Edelstenen zijn de perfecte ondersteuning voor meer zelfvertrouwen. De bijnaam is dan ook niet voor niets edel-steuntjes 😍🥰 Zeker die kleine stenen die je in je broekzak kan steken op spannende dagen zijn ideaal! Maar welke edelstenen helpen nu het beste als je graag meer zelfvertrouwen wilt? In deze blog geef ik je mijn 8 favoriete edelstenen die jou ook gaan helpen.

Edelstenen die de zonnevlecht- en hartchakra ondersteunen voor meer zelfvertrouwen

Om je zelfvertrouwen op te bouwen, is het belangrijk om zowel de zonnevlecht-chakra als de hart-chakra te ondersteunen. Die chakra’s helpen namelijk heel sterk om jouw zelfvertrouwen op te bouwen.

De zonnevlechtchakra gaat bijvoorbeeld helemaal over je mentale gezondheid. En onzekerheid komt vaak door negatieve gedachten over jezelf. Dus door ondersteuning en heling te geven aan de zonnevlechtchakra, bouw je ook aan je zelfvertrouwen.

De hartchakra gaat daarnaast natuurlijk helemaal over liefde. Liefde is hierbij niet alleen voor je medemens, de aarde of de dieren om je heen, maar JUIST OOK liefde voor jezelf. Want als jij pure liefde voor jezelf voelt, dan ga je zien hoe speciaal je bent en ga je meer in jezelf vertrouwen. Daarnaast komt onzekerheid uit angst (de angst om niet goed genoeg te zijn – laat dat een belletje rinkelen?). De enige echte tegenhanger van angst is liefde. En die liefde stroomt vanuit je hartchakra.

Check hier alle edelstenen voor je zonnevlechtchakra en edelstenen voor je hartchakra.

Edelstenen voor zelfvertrouwen

Edelstenen voor zonnevlechtchakra (zelfvertrouwen i.p.v. onzekerheid)

Citrien – Deze prachtige gele steen geeft positiviteit en zelfvertrouwen en is verbonden aan de zonnevlechtchakra. Daarnaast ondersteunt deze steen ook op financieel gebied. Daardoor krijg je een zorg minder en juist meer vertrouwen!

Ametrien – Zoals de naam al doet vermoeden is Ametrien een combinatie tussen Amethist en Citrien. Deze steen ondersteunt je om stressbestendig en flexibeler te zijn en is ook verbonden aan de zonnevlechtchakra.

Gele Jaspis – Doorzetten in projecten en eindelijk doen wat je echt graag wilt is een grote boost voor je zelfvertrouwen en gele Jaspis helpt daarbij met extra wilskracht en ondersteuning in het uitvoeren nieuwe ideeën. Door zijn gele kleur is ook deze steen verbonden aan de zonnevlechtchakra.

Groene Aventurijn – Deze steen is helemaal ingespeeld op zelfverzekerdheid en is daarnaast ook verbonden aan zowel de zonnevlechtchakra als de hartchakra. 2 in 1 dus! Weet je dus niet precies waar je voorkeur nu naar uitgaat? Dan is Groene Aventurijn sowieso een steen om in je broekzak te steken.

Edelstenen voor zelfvertrouwen - Deze stenen helpen!

Van links naar rechts: Citrien, Mangano Calciet, Groene Aventurijn, Gele Jaspis. Onderste stenen: Unakiet, Ametrien en Boomagaat

In je kracht staan en meer zelfvertrouwen hebben, is ook voor jou mogelijk!
Daarom heb ik voor jou het GRATIS Zelfvertrouwen Toolkit gemaakt.
Met o.a. een meditatie en het e-book “In 3 stappen naar meer zelfvertrouwen”.

Schrijf je nu in voor deze toolkit!

Edelstenen voor hartchakra (zelfvertrouwen vanuit zelfliefde)

Mangano Calciet – Deze prachtige zachtroze steen helpt bij concentratie. Daarnaast ondersteunt Mangano Calciet in het krijgen van (analytische) inzichten, waardoor jij meer vertrouwen kan krijgen in wat je ziet, voelt of hoort. Die inzichten komen natuurlijk van de hartchakra, waar deze steen ook weer aan verbonden is.

Unakiet– Zelfvertrouwen groeit als je rustig kan blijven. Daarom is Unakiet een prachtige ondersteunende steen, want die helpt om stressbestendig te blijven en geeft een steuntje in de rug bij burn-out klachten. Zeker bij stress en een burn-out kan je wel wat extra liefde gebruiken, dus ook niet zo vreemd dat deze steen ook juist de hartchakra ondersteunt.

Boomagaat – Net zoals de Mangano Calciet ondersteunt Boomagaat met concentratie en het krijgen van (analytische) inzichten. Daarnaast helpt deze steen ook met doelgericht zijn. Maar wel doelgericht zijn vanuit je hart natuurlijk. Want daar zit jouw echte kracht!

Rozekwarts – De laatste steen is misschien wel de bekendste steen als het om liefde gaat: Rozekwarts. Deze prachtige zachtroze steen verklapt zijn kracht al als je er naar kijkt. Het is pure liefde. En ook (juist) pure liefde voor jezelf! Draag deze steen bij je hartchakra en je zal de liefde voelen stromen!

Zelfvertrouwen komt van binnenuit! Dus ook jij kan dat ervaren!

Jouw zelfvertrouwen zit al in je.

Dat klinkt misschien raar, want als je het nu niet voelt, hoe kan het er dan al zijn? Maar het is echt zo! Deze edelstenen vergroten namelijk enkel het gevoel dat al in jou zit!

En je kan nog veel meer zelfvertrouwen opbouwen van binnenuit!

Vind Jouw Licht - Kom in je kracht staan! - Zelfvertrouwen Cursus

In deze cursus ontdek je dat je zelfvertrouwen al in je zit en hoe je daar bij komt! O.a. via Human Design EN breathwork!

Met de zelfvertrouwen cursus “Vind Jouw Licht” ontdek je PRECIES:

  • Wat jou nu nog tegenhoudt om in je zelfvertrouwen te staan
  • Hoe je daar doorheen komt
  • Wie jij ECHT bent
  • En hoe jij kan leven vanuit het zelfvertrouwen dat al in je zit

In deze cursus neem ik je dus helemaal mee in de stappen die nodig zijn om zelfvertrouwen in jezelf te vinden.

Je ontvangt meerdere visualisaties EN een volledige breathwork sessie van een uur!

Daarnaast ontdek je ook wat je Human Design profiel te vertellen heeft.

Deze super complete en krachtige cursus gaat een groot verschil maken in je leven en geeft je alle tools om te leven vanuit zelfverzekerdheid!

Je kan vandaag meteen beginnen!

Geniet vooral ook van dit gevoel van meer zelfvertrouwen in jezelf! Of het nu via de edelstenen, de cursus of jouw eigen ontdekkingsreis komt.

Veel liefs,

Mariska

PS op spiru.nl en bol.com vind je ook tal van edelstenen, waaronder bovenstaande edelstenen. Veel plezier met het vinden van de edelstenen die precies bij jou passen!

In deze aflevering van de Find Your Light Podcast, neem ik je mee in het verhaal hoe ik mijn zelfvertrouwen opbouwde nadat ik het compleet kwijt geraakt was doordat ik jaren gepest was geweest.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: