Kan je het je indenken dat er 1 ‘liedje’ op aarde is dat zoveel gezongen wordt dat er altijd wel ergens iemand samen met jou dat liedje aan het ‘zingen’ is? Dat liedje (of eigenlijk gebed) bestaat: de Gayatri Mantra!

De gayatri mantra is de meest populaire mantra op aarde. Er is altijd wel iemand op de wereld deze mantra aan het ‘zingen’ en je kunt deze mantra dus niet als enige op dat aan het zingen zijn. Persoonlijk vind ik dat een hele mooie gedachten: dat er ergens op deze aarde op ditzelfde moment iemand dezelfde woorden aan het zingen/chanten is. Dat geeft toch een gevoel van gebondenheid.

Wat is de Gayatri Mantra?

De Gayatri Mantra komt uit het Sanskriet en is een eeuwenoud gebed om je te helpen ontwaken uit de illusie van de 3D wereld. Daarbij helpt het ook om dichter bij jezelf te komen en te focussen op wie je echt bent.

Standaard wordt de mantra 108 keer achter elkaar gezongen. De meeste liedjes die je online vindt (zoals de populaire versie van Deva Premal) hebben de mantra 27 keer in 1 opname. Om op 108 keer uit te komen, speel je het liedje dus 4x achter elkaar.

De eerste keer dat ik de Gayatri Mantra zong was op een retraite in Frankrijk. Onze begeleidster gebruikte toen deze opname van Vrindavan, welke ook 27 mantra’s in 1 opname bevat.

Tijdens iedere serie van 27 mantra’s focuste we onze aandacht op een ander deel van ons lichaam:
Bij de eerste serie focusten we op het puntje van onze tong: de plek waar de woorden ons verlaten.
Tijdens de tweede serie focusten we op onze keel/stembanden: de plek waar de woorden hun klank krijgen.
In de derde serie focusten we op ons hart: de plek waar de woorden hun ‘kleur/gevoel’ krijgen.
Bij de vierde serie focusten we op onze Solar Plexus (de chakra (energiepunt) net boven je navel): de plek waar woorden ontstaan. Deze chakra is ook verbonden met je gedachten.

Je kan ook zonder muziek de mantra zingen op de manier die jij het fijnste vindt. Een mala (een hindoeïstische/boeddhistische gebedsketting met 108 kralen) is hierbij wel gemakkelijk om het aantal mantra’s bij te houden. Zo’n mala zie je op de foto hierboven.

Je kunt deze mantra ook gebruiken als meditatie oefening, omdat het herhalen van de mantra je gemakkelijk in een meditatieve staat brengt.

De tekst en vertaling

Dit is de Sanskriet tekst van de Gayatri Mantra:

Aum
Bhur Bhuvah Svaha
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yo nah Prachodayat

Deze vertaling heb ik tijdens mijn retraite ontvangen (op internet zijn verschillende versies te vinden):

Door de ervaring van het leven heen is ‘Dat’
De wezelijke natuur die het bestaan verlicht
De aanbiddelijke Ene
Mogen allen, door subtiel en meditatief intellect
De schittering van het verlicht gewaarzijn bewust worden

Gayatri Mantra van Beloveds Sananda en Shekinah – Energetisch gecodeerd

Een hele speciale versie van de Gayatri Mantra is de versie die mijn geliefde spirituele leraren Sananda en Shekinah van Twinray hebben opgenomen. Zij hebben namelijk (als enige ter wereld) de opname gecodeerd met de energie van de Golden Age, het nieuwe tijdperk wat hier op aarde aanstaande is.

Deze opname bevat een antivirale en helende frequentie die een beschermende bol rondom je huis creëert. Door de opname 24/7 af te spelen ontstaat er daarnaast ook een Gouden Lotus boven het huis die te zien is door mensen die helderziend zijn! Dit hoeft niet eens heel hard te staan, als je de opname maar wel kan horen wanneer je er bij bent.

Wil jij ook deze prachtige, energetisch gecodeerde Gayatri Mantra ontvangen? Hij is gratis af te spelen via de Twinray App (beschikbaar voor Android of via app.twinray.com). Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren. Dan krijg je naast de Gayatri Mantra ook de gratis Soul Intellegence cursus EN de DNA Repair & Immunity Boost. Vooral die DNA Repair & Immunity Boost is een hele fijne tool om in deze tijden te gebruiken en beschermt je lichaam!

Wil je meer weten over deze Gayatri Mantra van Beloveds Sananda en Shekinah? Neem dan een kijkje in de Twinray Community op Facebook!

Wat de Gayatri Mantra van Sananda en Shekinah mij gebracht heeft

Toen ik eind maart 2020 heel slecht in mijn vel zat (hierover lees je meer in mijn verhaal) en niet eens in mijn eigen huis wilde zijn, was deze Gayatri Mantra van Sananda en Shekinah net uitgekomen. Ik heb toen een oude telefoon gepakt en deze prachtige opname op repeat aangezet. Binnen een paar uur voelde mijn huis weer helemaal fijn en kon ik weer met een goed gevoel thuis zijn. De frequentie die in deze opname zit heeft mij echt geholpen om weer terug bij mezelf te komen en de energie in mijn huis weer op orde te brengen.

Het heeft mij dus echt geholpen!

Inmiddels speelt die telefoon dus nog steeds 24 uur per dag en 7 dagen per week dit nummer af, 108 mantra’s per opname, bijna 30 keer per dag (de opname duurt 50 minuten). En voel ik me even weer uit balans? Dan ga ik even meezingen met Sananda en Shekinah om nog meer contact te maken met de energieën. Inmiddels heb ik hem zelf zo vaak gehoord dat ik op ieder punt in de opname de mantra op kan pakken en verder kan zingen ;-)

 

Heb jij de Gayatri Mantra wel eens gezongen? Of ga je de versie van Sananda en Shekinah aanzetten om de energie in je huis te verhogen?

Ik zou het heel leuk vinden om het te horen! Laat een reactie achter of stuur me een bericht!

Veel liefs,

Mariska
E-book: In je kracht staan - Spiritueel handboek voor meer zelfvertrouwen