Kan je het je indenken dat er 1 ‘liedje’ op aarde is dat zoveel gezongen wordt dat er altijd wel ergens iemand samen met jou dat liedje aan het ‘zingen’ is? Dat liedje (of eigenlijk gebed) bestaat: de Gayatri Mantra!

De gayatri mantra is de meest populaire mantra op aarde. Er is altijd wel iemand op de wereld deze mantra aan het ‘zingen’ en je kunt deze mantra dus niet als enige op dat aan het zingen zijn. Persoonlijk vind ik dat een hele mooie gedachten: dat er ergens op deze aarde op ditzelfde moment iemand dezelfde woorden aan het zingen/chanten is. Dat geeft toch een gevoel van gebondenheid.

Wat is de Gayatri Mantra?

De Gayatri Mantra komt uit het Sanskriet en is een eeuwenoud gebed om je te helpen ontwaken uit de illusie van de 3D wereld. Daarbij helpt het ook om dichter bij jezelf te komen en te focussen op wie je echt bent.

Standaard wordt de mantra 108 keer achter elkaar gezongen. De meeste liedjes die je online vindt (zoals de populaire versie van Deva Premal) hebben de mantra 27 keer in 1 opname. Om op 108 keer uit te komen, speel je het liedje dus 4x achter elkaar.

De eerste keer dat ik de Gayatri Mantra zong was op een retraite in Frankrijk. Onze begeleidster gebruikte toen deze opname van Vrindavan, welke ook 27 mantra’s in 1 opname bevat.

Tijdens iedere serie van 27 mantra’s focuste we onze aandacht op een ander deel van ons lichaam:
Bij de eerste serie focusten we op het puntje van onze tong: de plek waar de woorden ons verlaten.
Tijdens de tweede serie focusten we op onze keel/stembanden: de plek waar de woorden hun klank krijgen.
In de derde serie focusten we op ons hart: de plek waar de woorden hun ‘kleur/gevoel’ krijgen.
Bij de vierde serie focusten we op onze Solar Plexus (de chakra (energiepunt) net boven je navel): de plek waar woorden ontstaan. Deze chakra is ook verbonden met je gedachten.

Je kan ook zonder muziek de mantra zingen op de manier die jij het fijnste vindt. Een mala (een hindoeïstische/boeddhistische gebedsketting met 108 kralen) is hierbij wel gemakkelijk om het aantal mantra’s bij te houden. Zo’n mala zie je op de foto hierboven.

Je kunt deze mantra ook gebruiken als meditatie oefening, omdat het herhalen van de mantra je gemakkelijk in een meditatieve staat brengt.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

De tekst en vertaling

Dit is de Sanskriet tekst van de Gayatri Mantra:

Aum
Bhur Bhuvah Svaha
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yo nah Prachodayat

Deze vertaling heb ik tijdens mijn retraite ontvangen:

Door de ervaring van het leven heen is ‘Dat’
De wezelijke natuur die het bestaan verlicht
De aanbiddelijke Ene
Mogen allen, door subtiel en meditatief intellect
De schittering van het verlicht gewaarzijn bewust worden

Is dit de officiële vertaling? Waarschijnlijk niet. Op internet zijn verschillende versies te vinden, dus voel daarin vooral wat jou het meeste aanspreekt.

Waar gebruik je de Gayatri Mantra voor?

De Gayatri Mantra is de perfect mantra om weer meer terug bij jezelf te komen. Zeker wanneer je het systeem gebruikt met de focus op de verschillende onderdelen tussen je neus en solar plexus.

Het geeft de mogelijkheid om even alles lekker van je af te laten glijden en alleen maar te focussen op de muziek, de tekst en vooral ook het ritme.

Ik zet deze mantra vaak in wanneer ik veel buiten mezelf bezig ben geweest. Zeker in drukke tijden waarbij de aandacht snel verspreid is, dan helpt deze mantra juist om weer even terug te komen in mijn eigen energie en daarvan te genieten.

Heb jij de Gayatri Mantra wel eens gezongen? Ik zou het leuk vinden om te horen wat deze mantra jou biedt! Laat een reactie achter of stuur me een bericht!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?