Toen ik naar groep 3 ging, kon ik niet wachten om te gaan lezen. Daar zat duidelijk een hobby in de maak, want heel veel jaren later lees ik nog steeds heel wat boeken. En mijn favoriete boeken zijn natuurlijk spirituele boeken! Daarom heb ik een lijst gemaakt mijn mijn favoriete spirituele boeken, zowel fictie als non-fictie, zodat jij ook van deze boeken kan genieten!

Mijn top 5 spirituele boeken

Nr. 1: Vraag en het wordt gegeven – Abraham Hicks

Toen ik in 2017 bijna in een burnout terecht kwam, heeft dit boek van Abraham Hicks mij geholpen om weer echt bij mezelf te komen en volledig op mijn spirituele pad te komen. De liefde vanuit Abraham is gewoon voelbaar in dit boek!

Vraag en het wordt gegeven gaat over de Wet van de Aantrekkingskracht en helpt te zien hoe jij je pad kan vinden naar wat je graag wilt. Wat zo waardevol aan dit boek is, is dat er 22 prachtige oefeningen in staan die je helpen je weer beter te voelen en dat te krijgen wat jij wilt manifesteren!

Lees hier ook mijn volledige review van dit boek!

Of bestel dit boek direct op bol.com

Nr. 2: De Zielenreis (en de Zielsbestemming) – Michael Newton

Heb jij je wel eens afgevraagd wat het nut is van je leven hier op aarde? De boeken van Michael Newton (De Zielenreis en de Zielsbestemming) geven hierop een antwoord! Deze prachtige boeken nemen je mee in wat het leven tussen levens is, hoe ‘karma’ werkt en waarom je bewust gekozen hebt (als ziel) om dingen in je leven mee te maken. Voor mij persoonlijk gaf het antwoord op veel vragen die ik altijd heb gehad over het leven hier op aarde. Hierdoor heeft mijn leven ook veel meer betekenis gekregen!

Ook over deze boeken heb ik een review geschreven, die je hier kan lezen.

Wil je 1 van deze 2 boeken lezen? Je kan ze vinden op bol.com

Nr. 3: Tweeling als Licht geboren – Christina von Dreien

Dit boek, net zoals de opvolger Het visioen over het goede) gaat over het bijzondere leven van Christina von Dreien, geschreven door en vanuit haar moeder. Christina is geboren als tweeling en is heel ver ontwikkelt in haar bewustzijn. Ze is vanaf haar geboorte al helderziend en heeft hele bijzondere gaven ontwikkelt in de loop van haar nog korte leven. In dit boek vertelt haar moeder over al deze gaven en hoe dit is ontwikkelt. Het geeft een bijzondere inkijk in waar wij als mens naar toe kunnen groeien en wat er allemaal mogelijk is wanneer wij onze frequentie verhogen. Daarnaast zitten er mooie lessen in deze boeken verwerkt en leest het haast als een roman weg.

Dus ben je benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? Lees dan vooral dit boek over Christina!

Nr. 4: Ontwaken – Nora Roberts

De meeste spirituele boeken zijn non-fictie en heel informatie. Zelfs de boeken die verhalend geschreven zijn, kunnen soms zo vol met informatie zitten dat het niet lekker ontspannend lezen is. Gelukkig zijn er ook gewoon mooie verhalen om in verloren te raken! Mijn favoriete spirituele fictie boek is zonder twijfel Ontwaken van Nora Roberts. Dit boek is (zover ik kan achterhalen) echt puur fictie, maar het heeft hele mooie lessen in jezelf vinden en zelfverzekerder worden.

Het verhaal gaat over Breen die op een dag ontdekt dat haar vader haar een flink geldbedrag heeft gespaard voor haar. Dit geld gebruikt ze om samen met haar beste vriend Marco op zoek te gaan naar haar roots in Ierland en te ontdekken wie ze echt is. In Ierland ontdekt ze een hele nieuwe wereld waar ze eindelijk een plek vindt waar ze zich thuis voelt!

Als je even geen zin hebt in informatieve spirituele boeken, maar even wilt wegdromen in een prachtige fantasie-wereld met knappe mannen, paarden, geen elektriciteit en prachtige natuur, dan is dit het boek dat je wilt lezen!

En goed nieuws: Ontwaken is slechts deel 1 van een trilogie! Dus je kan lekker lang doorlezen.

Lees ook mijn artikel over de complete Drakenhart Trilogie van Nora Roberts!

Nr. 5: Time Bender – Tijn Touber

Nog een spiritueel boek dat ook verhalend geschreven is, maar wel veel meer informatie bevalt is het boek Time Bender van Tijn Touber (zowel de Nederlandse als Engelse versie heeft deze naam, dus controleer even in welke taal je het boek besteld ;-) ).

Time Bender gaat over de ontwikkelingen die Tijn heeft doorgemaakt en waarbij hij geholpen werd door Time Bender om achter veel informatie te komen over hoe de wereld daadwerkelijk in elkaar zit. Voor mij gaf dit boek precies aan wat ik in de loop van de jaren ook geleerd heb. Daarnaast is het een relatief kort boek (123 pagina’s) en is het vlot geschreven, dus je bent er zo doorheen. Het leest echt lekker weg en voelt totaal niet zwaar, terwijl het echt veel informatie bevat.

Hier vind je de Nederlandse versie van dit boek. Of klik hier voor de Engelse versie.

Nog een paar andere spirituele boeken die ik aanraad:

Heel veel leesplezier gewenst met deze spirituele boeken.

Heb jij nog andere favoriete spirituele boeken? Ik zou het super leuk vinden als je dat met mij deelt! Je kan mijn altijd een e-mail sturen op mariska@findyourlight.nl of via een DM op Instagram.

Veel liefs,

Mariska