Starseeds; het is weer een nieuwe Engelse term die steeds meer op komt binnen spiritualiteit. Vertaalt naar het Nederlands komt uit het uit op de term Sterzaadje, maar omdat dat minder goed klinkt, wordt in het Nederlands vooral de term Sterrenkind gebruikt. Een term die veel naast de term Nieuwetijdskinderen gebruikt worden. Maar wat is een Starseed dan? Wat is de taak van de starseeds hier op aarde? En hoe weet jij of je een Starseed bent? In dit artikel lees je er alles over!

Wat is een starseed?

Starseeds zijn zielen die naast dit leven (en wellicht eerdere levens) op aarde, ook op andere planeten/sterren hebben geleefd.

Het zijn dus zielen die vanuit de sterren komen.

Aan de ene kant zijn Starseeds nu hier omdat ze het leven hier op aarde willen ervaren. Sommige dingen kan je namelijk alleen hier leren. Tegelijkertijd zijn zij hier ook omdat ze een grotere missie hebben.

Omdat ze vanuit andere planeten, sterren of zelfs sterrenstelsels komen, hebben Starseeds ook ervaring met andere, hogere energieën. De 5D energieën.

Daardoor kunnen deze Starseeds dus juist de aarde helpen om de transformatie te maken naar het Watermantijdperk en de nieuwe energieën verankeren op deze wereld. Zelfs al kunnen Starseeds het zich niet bewust herinneren dat ze van andere planeten komen, dan nog helpen ze onbewust al direct mee. Want de energie van hun ziel is van een hogere frequentie waardoor alleen al hun aanwezigheid op de aarde helpt met het verhogen van de energie.

Daarom worden Starseeds ook Lichtwerkers genoemd: de hogere energie die ze komen brengen is letterlijk het licht in de duisternis voor de wereld en is een stuk lichter dan de zware energie die op deze aarde heeft geheerst.

Hoe is een starseed te herkennen?

Deze zielen zijn te herkennen aan dat ze anders zijn. Het zijn de mensen die alsmaar het gevoel hebben hier niet thuis te horen. Dat klopt ook, want hun oorsprong, hun ‘thuis’, ligt op een andere planeet.

Het zijn de mensen die geen genoegen nemen met hoe het leven hier op aarde eruit zou moeten zien, die vragen stellen waar anderen niet over nagedacht hebben en mensen die van nature een hogere energie bij zich dragen.

Vanaf ongeveer het tweede kwart van de 20e eeuw zijn deze zielen steeds meer naar de aarde gekomen. De eerste Starseeds kwamen om het voorwerk te doen. Om het licht aan te steken en steeds meer de paden vrij te maken voor de generaties Starseeds die daarna kwamen.

Veel Starseeds van die tijd waren trouwens ook verbonden aan de hippie-movement in de jaren 60.

Vanaf ongeveer de jaren 80 zijn er steeds meer Starseeds op aarde gekomen en bij de kinderen die nu geboren worden is het gros een Starseed. We hebben ze hard nodig om de transitie te maken!

Ik heb hierbij trouwens wel een kleine kanttekening: de meeste Starseeds hebben wel eerder op deze aarde geleefd. Sommige Starseeds maar een enkel leven, sommige helemaal niet en anderen juist al vele levens. Maar dit was in tijden dat het puur om de ervaring van dat leven ging, niet voor de bijdrage aan de transitie van de aarde. Daarom voelen vele Lichtwerkers zich ook verbonden aan verhalen als die van Merlijn de Tovenaar en Koning Arthur of de heksenjachten.

Ik zie wel eens deze uitspraak langskomen op Instagram:

“We are the children of the witches that they couldn’t burn.”

Maar volgens mij zijn wij juist de heksen die ze toen wel (of niet) hebben verbrand. Het zou ook verklaren waarom veel Lichtwerkers bang zijn voor vuur of zich niet uit durven te spreken.

Wat is een earthseed?

Naast de starseeds is er nog een andere groep zielen die incarneert op deze aarde: zielen die al hun geïncarneerde levens op deze aarde geleefd hebben. In het Engels worden deze zielen vaak ook Earthseeds (Aarde Zaden) genoemd.

Hun zaadje is zeg maar hier op aarde gepland en zij gaan van aards leven naar aards leven. Hierdoor zijn ze ook niets anders gewend dan de (oude) energie van deze aarde. Ze hebben altijd in deze 3D energie geleefd en zijn bekend met de standaard manier van doen hier.

Deze zielen zijn vaak te herkennen aan dat ze helemaal content zijn met de aardse dingen. Ze gaan naar school, gaan werken en leven hun leven van dag tot dag, van week tot week en stiekem lijkt ieder jaar op het voorafgaande jaar.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg dus.

Ze zullen grote veranderingen ook zeker tegen proberen te houden. Want dat is iets waar ze niet aan gewend zijn. Zij voelen zich veilig in een wereld die niet verandert en die voorspelbaar is.

Een andere karaktertrek is dat ze onbewust merken wanneer er zielen zijn die anders zijn. Earthseeds zullen dan altijd proberen om de andere zielen te leren hoe het hier werkt. Daar voelen ze zich toe ‘verplicht’. Dit werkt namelijk meteen in hun voordeel, want daardoor zal er weinig veranderen.

Hun missie voor het leven is simpel: ze willen gewoonweg het leven op aarde ervaren. Ze zijn hier niet om een transformatie te ondergaan of echt bij te dragen (aan een Nieuwe Wereld). Veel Earthseeds zijn hier nu om de transformatie te ervaren, niet omdat ze een taak hebben daarin.

Het gros van de 40/50-plussers momenteel is een Earthseed. Alle generaties voor hen waren ook voornamelijk Earthseeds. Bij de kinderen die nu geboren worden, is de verhouding heel anders.

Hoe weet je of je een starseed bent?

Misschien heb je bij het bovenstaande verhaal al het gevoel dat het over jou gaat. Dat je je herkent in het verhaal over de Starseeds. Die kans is groot.

En als je je daarin herkent, dan zegt dat al dat jij ook een Starseed bent!

Maar ook het feit dat jij nu dit artikel leest geeft voor mij aan dat jij iets bij te dragen hebt in deze ontwikkeling naar het Watermantijdperk. Hoe ik dat weet? Omdat je diep van binnen de roeping voelt. Anders zou je je niet aangetrokken voelen door deze tekst of je herkennen in wat er geschreven staat.

Mijn gevoel zegt dat ook jij naar de aarde bent gekomen voor dit leven om bij te dragen aan deze ontwikkelingen naar de Nieuwe Tijd. Waarschijnlijk ben je al langer (of al je hele leven) geïnteresseerd in spiritualiteit of zijn er dingen die gewoon niet ‘logisch’ zijn. En snapte je eerder niet waarom dat anderen het niet zo zagen als jij.

Begint het nu al duidelijker te worden?

Daarnaast is er nog één aspect aan Lichtwerkers waardoor je weet of je een Lichtwerker bent: je voelt diep van binnen dat de wereld beter kan zijn dan hoe die nu is. Dat je geen genoeg wilt nemen met hoe het leven en de wereld is, maar diep van binnen voelt dat het beter, anders en mooier kan!

Dat maakt jou een Lichtwerker en Starseed!

Mocht je inmiddels het overzicht een beetje kwijt zijn, dan geef ik je graag nogmaals het lijstje met de (menselijke) kenmerken van een Lichtwerker.

Starseeds zijn mensen die:
– Het gevoel hebben dat ze hier op aarde niet thuis horen, dat ze anders zijn
– Van binnen een diepe missie of roeping voelen om te helpen de aarde te verbeteren
– Veel dingen hier op aarde onlogisch vinden en vragen stellen over dingen die andere mensen compleet logisch vinden
– Voelen dat het leven hier op aarde veel fijner en met meer liefde, licht en vrede kan zijn
– Van nature geïnteresseerd zijn in spiritualiteit en ‘alternatieve’ stromingen
– Niets liever doen dan echt bij te dragen aan de ontwikkeling van een nieuwe aarde vol liefde en vrede!

Geeft jou dit al antwoord op de vraag of jij een Starseed bent?

Lees alles over het Watermantijdperk in dit e-book

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

De Nieuwe Tijd – Het e-book waarin je alles leert over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

Als starseed is het dus jouw missie om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de aarde naar het nieuwe Watermantijdperk. Maar hoe doe je dat precies? Wat houdt het nieuwe tijdperk in en hoe kan jij daarin ondersteunen?

In het e-book “De Nieuwe Tijd” vertel ik je alles over deze unieke transitie en jouw rol hierbij!

Ik geef je antwoord op vragen als:

  • Waarom zie ik deze Nieuwe Tijd nog niet?
  • Wat is de belangrijkste taak als Lichtwerker?
  • Wat is spiritual bypassing?
  • Hoe werkt geld in de Nieuwe Tijd?
  • Moeten we nog blijven werken?

En nog veel meer!

Dus wil jij ook alles leren over deze prachtige ontwikkelingen en hoe jij hier aan kan bijdragen?

Lees dan nu dit e-book “De Nieuwe Tijd” voor slechts € 9,95!

Veel liefs,

Mariska