Wanneer je je gaat verdiepen in spiritualiteit, dan duurt het niet lang tot je de term “Alles is Energie” langs ziet komen. En het klinkt ook wel heel mooi. Maar wat betekent het eigenlijk ECHT? Want als je om je heen kijkt, dan lijkt het niet alsof er energie om ons heen is. In dit artikel neem ik je graag de diepte in rondom dit mega boeiende onderwerp.

Alles is Energie – Wat wordt er mee bedoelt?

Het klinkt zo lekker simpel: alles is energie. Maar wat betekent dat nu echt?

Volgens mij wordt daarmee bedoelt dat alles wat wij waarnemen en om ons heen registeren in de basis uit energie bestaat. En daarmee worden dan niet alleen de atomen en moleculen bedoelt, maar (juist) ook dat alles een frequentie heeft waarop het beweegt.

Als je dus tot op de diepste laag gaat inzoomen op bijvoorbeeld het materiaal waarvan je tafel of stoel gemaakt is, dan is dat niet anders dan energie.

Alleen is het in zo’n structuur opgebouwd en met zo’n (lage) frequentie dat het door ons ervaren wordt als iets dat fysiek is.

Maar de enige reden waarom wij dat zo kunnen ervaren, is omdat wij een lichaam hebben dat op (ongeveer) dezelfde frequentie zit.

En door dit lichaam en de 5 (beperkte) zintuigen die wij hebben, kunnen we dus de wereld om ons heen waarnemen zoals we dat nu doen. Alleen zijn die zintuigen behoorlijk beperkt om het leven op aarde mogelijk te maken.

Maar daardoor kunnen we dus met onze zintuigen niet makkelijk ervaren dat onder datgene dat wij waarnemen een hele wereld van energie stroomt.

De manier waarop ik alles is energie ervaren heb

Ik vind het dan ook echt heel bijzonder dat ik heb mogen ervaren hoe dit echt werkt. Ik ga je proberen mee te nemen in deze ervaring.

Tijdens mijn eerste ayahuasca reis ben ik namelijk meegenomen door Moeder Ayahuasca in dit hele verhaal.

Het begon doordat ik hele kleurrijke patronen begon te zien en vervolgens in en om mij heen energie begon te ervaren.

De ervaring stroomde heel krachtig door mijn lichaam heen en door het matras en het kussen waar ik op lag.

Maar die energie was redelijk gelijk. Eigenlijk alsof er geen verschil zat tussen mijn lichaam, het matras en het kussen. Het stroomde gewoon. En op een hele fijne en zachte frequentie die heel aangenaam voor mijn menselijke lichaam was.

Vervolgens werd ik meegenomen in hoe de lucht op dezelfde manier uit energie bestaat; hoe de auto’s op de snelweg en de computers waar wij aan werken, eigenlijk dus alles energie is. Net zoals mijn website, mijn bedrijf (zonder fysieke locatie) en zelfs mijn foto’s.

Tijdens deze ervaring hoorde ik ook steeds hetzelfde: “Alles is energie. Alles is energie. Het maakt niet uit waar je op focust, want ALLES IS ENERGIE.”

Maar wat ik vooral ook ervaarde was dat hierin meerdere dimensies/dichtheden (densities) zijn. Wij ervaren dit dus niet, omdat wij het leven ervaren op een lagere dimensie. Wij leven in een veel compactere dichtheid (density) dan waarop de echte energie ervaren kan worden.

De invloed van de sterren, andere mensen in verhouding met alles is energie

Voor mij werd toen ook duidelijk dat dit precies is hoe ons leven in elkaar zit. Dat die energie de echte realiteit was en dat wij met onze zintuigen maar een beperkte realiteit waarnemen.

En dat dit ook de reden is waarom dat de stand van de zon, de maan en de sterren invloed op ons hebben. Want die energie houdt niet op wanneer de ozonlaag bereikt is. Die gaat door het hele Universum.

De sterke energiebronnen als de zon en maan, maar ook planeten als Mercurius (zeker in retrograde 😉) hebben dus invloed op die energie. Aangezien wij dus deel zijn van dezelfde energie, worden wij daar ook door beïnvloed.

Hetzelfde geldt voor de mensen om ons heen. We hebben allemaal een eigen energieveld die gevuld is met de energie waar wij op dat moment mee verbonden zijn. Wanneer je dan in contact komt met een ander persoon, dan wordt dit overgedragen.

Ik zie deze energie eigenlijk altijd als kleine (sterren) stofdeeltjes die overal zijn. Een beetje zoals dit: ✨

Eigenlijk dus ook het zelfde gevoel dat door je lichaam gaat als je stroomt aanraakt. Hoewel je dat maar beter niet kan proberen 😂

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

 

Hoe kan jij zelf alles is energie ervaren?

Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en aardig. En hopelijk kan je mijn verhaal van hierboven ook volgen. Maar natuurlijk wil je dit zelf ook ervaren.

Nu kan je aan de slag gaan met plantmedicijnen. Als je je daartoe geroepen voelt, doe dat dan vooral.

Maar het hoeft niet!

En ik wil je ook zelfs afraden om het te doen wanneer je niet heel duidelijk de roeping van deze medicijnen voelt of het niet in een veilige omgeving kan doen.

Gelukkig zijn er wel andere manieren om zelf te ervaren dat alles energie is.

De voornaamste manier waarop ik al voor de prachtige ervaring heb ervaren dat energie zo’n belangrijk deel van ons leven is, is in meditatie.

Tijdens een diepe meditatie kan je namelijk zelf ook veel ervaren van wat er in en om je heen gebeurd. Dat is ook energie!

Dus ik wil je uitnodigen om eens (in combinatie met een geleiden meditatie) in een diepe meditatie te gaan. Je kan daarbij volgens mij het beste focussen op je lichaam.

Wat ervaar je allemaal in je lichaam? Wat gebeurt er allemaal in en om je heen zonder dat je daar invloed op uitoefent? Hoe stroomt je adem door je heen?

Wanneer je hier lang genoeg op focust en dieper gaat dan de eerste lagen, dan kan je ook dat gevoel van sterretjes ✨ ervaren!

Een andere manier waarop ik veel energie heb mogen ervaren is met ademwerk. Wanneer je namelijk meer zuurstof in je lichaam brengt, wordt de energie in jou aangewakkerd. Dit kan zich dan uiten in bijvoorbeeld tintelingen. Heel bijzonder!

Zelf de energie in/om jou bepalen

De laatste manier die heel krachtig is om je te gaan beseffen dat alles energie is, is door er zelf invloed op te gaan uitvoeren.

Wanneer je bijvoorbeeld gestresst bent, dan kan jij zelf er voor KIEZEN om in een andere energie te stappen. Bijvoorbeeld door rustgevende muziek op te zetten.

Voel dan eens wat die muziek met jou doet. Wat ervaar je eerst in je lichaam en wat ervaar je na het aanzetten van de muziek in je lichaam?

Hetzelfde geldt voor wanneer je vanuit een drukke stad naar het bos gaat. En dan het liefste een echt bos, geen park midden in de stad.

Wat ervaar je dan qua verschil?

Sowieso helpt de natuur heel goed om te kunnen ervaren dat alles energie is. Want de natuur is de meest pure vorm van energie die wij hier op aarde hebben (als je het mij vraagt). Dus het kan ook al voorkomen dat wanneer je je hierop gaat focussen, dat je de energie van een boom of plant kunt ervaren.

Hoe meer verbinding je er mee maakt, hoe makkelijker dat het wordt!

En dit is uiteindelijk ook de basis van hoe de wet van aantrekkingskracht werkt. Want op deze manier kies jij bewust voor de energie die jij om je heen wilt en dus wat je wilt aantrekken. Uiteindelijk is het resultaat de fysieke dingen die zich manifesteren in je leven. Maar daarvoor moet je eerst contact maken op energetisch niveau!

Nog dieper in deze wereld duiken

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

De Nieuwe Tijd – Het e-book waarin je alles leert over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

Wanneer je gaat beseffen dat alles energie is en je dus ook alles om jou heen kan bepalen, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. En zal je ook gevoeliger worden voor de huidige ontwikkelingen op energetisch gebied waar de aarde naar toe gaat.

We zijn namelijk in ontwikkeling naar het Watermantijdperk. Dit is het nieuwe tijdperk hier op aarde met een hogere frequentie.

Als jij nu met deze dingen bezig bent, dan heb jij hier ook een bijdrage in te leveren!

In mijn e-book “De Nieuwe Tijd” neem ik je mee in alles wat je moet weten over dit nieuwe tijdperk en hoe jij hierin een rol hebt.

In dit boek geef ik o.a. antwoord op de vragen:

  • Wat is een Lichtwerker en hoe weet jij of jij dit ook bent?
  • Wat is er nodig voor deze nieuwe tijd?
  • Hoe gaat ons leven er uit zien rondom werk en geld?
  • Hoe dragen jouw spirituele gaven bij aan deze ontwikkelingen?
  • En nog veel meer!

Dus ben jij geïnteresseerd in spiritualiteit en het werken met energie? Wil jij nog meer ervaren hoe alles is energie echt werkt?

Dan is dit het e-book dat je moet lezen!

Veel liefs,

Mariska