een tijd geleden iets gebeurd wat qua energie is blijven hangen en wat jij ruikt.

Net zoals bij alle andere gaven kan je ook hier vragen of datgene dat je ruikt energetisch is, of dat het fysiek is.

Hooggevoeligheid en paranormale gaven – waar zit het verschil in?

Tijdens het schrijven van deze blog besefte ik me ook dat hooggevoeligheid en deze paranormale gaven behoorlijk dicht bij elkaar liggen. Als je hooggevoelig bent, dan zit er geen ‘filter’ in je zintuigen waardoor je veel meer binnen krijgt en te verwerken hebt.

Het kan dus lijken dat je heldervoelend of -ruikend bent, omdat er dingen binnenkomen die anderen niet ervaren.

Het verschil zit voor mijn gevoel in WELKE informatie of dingen er binnen komen. Want via paranormale gaven komen vooral boodschappen of informatie binnen die niet uit de 3D wereld komen.

Dit zijn boodschappen en informatie vanuit je intuïtie, Hogere Zelf, spirituele team, het Universum of God. Net hoe jij het wilt zien en er in gelooft.

Als je dus meer hoort, ziet, voelt of ruikt dan wat deel is van de huidige 3D wereld en wat anderen misschien pas later opmerken omdat hun zintuigen niet zo scherp zijn, dan komt dat door hooggevoeligheid.

Net zo mooi, maar dus wel iets anders.

Bezit iedereen een paranormale gaven?

Heel eerlijk: ik weet niet of iedereen een paranormale gaven heeft. Mijn gevoel (of helderwetend 😜) zegt dat dit wel bij iedereen geopend kan worden wanneer iemand ontwaakt voor spiritualiteit.

Spiritueel ontwaken gaat vooral over het gaan zien hoe de wereld ECHT in elkaar steekt, dat wij Zielen zijn die een ervaring hier op Aarde opdoen. Daardoor ga je dus ook zien dat er zoiets als intuïtie bestaat en dat je zo boodschappen kunt ontvangen.

Naar mijn idee heeft iedereen dus wel aanleg voor een bepaalde paranormale gaven. Is het dus eigenlijk deel van ons allemaal als we ons daarvoor openstellen. Welke gaven bij jou het meest actief is, dat is persoonlijk. Waarschijnlijk is dit ook gekoppeld aan de zintuigen die al het sterkste ontwikkelt zijn bij je.

Hoe kan je jouw paranormale gaven ontwikkelen?

Mocht je een idee hebben van welke paranormale gaven bij jou het sterkste geopend is, dan is het natuurlijk goed om die nog verder te ontwikkelen!
Want door te weten welke gaven je hebt en hoe deze werkt, kan je er meer op intunen! Kan je er meer gebruik van maken!

Dit zijn enkele stappen waarvan ik zeker weet dat ze jou gaan helpen:

Stap 1: Ga na welke paranormale gaven bij jou het sterkste aanvoelen. In welke van de bovenstaande gaven herken jij je het meeste?

Stap 2: Schrijf op welke ervaringen je al hebt opgedaan met die gaven. Ik weet zeker dat je al dingen hebt gezien, gehoord, gevoeld, geroken of geweten hebt die je eerder niet kon verklaren. Verzamel zo veel mogelijk voorbeelden van wat je al ervaren hebt.

Stap 3: Ga na hoe die ervaringen ontstonden en/of hoe die momenten voelde? Wat heb je opgemerkt? Waar in je lichaam ervoer je de informatie? Was er iets speciaals bij dat moment?

Stap 4: Maak een lijstje met de kenmerken van JOUW gaven! Bijvoorbeeld dat je het warm krijgt, of juist koude handen als je iets hoort of ziet. Of dat je kruin of handen beginnen te tintelen. Dat de stem in je hoofd opeens anders klikt of er andere woorden zijn, enz. Wat is specifiek voor jouw gaven?

Stap 5: Ga je paranormale gaven ervaren in je leven. Nu je je er bewust van bent, zal het vaker gaan opvallen wanneer een boodschap of informatie doorkomt vanuit deze gaven. Je gaat meer zien, weten, voelen, ruiken of horen! En hoe meer je dit opmerkt, hoe meer het komt! Het kan ook helpen om dit steeds opnieuw op te schrijven.

Stap 6: Ga je gaven gebruiken door vragen te stellen waar je graag antwoord op wilt hebben. Zoals: Kan ik zien wat ik moet doen met …? Mag ik weten wat ik moet doen met …? Je kan daarbij ook het Universum, je spirituele team, Lichtgidsen of Hogere Zelf aanspreken om gericht hulp te ontvangen. Zij kunnen je ook helpen om dingen helderder door te krijgen.

Juist door er actief mee aan de slag te gaan, ga je een nog beter beeld krijgen van hoe een gaven voor jou werkt en wat je er mee kan!

Ga na wat de boodschap is

Juist door deze blog te schrijven, begin ik zelf ook meer te beseffen wat ik allemaal ervaar ‘buiten de 3D wereld om’.

Zo rook ik vanochtend tijdens een gesprek opeens heel sterk de wierook die in verpakking al tijden op mijn bureau ligt. Maar juist tijdens een belangrijk stuk in het gesprek, kwam de geur opeens heel sterk op. Toen ik in mezelf voelde/luisterde wat dat was, werd duidelijk dat er een soort bescherming voor ons opkwam op dat moment en ik dat opmerkte in de vorm van de geur van wierook.

Merk jij dus ook iets wat je niet kan plaatsen? Ga dan na wat je opmerkt en wat daarvan de boodschap kan zijn.

Je kan dat hardop vragen aan je spirituele team, voelen in je hart of welke vorm dat er dan ook maar in je opkomt om dit na te gaan.

Via jouw heldere gaven zal het antwoord dan echt opkomen! En daarmee train je ook weer die gaven.

Ga aan de slag met je spirituele gaven!

Wil jij verder werken aan je paranormale gaven en hier hulp bij krijgen? Boek dan een sessie spirituele coaching! Tijdens deze sessie gaan we kijken naar wat jij het liefste wilt bereiken op dit moment en ontvang je in een krachtige geleide meditatie, visualisatie en healing de tools in handen om hier mee aan de slag te gaan. Daarnaast worden de blokkades die er eventueel nog zitten ook zichtbaar en ontvang je hier healing voor.

Iedere sessie is helemaal toegespitst op wat jij op dit moment nodig hebt en werkt altijd versterkend op jouw spirituele ontwikkeling en dus ook de ontwikkeling van je spirituele gaven!

Ik ben heel benieuwd welke paranormale gaven bij jou het sterkste ontwikkelt is en of deze stappen helpen om het nog duidelijker te ontvangen! Deel het vooral in de reacties van deze blog of stuur me een bericht via Instagram of deze site!

Veel liefs,

Mariska
E-book: In je kracht staan - Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen