Waarom zijn we hier op aarde? Wat is het ‘nut’ van dit leven? En wat gebeurt er na dit leven? Heb jij jezelf deze vragen ook wel eens gesteld? Dan gaat het boek De Zielsbestemming van Michael Newton (Destiny of Souls in het Engels) je zeker helpen! Juist op deze vragen wordt een antwoord gegeven in dit dikke, maar prachtige boek!

De Zielsbestemming – Michael Newton

Wie zijn wij echt? Hebben wij een ziel en zo ja, wat gebeurt daar mee wanneer we sterven? En waarom leven wij dit leven nu op aarde?

De antwoorden op deze vragen en vele andere vind je in het boek Zielsbestemming van Michael Newton. Michael was een bekende hypnotiseur uit Amerika die onderzoek deed naar de wereld van onze ziel en daarmee ook naar de betekenis van het leven.

Alle informatie is verzamelt vanuit 67 hypnose sessies die Michael Newton deed met zijn klanten. Steeds opnieuw kwam dezelfde informatie naar boven, vulde verhalen elkaar aan en kon daardoor een beeld gevormd worden van het ‘leven tussen levens in’.

Om de informatie beter begrijpbaar te maken, zit]dit boek ook vol met praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen van de mensen die Michael Newton in zijn praktijk heeft gehad.

Reïncarnatie

Verschillende religies geloven in reïncarnatie: dat dit niet je eerste leven is (hier op aarde) en je hierna weer naar een nieuw leven gaat.

Maar wat gebeurt er tussen die levens in? Waarom hebben we deze levens? En hoe wordt een volgend leven bepaald? Is het echt allemaal random of er een een keuze?

Dat is precies waar dit boek over gaat! Michael gaat met zijn klanten terug naar vorige levens om daar informatie uit te krijgen en leidt ze dan naar het einde van hun leven, naar hun sterfbed. Vanaf daar begint het echte verhaal, want dat is het moment dat ze in het ‘leven tussen levens in’ stappen, of de ‘wereld tussen werelden in’. Het is maar net hoe je het wilt zien.

Het leven tussen levens in – De wereld tussen werelden in

Michael gaat met zijn klanten door de tijd die ze besteden aan het analyseren van hun laatste leven en het kiezen van hun nieuwe leven. Er wordt vertelt hoe deze tijd besteed wordt door alle belangrijke momenten uit een leven terug te kijken, hoe er ‘lessen’ zijn in ‘klaslokalen’ om nieuwe dingen te leren voor een volgend leven en hoe dit volgende leven samen met The Council of Elders bepaald wordt.

Ook de relaties met de mensen in je leven wordt besproken. Zijn je ouders of je partner bijvoorbeeld deel van je zielenfamilie? Of is je beste vriendin eigenlijk zelfs een Soul Mate van je? En hoe zijn die verbintenissen op zielniveau? Het wordt echt super duidelijk uitgelegd en laat je echt nadenken over de relaties die je in dit leven hebt!

Maar natuurlijk is het niet alleen maar serieus werk in dit ‘leven tussen levens in’. Er is ook vrije tijd en ruimte voor plezier! Natuurlijk mag die informatie niet ontbreken in dit boek.

Daarnaast laat dit boek ook zien dat jouw verhaal en die van anderen (zoals je ouders) met elkaar verbonden zijn en dat je op zielniveau kan kiezen om dingen te ondergaan in dit leven omdat de ziel van die ander daar een specifieke les uit moet leren. Het gaat dus niet eens over jezelf, maar juist ook in dienst zijn voor een ander.

De Zielsbestemming - Michael Newton - Boekreview

Wat ik aan dit boek heb gehad

Dit boek heeft mij echt geholpen om de betekenis van het leven te zien. Ik vond het zo mooi om te leven hoe je je op zielniveau echt vooraf je leven en daarbij behorende aspecten kiest. Hoe je kiest om bepaalde lessen te leren en opties voor verschillende levens krijgt om deze lessen te leren.

Zijn die lessen altijd even leuk? Nee, niet volgens ons hoofd! Niet volgens ons overtuigingen (die in ons hoofd zitten) van hoe ons leven er uit moet zien.

Maar onze ziel wil graag ontwikkelen, lessen leren en verkeerde keuzes in het verleden terug in balans brengen. Dat is eigenlijk iets heel moois als je het mij vraagt.

Het gaf voor mij opeens een hele andere betekenis aan moeilijke tijden en ‘nare’ ervaringen.

Juist dat inzicht is super waardevol geweest voor mij. Daarom raad ik echt iedereen aan dit boek te lezen!

Wat jij aan dit boek van Michael Newton zal hebben

Volgens mij hebben we allemaal vragen rondom de betekenis van ons leven hier op aarde en waarom juist de dingen gebeuren die we hebben meegemaakt. Dit boek geeft daar antwoord op!

Daarom denk ik dat jij ook veel aan dit boek zal hebben. Dat het antwoorden op jouw vragen geeft en dat jij hierdoor een nieuwe blik krijgt op de ervaringen die je hebt opgedaan in dit leven.

Maar ik denk vooral dat je leven meer betekenis krijgt als je dit boek leest! Dat je leven minder random zal aanvoelen en juist meer als je eigen keuze.

Juist doordat je leven meer betekenis krijgt, ga je dingen ook anders zien en krijg je meer vertrouwen in jezelf, je ziel en het Universum!

De Zielsbestemming (Destiny of Souls) is het vervolg op De Zielenreis (Journey of Souls) van Michael Newton. Beide zijn los van elkaar te lezen en mij werd aangeraden om de Zielsbestemming te lezen. Kies dus vooral wat jij fijn vindt!
Benieuwd naar alle boeken van Michael Newton? Je kunt ze vinden op bol.com en Amazon.nl

Veel liefs,

Mariska

PS wil jij meer boeken lezen? Ik heb mijn Top 5 spirituele boeken voor je samengesteld met leuke tips om nog meer te lezen!