Als iemand mij vraagt welk boek ik ze aanraad, dan is het altijd dit boek: Vraag en het Wordt Gegeven van Esther Hicks (Ask and it is Given in het Engels). Tenzij ze een fictie boek zoeken 😂 Waarom dit boek? Omdat “Vraag en het wordt gegeven” daadwerkelijk mijn leven heeft veranderd!

Vraag en het wordt gegeven – Esther Hicks

Dromen van een beter leven, wie doet dat nou niet? Maar hoeveel van die dromen worden ook echt werkelijkheid?
Hoe zou het zijn als jij de tools en uitleg in handen krijgt om die dromen uit te laten komen? En hoe zou het zijn om daarbij ook meteen tools en inzichten te krijgen over de reden dat het niet goed gaat en hoe jij je op een gemakkelijke manier beter kunt voelen?

Dat is het boek “Vraag en het wordt gegeven” van Esther Hicks!

Dit boek gaat helemaal over de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction of LOA in het Engels). De basis van deze wet van het Universum is simpel: alles wat jij uitzend, komt bij je terug. Dus wanneer jij veel positieve gedachten uitzend, dan komen die ook weer terug.
Maar dat betekent dus hetzelfde voor negatieve gedachten…

Jep, helaas wel…

Daarom wordt in dit boek ook uitgelegd wat je kan doen om een beter gevoel te krijgen. En welke boodschap emoties hebben en hoe jij weet of dit de juiste weg is naar wat je graag wilt aantrekken in dit leven.

Vraag en het wordt gegeven - Esther Hicks - Boekreview
De inhoud van dit boek

In het 1e deel van dit boek laten Abraham zien waarom alles in het leven door jou bepaald is en waarom je niet moet opgeven wanneer naar jouw idee er nog geen resultaten te zien zijn van wat je uitzendt in het Universum. Ze leggen zeg maar de theorie van de Wet van de Aantrekkingskracht uit.

Het 2e deel van dit boek bestaat uit 22 makkelijke tools die helpen om je weer wat beter te voelen. Bij iedere tool staat ook precies wanneer deze gebruikt wordt en waar het mee gaat helpen. Dit zijn echt praktische tools die te gebruiken zijn in iedere situatie. Zelfs wanneer alles goed gaat, dan zijn er ook tools om te zorgen dat dit zo blijft!

Het boek leest heel makkelijk weg waardoor het lijkt alsof je er misschien niet veel van oppikt. Maar weet dat er ook in dit boek veel lagen zitten en dat niet altijd alles op een bewuste niveau hoeft binnen te dringen.

Soms werken dingen juist door op een onbewuste niveau en helpen daar echt om een verandering te krijgen!

De woorden van Abraham zijn gevuld met liefde en met ieder woord dat ze schrijven, willen ze echt helpen om meer uit het leven te halen.

Abraham Hicks

Dit boek is op papier gezet door Esther Hicks en haar (inmiddels overleden) man Jerry. Maar de woorden komen vanuit Abraham. Abraham is een Collectief Bewustzijn (een groep entiteiten of spirituele gidsen) waarvan Esther informatie ontvangt en doorgeeft. Ze doet dit in gesproken en geschreven tekst. Esther geeft zich over en laat de informatie van Abraham doorkomen. De woorden die je leest zijn dus van Abraham.

In het boek staat een prachtige uitgebreide uitleg over hoe Esther in contact kwam met Abraham en hoe zij zichzelf beschrijven. Ik doe geen recht aan hun licht om dat hier te herhalen. Daarnaast heeft het boek ook de energieën van Abraham, zodat je daar een veel beter beeld van krijgt als je het boek leest.

Omdat Abraham dus niet een enkele entiteit/gids is, zal ik ook in deze blog met meervoud naar ze verwijzen.

Wat ik aan Vraag en het Wordt Gegeven had

Naast dat dit boek heerlijk is om doorheen te lezen vanwege de humor en liefde van Abraham, heeft Vraag en het Wordt Gegeven van Esther Hicks ook echt mijn ogen geopend voor de spirituele wereld. Dit boek werd mij in 2017 door mijn Law of Attraction coach aangeraden en ik was meteen verliefd.

In een tijd dat ik me alles behalve goed voelde (ik streefde op hoge snelheid op een burn-out af), gaf dit boek mij tools in handen om er zelf uit te komen. Om me beter te gaan voelen op momenten dat ik voor mijn gevoel helemaal vast zat.

Tegelijkertijd hielp het mij ook echt om na te denken over wat ik graag wil.

Hoe wil ik me voelen in dit leven?
Wat wil ik bereiken?
Wat zijn mijn wensen?

Daardoor kreeg ik meer ‘houvast’ terug in het leven en begon ik ook te vertrouwen in het Universum dat er mooie dingen op planning stonden. Hoe ik me voel werd opeens het belangrijkste. En natuurlijk heb ik nog steeds wel dagen dat ik me niet lekker voel. Dat is het leven en juist de ontwikkeling. Het gaat erom hoe snel je er uit stapt.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Mijn grootste succesverhaal dankzij dit boek?

In de zomer van 2018 was ik klaar met het appartement waar ik woonde en vooral mijn bovenbuurvrouw. Ik ging op zoek naar een ander huis, waarbij ik precies wist wat ik wilde qua ruimtes en gevoel. Binnen 3 weken was het koopcontract ondertekend en binnen 3 maanden had ik de sleutels van een vrijstaand huisje nog geen kilometer van het bos in een leuk en rustig dorp. En waar ik zo vaak had gezegd “Ik zoek een huis wat eigenlijk het formaat van mijn appartement is, maar dan vrijstaand en in de polder of zo.”, kreeg ik een vrijstaand huisje, ook zo’n 80 vierkante meter aan oppervlakte en zo’n 200 meter van de polder. Precies wat ik wilde!

Vraag en het wordt gegeven! Het werkt echt!

Ik heb tijdens het lezen van dit boek ook een ‘paar’ plekken gemarkeerd die ik belangrijk vond…

Vraag en het wordt gegeven - Esther Hicks - Boekreview
Wat jij aan dit boek zal hebben

Tja, volgens mij is het ondertussen wel duidelijk dat ik enthousiast ben over dit boek! Maar waarom ik jou wil inspireren dit boek te lezen, is omdat het een enorm fijn hulpmiddel is op jouw spirituele pad.

En omdat ik het jou ook gun dat jouw dromen waar worden! Dat je het perfecte huis vindt, dat je bedrijf succesvol wordt of de perfecte baan zich eindelijk aanbiedt. Maar bovenal omdat ik het jou gun dat jij je goed voelt!

De tools die Abraham bieden, helpen je weer terug op weg wanneer je er even doorheen zit of juist om nog meer te halen uit de Wet van de Aantrekkingskracht.

Dit boek helpt om je ogen te openen en te zien dat er meer is dan wat er te zien is. Daarnaast laat het boek ook zien dat iedereen op ieder moment van de dag gesteund wordt door het Universum en door jouw Innerlijke Wezen (zoals Abraham het noemt (ik vind Hogere Zelf een betere benoeming 😇)). Alleen zijn is een mythe! Je hoeft het niet alleen te doen en eigenlijk hoef jij zelfs helemaal niets te doen! Alleen maar te vragen en te ontvangen!

Ook geeft dit boek antwoorden op vragen. Vragen waarvan je misschien niet eens wist dat ze er waren of nooit een antwoord op verwacht te krijgen. Het kan ook zijn dat dit boek juist nieuwe vragen oproept waarbij de tools gaan helpen om antwoorden te krijgen.

En natuurlijk gun ik het jou ook om omringt te worden door de liefde van Abraham en te genieten van de mooie woorden die in die boek gedeeld worden! Dat alleen al is het lezen van dit boek meer dan waard!

Fun fact:

In het Engelse boek schrijft Abraham over hoe Esther en Jerry van Phoenix naar San Diego rijden. In de Nederlandse versie hebben ze het juist over een rit van Amsterdam naar Parijs. Waarschijnlijk omdat dat meer zegt voor mensen in Nederland. 😉

Ik vond de trip naar San Diego juist erg leuk om te lezen, want ik was net een paar maanden eerder naar San Diego geweest. Dat resoneerde dus heel sterk voor mij. Zo zie je maar dat altijd datgene wat het beste klopt op je pad wordt gebracht. Ook dat is de wet van de aantrekkingskracht! ;-)

Fun fact 2:

Mocht je nog eens een live workshop van Abraham Hicks meemaken, ben dan niet verbaasd dat ze met regelmaat deze uitspraak doen: “The Universe is very simple! Ask and it is Given! Someone should write a book about it.” Persoonlijk kan ik zulke humor wel waarderen 😂

Heb jij dit boek gelezen? Ik hoor graag wat je er aan had!

Veel liefs,

Mariska

Koop dit boek op Bol.com in het Nederlands of Engels.

Check ook mijn Top 5 favoriete spirituele boeken voor meer inspiratie.