Wie herinnert zich het nog? Op 21 december 2012 zou de wereld vergaan. Aangezien we nu nog leven, weten we dat dat niet waar is geweest. Of is het ergens wel waar geweest? En waarom wordt in de ‘spirituele kringen’ ook zoveel gepraat over de zonnewende van 21 december 2020? Wat is er in die periode gebeurd? In deze blog vat ik het samen voor je.

21 december 2012

Nadat we met z’n alle de wisseling van het millennium hadden overleeft in 2000, werd 21 december 2012 de volgende datum waarop “de wereld zou vergaan”. De Maya’s hadden het al heel veel jaren geleden uitgerekend. De maya-zegel waarop de voorspelling stond, was afgebroken en niet meer compleet. Het voorspelde het einde (van een cyclus én een nieuw begin; een lichttijd die onze huidige kennis en begrippen overstijgt).

Wat was het toen een bijzondere dag! Zoals je in mijn verhaal kan lezen, ben ik in 2012 begonnen me meer met spiritualiteit bezig te houden en ik kan me ook nog goed herinneren dat ik me wel bewust was dat er die dag iets anders was.

De zonnewende is altijd al een krachtige dag, omdat het letterlijk een kantelpunt is en de dagen in het noorden weer langer worden en in het zuiden korter.

Maar op 21 december 2012 is er daadwerkelijk iets veranderd. Namelijk: de aarde zoals wij die op dat moment kende! Ja, de aarde ging verder, maar het tijdsperk waar de aarde toen in zat, die kwam ten einde. Het tijdsperk van de mannelijke macht, de harde energieën en het individualism. Ook wel de Dark Age of Age of Pisces genoemd.

De aarde is op weg gegaan naar een nieuw tijdsperk: The Golden Age. Ook wel de Age of Aquarius genoemd.

De zonnewende op 21 december 2020

Momenteel zitten we in de overgangsperiode naar dat nieuwe tijdsperk en op 21 december 2020 werd een heel belangrijk nieuw stuk aangebroken. We stapten op dat moment met de wereld letterlijk de Golden Age/Age of Aquarius binnen!

Er kwamen nieuwe energieën naar de aarde die de aarde en mensheid verder gaan helpen om te ontwikkelen naar The Golden Age.

En daarnaast was er ook een nieuwe ‘kerstster’ te zien aan de hemel doordat Jupiter en Saturnus die dag samenkwamen. Ze stonden zo dicht bij elkaar dat ze samen 1 grote heldere ster vormde. Jammer genoeg was het in Nederland natuurlijk mega bewolkt die avond waardoor het niet te zien was…

Heel eerlijk: ik weet van deze energieën en planeten die samenkomen ook niet alles van. Wat ik weet heb ik weer van anderen geleerd ;-) Want er zijn tal van mensen al tijden lang bezig met deze ontwikkelingen!

Dit is wat ik op internet vond over wat er in december 2020 gebeurde op aarde:

This December will mark the largest cosmic wave of energy (to date) that has entered the Earths grids since the last 12,000 years. What this wave of cosmic plasma energy will do is crystallise the new template for the Golden Age that started its inception in December 2017.

Hoe ik de zonnewende ervaren heb

De dagen van de zonnewende op 20 en 21 december vond ik echt heel bijzonder. Ik stond op 20 december op met een ander gevoel dan normaal. Ik kon volledig in mijn center blijven en de energie voelde heel sterk aan.

Samen met een groep spirituele vriendinnen had ik afgesproken om samen te komen en om 12 uur precies een meditatie te doen. Wat was dat een bijzondere ervaring en wat voelden we allemaal de energieën heel sterk. Ondanks dat het december was, hadden we toch buiten afgesproken en de zon kwam zelfs door tijdens de meditatie.

De rest van de dagen stonden voor mij in het teken van nog meer contact te maken met de energieën van die dagen en ik heb dan ook veel tijd doorgebracht in meditatie.

Daarna? Nou, op 22 december werd ik wakker met het gevoel dat ik een marathon had gelopen. Ik had zelfs in mijn hele lichaam spierpijn! 🙈 Zoveel had ik fysiek nu ook weer niet gedaan. Het was duidelijk dat alle energieën van die dagen toch veel hadden gedaan in mij.

Dus ik heb toen lekker rustig aan gedaan en mijn lichaam gegeven wat het nodig had. Van een warme douche tot een film kijken op de bank. Even terugkomen in het hier en nu en goed zorgen voor al die cellen die het flink te verduren hebben gehad ;-)

Als jij dit nu gelezen hebt, is de kans groot dat jij ook het e.e.a. hebt meegekregen van de energieën op 21 december. Ik ben heel benieuwd: hoe was het voor jou? Wat heb jij er van meegekregen en hoe voelde jij je tijdens deze dagen?
Laat het vooral even weten!

Veel liefs,

Mariska