Omdat de meeste spirituele boeken bomvol informatie zitten en dus niet lekker weglezen, vind ik het heerlijk als ik een fictieboek kan vinden wat OOK op spiritueel vlak inspireert! De Drakenhart trilogie van Nora Roberts is precies zo’n serie voor mij. Een serie inderdaad. Dus niet 1 dik boek van 480 pagina’s, maar zelfs 3 dikke boeken! En waarom is deze serie nu zo leuk? Ik vertel het je in dit artikel! 

Waar gaat de drakenhart trilogie van Nora Robert over?

De Drakenhart Trilogie van  Nora Roberts (te koop bij bol.com) gaat over het leven van een jonge vrouw (Breen Kelly) die in Amerika woont. Gebukt onder een grote studieschuld, een strenge moeder en grote onzekerheid over zichzelf, probeert ze iets van haar leven te maken.

Totdat ze tot een grote ontdekking komt.

Haar vader heeft haar en haar moeder misschien op 12 jarige leeftijd verlaten, maar heeft wel een spaarrekening achter gelaten waar iedere maand nog geld op binnenkomt. Deze ontdekking geeft Breen de mogelijkheid om niet alleen op zoek te gaan naar haar roots in Ierland, maar ook naar wie zij ECHT is en wat ze wil doen met haar leven.

En die reis naar Ierland zet haar leven op z’n kop.

Breen dacht een paar maanden uit te rusten, haar vader te vinden en te bedenken wat ze wil gaan doen met haar leven. Maar in plaats daarvan vind ze met dank aan hondje Bullock een hele nieuwe wereld.

De wereld waarin ze is geboren.

De wereld die ze was vergeten.

En de wereld die haar nu zo hard nodig heeft om te overleven.

Het eerste boek: Ontwaken

Drakenhart Trilogie - Boek 1 Ontwaken Nora Roberts

Drakenhart Trilogie – Boek 1

In het eerste boek wordt je meegenomen in de ontdekkingsreis van Breen haar kracht. Ze ontdekt het geld dat haar vader voor haar heeft achtergelaten en hoe ze hiermee voor het eerst in haar leven voor zichzelf kiest.

De reis naar Ierland is het belangrijkste deel van dit boek. Het zorgt er niet alleen voor dat Breen ontdekt wat er met haar vader is gebeurd, maar ook dat ze ontdekt wat ze echt het liefste wil.

Een prachtige ontdekkingsreis naar zelfvertrouwen en kracht!

Daarnaast laat dit boek je ook verliefd worden op Ierland (ik moet me steeds inhouden niet meteen vliegtickets te boeken). De details en de sfeer die neergezet wordt is magisch.

En magisch is ook de nieuwe wereld (Talamh) die Breen ontdekt en waar haar echte roots liggen. Een wereld zonder elektriciteit, maar met draken, magie en echte vriendschappen.

Hier vindt Breen haar ware IK.

Daarnaast laat het mij als lezer (en waarschijnlijk jou ook) dromen van hoe de wereld anders kan zijn. Hoe het zou zijn om op draken te vliegen. Om te trainen met een zwaard. Of om met echte hekserij bezig te zijn.

Deze wereld is de vorm van spiritualiteit waar ik misschien wel het meeste naar verlang.

Maar het boek geeft ook heel goed aan hoe Breen in 2 werelden blijft leven. De uitdagingen die daar bij komen en de keuzes die ze moet maken die anderen niet snappen. Een gevoel dat velen van ons die nu bezig zijn met spiritualiteit als geen ander zullen herkennen.

Het boek leest heerlijk weg en eindigt met een heuse cliffhanger…

Het tweede boek: Ontluiken 

Drakenhart Trilogie - Boek 2 - Ontluiken - Nora Roberts

Drakenhart Trilogie – Boek 2

Het tweede boek uit de Drakenhart Trilogie gaat direct verder waar het vorige boek stopt. Geen intro, geen ellelange achtergrondinformatie voor iedereen die het eerste boek niet gelezen heeft.

Nee, niets van dat alles.

Dit boek pakt het verhaal meteen op waar het vorige boek geëindigd is. Alsof je een nieuwe hoofdstuk leest in plaats van een nieuw boek. Hierdoor lees je heel makkelijk meteen weer door in het verhaal (en is het ook aan te raden om ze achter elkaar door te lezen ;-) ).

In dit tweede boek wordt de wereld van Talamh verder ontdekt.

Als deel van haar erfenis leert Breen meer over wie ze is en hoe ze kan helpen om Talamh te redden van de donkere energie die op de loer ligt.

Een energie die nauwer verbonden is aan Breen dan ze graag zou willen.

En wat haar tot de schakel maakt om dit duister te verdrijven. Om het voor eens en altijd te verslaan.

Samen met haar familie en vrienden die familie geworden zijn, gaat Breen op pad om deze wereld beter te leren kennen en hierin haar plek te vinden.

Ik wil je niet meer verklappen over dit spannend en heerlijk dikke boek (bijna 500 pagina’s!). Lees het vooral lekker zelf!

Het derde boek: Ontvouwen – November 2022

Drakenhart Trilogie - Boek 3 Ontvouwen - Nora Roberts

Drakenhart Trilogie – Boek 3

Het nadeel van een serie vanaf het begin lezen? Wachten op het volgende deel…

Het eerste boek van de Drakenhart serie las ik net na lancering in het najaar van 2020. Vervolgens was het wachten op november 2021 op het tweede boek. En nu wacht ik al weer bijna een jaar op het laatste deel, dat ook weer in november uitkomt.

Mocht jij deze review nu dus lezen, dan hoef je gelukkig niet zo lang meer te wachten en kan je mooi alle boeken achter elkaar door lezen!

Maar waar gaat dan het derde boek over? Dit is de beschrijving op bol.com:

Breen Siobhan Kelly groeide op in de wereld van Man en was zich ooit onbewust van haar ware aard. Nu is ze in Talamh, waar ze probeert te genezen na een verschrikkelijke strijd en hartverscheurende verliezen. De duistere god Odran, is verslagen in zijn poging over Talamh te heersen. Nu de vijand is verdreven en het portaal is verzegeld, is het een tijd om te rusten. Breen spreidt haar vleugels en ontdekt een kracht in zichzelf die ze nooit eerder heeft ervaren. Ze wijdt zich opnieuw aan het schrijven van haar verhalen, en wanneer zijn taken als taoiseach het toelaten is ze samen met Keegan, die haar heeft opgeleid tot krijger en van wie ze is gaan houden. 

Het is Keegan die aan Breens zijde staat wanneer de heksen, verraderlijk en op macht belust, verschijnen in haar slaap. Ze beoefenen zwarte magie, offeren onschuldige mensen en beramen een brute vernietiging van Breen. Binnenkort zal ze, herenigd met Keegan en heel Talamh, op zoek gaan naar degenen die wanhopig redding nodig hebben. Ze zal de duisternis het hoofd bieden met alle wapens die ze tot haar beschikking heeft: haar zwaard, haar magie en haar moed…

Waarom ik zo’n fan ben van de Drakenhart Trilogie

Steeds wanneer ik een nieuw boek van Nora Roberts zie, dan moet ik me inhouden om niet meteen erin te duiken. Dus toen ik het eerste boek uit deze Drakenhart Trilogie ontdekte en zag dat het ook een fantasie aspect had, duurde het niet lang voordat ik er aan begonnen was.

En ik was direct verkocht!

De combinatie tussen een fantasy-wereld die niet zo extreem anders is dan onze normale wereld; de zoektocht naar zelfvertrouwen en eigenwaarde; en het prachtige landschap van Ierland hadden mij meteen verkocht.

Het karakter van Breen spreekt mij zeker aan. Waar onzekerheid vaak beschreven wordt in boeken in de vorm van een slachtofferrol, is vanaf het begin duidelijk dat Breen er alles aan doet om toch zo krachtig mogelijk in haar leven te staan.

Ze probeert met alles wat ze kan er iets van te maken!

En haar beste vriend Marco zorgt er anders wel voor dat Breen die extra stappen zet die haar verder helpen. Een vriend die we allemaal in ons leven wensen!

Maar bovenal haal ik heel veel inspiratie uit dit boek. Steeds opnieuw lees ik er nieuwe dingen in. Of vallen bepaalde uitspraken mij meer op dan anderen.

Zeker omdat de belangrijkste boodschap van dit boek heel duidelijk is:

Kies voor wie je ECHT ben! Doe wat jou gelukkig maakt en trek je niets aan van wat anderen om je heen zeggen of vinden.

Een boodschap die we volgens mij allemaal heel hard nodig hebben, zeker wanneer je op het pad bent om te werken aan je eigen zelfvertrouwen.

Ik hou van boeken die dat soort boodschappen in zich dragen!

Veel liefs,

Mariska

PS de hele Drakenhart Trilogie is natuurlijk beschikbaar op bol.com in zowel het Nederlands als Engels! Kies dus vooral wat jij fijn vindt op te lezen.