Hoe vaak wordt jij overmant door je emoties? Wil je wel creatief zijn, maar komt er niets uit je handen? En hoe stroomt de seksuele energie in jou? Al deze dingen hebben te maken met de sacraalchakra. Wanneer de energie in deze chakra soepel stroomt, dan voelen al deze aspecten in balans. Maar vaak worden emoties, seksuele verlangens of passie weggestopt en daardoor raakt de sacraalchakra geblokkeerd. In deze blog help ik je op weg om de energie weer te laten stromen.

Basis informatie over de sacraalchakra

Sanskriet naam: Swadhisthana chakra – Swadhisthana betekent zoetheid, liefelijkheid en bekoorlijkheid
Locatie in het lichaam: Paar centimeter onder de navel
Kleur die aan deze chakra verbonden is: Oranje
Kernwoorden: Emoties, seksualiteit, voortplanting, creativiteit, passie, kinderwens
Edelstenen ter ondersteuning: Carneool, oranje calciet en argoniet

De energieën van deze chakra

De sacraalchakra wordt vaak ook de vrouwelijke chakra genoemd. Wanneer de energie in deze chakra vrij kan stromen dan zijn je emoties in balans, stroomt de creativiteit en passie en kan je genieten van je seksuele verlangens. De levensenergie stroomt in alle aspecten van je leven! Wat heerlijk!

Maar juist in deze wereld die overheerst wordt door mannelijke energie ontstaat bij de meeste mensen een blokkade in deze chakra omdat de meeste aspecten er niet mogen zijn.

Emoties zijn maar onhandig. Huilen mogen we niet meer. En delen dat je super blij bent met iets wordt vaak ook als egoïstisch bestempeld.

Creatief zijn? Ja, tuurlijk, doe dat vooral! Maar hier zijn de richtlijnen waar je je aan moet houden, want het moet wel toegankelijk blijven natuurlijk.

En vrouw zijn, seksuele verlangens hebben (zowel als man als vrouw) of delen over je menstruatie cyclus? Nee, dat is echt privé en doe je niet!

Wat is het toch fijn om in een wereld te leven die vanuit het hoofd geleefd wordt 😂

Al die dingen leveren dus blokkades op in de sacraalchakra en zorgen ervoor dat aan het einde van de dag er geen energie meer is voor de dingen waar je blij van wordt of waar je passie voor voelt. En ondertussen wordt je overmant door je emoties en heb je snel het gevoel dat die emoties je te veel worden. Super begrijpelijk!

Laat de energie weer stromen met deze tips

Gelukkig zijn er ook dingen die je kan doen om deze chakra weer in balans te brengen:

  • Schrijf alle emoties op die je voelt. Maak een lijst. Begin met “Ik voel me…” en blijf schrijven totdat je echt, maar dan ook echt niets meer kan bedenken.
  • Wil je liever niet schrijven? Ga dan eens voelen. Leg je handen op je buik en vraag: “Wat voel ik nu? Welke emoties mogen gevoeld worden?” Laat die emoties er gewoon zijn. Zie ze, voel ze, maar laat ze je niet overmannen. Het is helemaal prima. Emoties zijn deel van mens zijn! Het is energie in beweging (e-motion).
  • Ga iets creatiefs doen wat je als kind leuk vond. Ga kleuren (er zijn genoeg kleurboeken voor volwassenen), ga verven, maak mandala’s van steentjes of schrijf een (kort) verhaal. Denk er niet bij na, maar geniet van wat je aan het doen bent!
  • Start een Passie Project. Waar heb jij een grote passie voor, maar doe je nu niet omdat je geld moet verdienen, het te druk hebt of wat dan ook? Kijk hoe je die passie in een (klein) project toch weer terug in je leven kan brengen.
  • Voor alle vrouwen: wat geeft jou het ultieme gevoel van vrouw zijn? Doe dat! Je hebt niet voor niets gekozen voor dit leven als vrouw en dat mag je ook helemaal zijn! Vrouwelijk energie is net zo belangrijk als mannelijke energie.
  • Voor alle mannen: kijk eens met open ogen naar waar jij emoties, creativiteit, passie of sensualiteit wegstopt in je leven. Wat zit daar onder? Durf de deksel van de doos te halen en het er te laten zijn. Ook voor jou is deze energie net zo belangrijk.

Wil jij leren hoe je met de energie van de sacraalchakra kan omgaan?

Dan ondersteun ik je graag met mijn spirituele coaching.

Tijdens deze sessies kijken we samen naar wat jij op dat moment nodig hebt, kijken we wat jouw emoties op dit moment te zeggen hebben en openen we de energie van je chakra’s.

Ik ondersteun je op energetisch niveau en laat doorkomen wat jij op dat moment nodig hebt. Hierdoor is iedere sessie op maat en kan je echt stappen maken om de connectie te maken met je hart.

De sacraalchakra is maar 1 van de 7 chakra’s. Ben je benieuwd naar de andere 6 chakra’s? Lees dan het complete chakra-overzicht!

Hoe is de sacraalchakra voor jou? Aan welke tips heb jij het meeste gehad? Deel het hieronder in de reacties of stuur me een bericht op Instagram of per mail! Ik hoor graag van je.

Veel liefs,

Mariska