Soms dan zit het ook bij mij niet zo lekker… Dan loopt het niet en zit ik vast in mijn eigen hoofd. Gelukkig is daar dan mijn intuïtie die met de beste adviezen komt. Zo kreeg ik de laatste keer de vraag door: “Wat is het advies dat je aan jezelf zou geven?” Want net zoals iedereen weet ik het ook altijd beter voor een ander ;-) Dus in plaats van in mijn eigen gevoel te blijven hangen, pakte ik pen en papier en ging ik met deze vraag aan de slag. En ik denk dat dit proces jou ook kan helpen! 

Jezelf advies geven – Aflevering van de Find Your Light podcast

Omdat het zo goed voor mij werkte om advies aan mezelf te geven, heb ik een volledige podcast aflevering gemaakt met dit onderwerp. Ik vertel je in deze aflevering over het moment dat dit idee in mij op kwam; welke adviezen ik mezelf gaf en hoe het mij geholpen heeft.

Je kan deze volledige podcast aflevering hier kijken:

Je kan deze aflevering ook luisteren op Spotify, Apple Podcast of jouw favoriete podcast speler.

Luister of kijk je liever niet naar podcasts? Dan kan je natuurlijk ook deze blog lezen waarin ik je precies uitleg hoe het werkt om advies aan jezelf te geven.

Wat zou jij tegen jezelf zeggen?

Krijg overzicht van wat er aan de hand is

Het eerste wat belangrijk is als het gaat over advies aan jezelf geven, is dat je duidelijkheid krijgt over wat er aan de hand is. Dit helpt ook om rustiger te worden. Zeker als je voor je gevoel (emotioneel) vast zit in een situatie.

Dus zet pen op papier en ga schrijven!

Schrijf eens helemaal uit wat er nu speelt. Wat voel je? Welke gedachten spelen er in je hoofd? Waar heb je het meeste moeite mee?

Alles mag eruit!

Je kan je voorstellen dat je dit verwoord zoals je het tegen een vriendin of een coach zou vertellen. Maar je mag het ook op een manier uitschrijven die het voor jou overzichtelijk maakt waar je mee zit.

Het is wel belangrijk om dit met pen en papier te doen. Want uittypen op je telefoon of computer maakt het veel te makkelijk om afleiding te zoeken. En het inspreken als een voice-memo naar jezelf geeft waarschijnlijk geen overzicht. Je kan het namelijk moeilijk teruglezen.

Zo werkt jezelf advies geven

Wanneer je dan dit overzicht gecreëerd hebt, dan kan je advies aan jezelf gaan geven.

Wat je als het ware doet is dat je afstand neemt van de situatie en vanuit het perspectief van een ander naar jouw situatie gaat kijken.

Dit is ook meteen waarom het zo goed werkt om advies aan jezelf te geven. Door die afstand te nemen maak je het namelijk makkelijker om met de situatie om te gaan. Je wordt er dan minder door overweldigd.

Dit zijn vragen die kunnen helpen om een goed advies aan jezelf te geven:

  • Wat zijn dingen die je opvallen en waar je al makkelijk iets aan kan doen?
  • Wat zou je zeggen tegen een vriend(in) die met dit verhaal naar je toe zou komen?
  • Als je advies aan een vriend(in) zou vragen, wat zou je willen dat hij/zij dan zegt?
  • Op welke manier ben je in het verleden hier mee om gegaan? Wat werkte er toen heel goed voor je?
  • Hoe denk je dat jouw ziel/Hogere Zelf zou omgaan met deze situatie?

Kijk eens wat er in je opkomt als je deze vragen bij jouw situatie legt.

In je kracht staan en meer zelfvertrouwen hebben, is ook voor jou mogelijk!
Daarom heb ik voor jou het GRATIS Zelfvertrouwen Toolkit gemaakt.
Met o.a. een meditatie en het e-book “In 3 stappen naar meer zelfvertrouwen”.

Schrijf je nu in voor deze toolkit!

 

Alle antwoorden zitten al in jou!

Waarom ik zo sterk geloof in advies aan jezelf geven, is omdat ik echt denk dat we alle antwoorden al in onszelf hebben zitten.

We zijn alleen vergeten hoe we die antwoorden moeten raadplegen!

Maar zeg nou zelf: wie kent jou het allerbeste? Wie weet PRECIES waar jij in je leven doorheen bent gegaan? Wat er eerder wel en niet voor jou werkte? En wat jij nu op dit moment het meeste nodig hebt?!

Natuurlijk kan een partner of een goede vriendin jou echt wel helpen als het even niet lekker gaat. Of kan een coach je weer een duwtje in de goede richting geven.

Vaak durven we namelijk vanuit onzekerheid niet naar onszelf te luisteren. Bang dat we het verkeerde advies geven en fouten maken.

Maar uiteindelijk kan je het echt zelf doen! Kan jij jezelf helpen met de antwoorden die al in je zitten. Dan kan je de tools die anderen jou gegeven hebben op jouw manier gaan inzetten.

En kan je dus advies aan jezelf geven zoals een ander dat niet kan!

Duik dieper in jezelf advies geven

Vind Jouw Licht - Kom in je kracht staan! - Zelfvertrouwen Cursus

In deze cursus ontdek je dat je zelfvertrouwen al in je zit en hoe je daar bij komt! O.a. via Human Design EN breathwork!

Met de cursus “Vind Jouw Licht”

Omdat ik volledig geloof in dat jij vanuit jouw kracht je leven kan leiden, heb ik de zelfvertrouwen cursus “Vind Jouw Licht” gemaakt.

In deze cursus ga je via 4 modules en 1 bonusmodule de tools in handen krijgen om op eigen kracht jouw zelfvertrouwen op te bouwen. Je gaat jouw kracht vinden die echt al in je zit.

Ik kan het weten, want in maart 2021 heb ik die bron van zelfvertrouwen in mijzelf gevonden!

En daarom wil ik jou met deze cursus ook helpen om echt die kracht te vinden. Om de kracht te gaan omarmen dat JIJ het wel weet en volledig op jezelf mag gaan vertrouwen.

Dat je voelt dat jij OOK goed genoeg bent en precies mag zijn zoals jij op jouw unieke manier bent!

Je kan direct vandaag starten met deze online cursus!

Ik kijk er naar uit om je in deze cursus verder te helpen!

Veel liefs,

Mariska