Als je een tijd bezig bent met spiritualiteit, dan heb je er waarschijnlijk al eens van gehoord: Chakra’s. Misschien weet je zelfs inmiddels waar ze in je lichaam zitten en waar ze mee verbonden zijn. Maar weet je ook hoe belangrijk ze zijn in je dagelijks leven en hoe vaak je iets merkt van je chakra’s? In deze blog laat ik je zien wat chakra’s zijn en hoe ze je helpen!

Wat zijn chakra’s?

Chakra’s zijn energie punten in je fysieke lichaam de verbonden zijn met een bepaalde energieën en lagen/niveaus van je energie lichaam. Er zijn talloze chakra’s te vinden over je hele lichaam. Van je voeten tot je handen. Maar de grootste en belangrijkste chakra’s vind je tussen je stuitje en de bovenkant van je hoofd. De andere punten in je lichaam zijn verbonden met deze ‘hoofdchakra’s’.

Er zijn in totaal 7 chakra’s verdeeld over je ruggenwervel. Deze chakra’s hebben de vorm van kegels. De onderste chakra en de bovenste chakra zijn verticaal gericht, terwijl de 5 chakra’s daar tussenin horizontaal gericht zijn. Bij de horizontale chakra’s is er een kegel die naar de voorkant van je lichaam is gericht en 1 naar de achterkant.
Ik vergelijk het zelf altijd met dat speeltje van vroeger (Diabolo), alleen zijn de chakra ‘kegels’ meer uitgestrekt.

Heb je wel eens gehoord van een chakra-systeem met 12 chakra’s? Dat kan! Momenteel ontwikkelen wij als mensen naar een nieuwe lichamelijk systeem en een nieuwe tijd waarbij 12 chakra’s actief zullen zijn. Dit is alleen voor het grote merendeel van de mensen nog niet zover.

Per chakra

In dit overzicht vind je een korte uitleg per chakra.

  • Wortelchakra: De wortel chakra is de onderste chakra. Je kan deze vinden aan de onderkant van je ruggenwervel, je stuitje. De kleur Rood is verbonden aan deze chakra. Deze chakra gaat helemaal over de verbinding die je hebt met de aarde en je fysieke lichaam. Stroomt die energie goed? Dan heb je veel energie in je fysieke lichaam. Zit er een blokkade in deze chakra? Dan zal je snel pijn in je onderrug ervaren en meer last hebben van vermoeidheid.
  • Sacraalchakra: Deze chakra bevindt zich een paar centimeter onder je navel en de kleur Oranje is hieraan gekoppeld. Veel mensen koppelen deze chakra aan je seksuele energie. Dat klopt helemaal. Maar ook je emoties zijn gekoppeld aan deze chakra. Als de energie hier vrij in stroomt, dan voel je balans in je emoties en de seksuele energie in je lichaam. Wanneer er een blokkade in deze chakra zit, dan ben je snel uit balans met je emoties en/of wat je op seksueel gebied nodig hebt. Heb je een kinderwens, maar wil het niet lukken? Dan kan het ook zijn dat deze chakra geblokkeerd is.
  • Zonnevlechtchakra: De zonnevlechtchakra bevindt zich net boven je navel, rondom je maag en is gekoppeld aan de kleur Geel (toepasselijk met die naam!). Naar mijn idee wordt deze chakra het meest vergeten, terwijl het juist heel belangrijk is! De energie van de zonnevlecht is namelijk verbonden aan je ego en zelfvertrouwen. Als deze chakra dus helemaal in balans is, dan voel je goed en vol zelfvertrouwen. Maar ben je heel onzeker over jezelf, dan zit hier waarschijnlijk juist een blokkade. Blokkades in deze chakra uiten zich ook vaak in je maag.
  • Hartchakra: Waarschijnlijk de meeste bekend chakra van de hele lijst. De hartchakra bevindt zich in het midden van je borst (hierop leg je je hand wanneer je je hand op je hart legt ;-)). Hoewel je zou denken dat de kleur roze aan deze chakra is gekoppeld, is dat toch niet waar. Het is namelijk de kleur Groen. Natuurlijk is deze chakra gekoppeld aan liefde. Hoe vrij kan jij liefde geven en ontvangen laat zien hoe de energie in deze chakra stroomt.
  • Keelchakra: Aan de onderkant van je keel bevind zich de keelchakra. De kleur Lichtblauw is verbonden aan deze chakra en gaat natuurlijk helemaal over communiceren. Heb je een brok in je keel? Dan voel je juist de chakra! Wanneer de energie vrij stroomt, dan kan je jezelf goed uiten naar anderen toe. Deze chakra is ook verbonden aan eerdere levens.
  • Derde Oog chakra: Tussen je wenkbrauwen in bevindt zich het Derde Oog Chakra. Deze chakra wordt ook wel de Voorhoofdchakra genoemd en is verbonden aan de kleur Donkerblauw. Wanneer je Derde Oog goed ontwikkelt is of helemaal open is, dan beschik je meestal over helderziendheid. Daarom is deze chakra ook nauw verbonden aan spirituele ontwikkeling en het krijgen van inzichten. Loop je vast in je spirituele ontwikkeling of wil je meer inzicht in je leven krijgen? Dan is het goed om naar deze chakra te kijken.
  • Kruinchakra: De bovenste chakra uit de rij zit helemaal boven op het hoofd, op je kruin. Violet of paars is de kleur die verbonden is aan deze chakra, om de regenboog compleet te maken. Deze chakra gaat helemaal over de connectie met het Goddelijke. De meeste channels krijgen vanuit hun kruinchakra de energieën door. Wil je dus meer contact maken met jouw spirituele team of Hogere Zelf? Dan is het belangrijk dat de energie in deze chakra vrij kan stromen.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Nummer 1 t/m 7

Wanneer je op internet zoekt op informatie over chakra’s, dan zie je dat ze vaak een nummer krijgen. De eerste chakra is dan de onderste (wortelchakra) en de zevende chakra is de bovenste (kruinchakra). Lekker makkelijk om te onthouden, toch?!

Nou, nee. Sommige bronnen zeggen dat deze cijfers niet helemaal kloppen.

Het nummer van de chakra zou namelijk afhankelijk van hoe jij als ziel je lichaam bent ‘ingekomen’.

De meeste mensen die op dit moment op de aarde rondlopen zijn ‘aarde-zielen’ (in het Engels ook wel Earth-seeds genoemd). Deze zielen hebben voornamelijk levens op deze aarde gehad en komen dus echt vanuit de aarde in hun lichaam. Daarom is de wortelchakra voor hun de eerste chakra.

Maar steeds meer kinderen die nu geboren worden en ook jong volwassenen zijn ‘sterren-zielen‘ (Starseeds in het Engels). Dit zijn zielen die al op verschillende planeten geleefd hebben en hier op aarde zijn om de mensheid te helpen te evolueren naar de Nieuwe Tijd. Deze zielen komen vanuit de kruin (de dichtste plek bij de sterren) hun lichaam in. Daarom is voor hun de kruinchakra de eerste chakra.

Vaak zie je dat de ‘laatste’ chakra’s bij beide partijen minder ontwikkelt zijn. Aarde-zielen vinden het moeilijk om helemaal naar de bovenste chakra’s te gaan en sterren-zielen vinden het moeilijk om helemaal af te dalen naar de onderste chakra’s. We blijven toch graag hangen in wat voor ons comfortabel is 😅

Dit is dan ook de reden waarom dat dit overzicht geen nummers heeft.

Veel liefs,

Mariska