Merk jij dat je plotseling of juist steeds meer interesse begint te krijgen in spiritualiteit? Dat je dieper aan het nadenken bent over de zin van het leven? Of dat je alleen maar herhalende getallen zoals 11:11 ziet? Dan heet ik je van harte welkom op je spirituele pad! In dit artikel over Spiritualiteit voor beginners help ik je graag op weg met wat deze magische ontdekkingsreis allemaal inhoudt.

Spiritualiteit voor beginners – Waar begin je?

Wat is spiritualiteit eigenlijk?

Om bij het begin te beginnen (wat wel zo makkelijk is als we het hebben over spiritualiteit voor beginners), wil ik je graag helpen met de vraag: “Wat is spiritualiteit eigenlijk?”

Nu is dat al een moeilijke vraag.

Spiritualiteit is namelijk voor iedereen anders. Voor de een gaat het over helderziend zijn; de ander focust op het contact met een Hogere Energie (God, het Universum of de Bron); en een derde persoon vertelt je waarschijnlijk dat het gaat over alles wat er buiten het fysieke nog meer tussen hemel en aarde is.

In mijn blog Wat is spiritualiteit? verwoord ik het in deze woorden:

Spiritualiteit geeft antwoorden op de vragen over het leven. Het is de samenkomst van de reden waarom wij op aarde leven, de planeten in het Universum, ons innerlijke leven/wezen en de energie om ons heen.

In een notendop gezegd geeft spiritualiteit (volgens mij) dus antwoord op vragen en dingen die eerder nog niet duidelijk waren.

Jouw spirituele pad gaat dus bestaan uit het ontdekken wat voor jou belangrijk is en hoe jij je wilt ontwikkelen.

Maar gelukkig zijn er wel een aantal stappen en belangrijke dingen die voor eigenlijk iedereen die aan de slag gaat met spiritualiteit wel langskomen. Die stappen vind je allemaal in dit artikel, zodat jij weet wat je te wachten staat op deze magische weg.

Spiritualiteit voor beginners: Beseffen dat je een ziel bent

Waar spiritualiteit voor beginners bij de meeste mensen begint, is beseffen dat je meer bent dan je fysieke lichaam en geest. Of te wel: dat je een ziel bent die dit leven nu leeft.

Dit wordt ook wel je spirituele ontwaking genoemd.

Je ontwaakt dan namelijk uit de illusie dat je je fysieke lichaam bent. Dat wat jij ziet in de spiegel het enige is dat jij bent.

Er wordt wel eens gezegd “Je bent een lichaam en hebt een ziel.” Maar eigenlijk is het precies het tegenovergesteld: “Je bent een ziel en hebt (voor dit leven) een lichaam.”

JIJ, de jij die dit nu leest, is veel meer dan alleen je lichaam en je gedachten.

Jij als ziel bent de echte energie die je leven bepaalt.

Maar door de gedachten van ons hoofd die meestal heel hard schreeuwen, kunnen we die ziel vaak niet goed waarnemen.

Toch weet jij al lang dat die ziel er is. Want je voelt je ziel wanneer je je intuïtie ervaart of aan je hartenwensen denkt. Die komen vanuit je ziel!

Trouwens, wil je hier verder induiken en meer leren over hoe het leven als ziel echt werkt? En hoe een ziel van leven naar leven gaat? Lees dan de boeken van Michael Newton!

Wet van de Aantrekkingskracht en manifesteren

Wanneer je bewust wordt dat je een ziel bent, dan ga je meestal ook beseffen dat je veel meer ‘zeggenschap’ hebt over het leven dat je nu leeft en dat je heel krachtig bent. Dat alle dingen die je tot nu hebt meegemaakt door jouw ziel zijn ‘gemanifesteerd’ in dit leven.

Met manifesteren wordt bedoelt dat ideeën, wensen of dromen waar gemaakt zijn in je leven.

Zo had ik de wens voor een klein huisje op een rustige plek. Uiteindelijk heb ik een leuk vrijstaand huis(je) gekocht aan de rand van het dorp en op een km afstand van het bos. Droom gemanifesteerd!

De plannen die in lijn liggen met jouw ziel, die kan jij ook manifesteren in je leven. Daar zorgt je ziel wel voor! Waar denk je trouwens dat die plannen eigenlijk vandaan komen?! ;-)

Een goed boek hierover is het boek “Vraag en het wordt gegeven” van Abraham Hicks. Daarin maak je kennis met hoe het systeem van je ziel die hier op aarde leeft, je Hogere Zelf en de Wet van Aantrekkingskracht helemaal werkt.

Je leest hier mijn uitgebreide beschrijving van dit boek.

Trouwens, als je nog meer spirituele boeken zoekt om te leren wat spiritualiteit voor beginners allemaal inhoudt, check dan mijn lijst met aanbevelingen op bol.com!

Engelengetallen, veren, edelstenen en andere spirituele voorwerpen die je openen voor spiritualiteit als beginner

Het leuke aan spiritualiteit voor beginners is dat je opeens ook nieuwe dingen gaat zien die je eerder niet opvielen.

Zo is de kans groot dat je opeens heel vaak 11:11 op de klok ziet of juist 12:34 of 3:33 (iets wat bekend staat als Engelengetallen).

Maar ook kan je opeens veertjes op je pad zien liggen of een edelsteen cadeau krijgen.

Dit zijn allemaal manieren waarop jouw spirituele team, je ziel of je Hogere Zelf jou helpen op het spirituele pad.

Dit worden tekens genoemd dat je op de goede weg bent.

Zo vond ik pas na een moeilijk gesprek, waarin ik mezelf heel erg van mijn spirituele kant liet zien, een veertje bij mijn auto. Voor mij is dat een teken van ‘boven’ dat mijn engelen bij mij zijn en trots zijn op hoe het gegaan is.

Die tekens zijn er voor jou ook!

En doordat je je steeds bewuster wordt van je omgeving/bewuster in je leven staat, ga je ze meer en meer zien.

Daarnaast zal je ook steeds meer interesse krijgen in spirituele producten of uitingen. Misschien ga je op yoga, koop je wierook of Palo Santo of begin je te leren over Human Design.

Wat het ook is; voel waar jij je naar toe getrokken voelt! Dat mag je pad zijn.

Je kan je spirituele pad niet verkeerd belopen. Het is jouw pad, dus jij bepaalt de route.

En wijk je te veel af? Dan zorgt je ziel, Hogere Zelf en spirituele team er wel voor dat je weer op de route komt die voor jou bedoelt is.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

 

Spiritualiteit voor beginners – Wat valt er verder te ontdekken?

Meditatie en mindfulness als beginner met spiritualiteit

Wanneer je echt de diepte in wil duiken rondom spiritualiteit, dan is het slim om te leren mediteren. Dit is namelijk echt een tool die je op latere momenten in je spirituele reis gaat helpen om je verdere ontwikkeling makkelijker te maken.

Mediteren gaat over het vinden van rust in je hoofd en je bewust worden van je gedachten. Daarom heet het ook wel mindfulness, want het gaat dus echt over het bewust worden van je hoofd.

Hoewel het heel simpel lijkt, is het eigenlijk heel hard werken. Want je hoofd is gemaakt om continu te denken en bij meditatie wil je focussen op je ademhaling en je niet mee laten gaan door je gedachten. Daarmee krijg je meer rust in je hoofd en lichaam.

Een goede manier om te beginnen met mediteren is de app Insight Timer.

Deze app heeft tal van fijne meditaties klaar staan die je kan gebruiken om bekend te worden met meditatie. Van visualisaties, ademwerk tot rustgevende muziek.

Het is aan jou om te ontdekken wat je fijn vindt.

En uiteindelijk kan je gebruik gaan maken van de timer om in stilte te mediteren en echt te leren om bij je ademhaling te blijven, ook zonder begeleiding van buitenaf. Dat is de echte vorm van meditatie die je verder gaat helpen.

Hoe leuk de begeleidingen ook zijn; de magie van meditatie ga je ontdekken wanneer je alleen kan mediteren en steeds opnieuw bewust bent van je gedachten en die kan loslaten!

Het ontwikkelen van je intuïtie

Wanneer je namelijk op dat punt komt dat je je gedachten kan loslaten, dan ga je ontdekken dat je een tweede stem in je systeem hebt. Een stem die fluistert, maar veel meer weet dan je hoofd die zo hard schreeuwt.

Die stem is je intuïtie.

Velen noemen die stem ook wel de stem van je ziel of van het Universum. Voel daarin wat voor jou kloppend voelt.

Die stem kan pas echt doorkomen wanneer je de ruimte maakt om ‘uit je hoofd’ te komen en in contact met je lichaam. Want die stem komt vanuit je hart.

De eerste stap is dus om ruimte te maken tussen je gedachten in om de stem van je intuïtie te gaan horen.

De volgende stap is om er naar te gaan luisteren. Want hoewel die stem leuk is om naar te luisteren, je intuïtie heeft vaak ook ideeën of suggesties die behoorlijk tegen de ideeën van je hoofd in gaan.

Zo kan het zijn dat je intuïtie je vertelt dat de relatie die je nu hebt helemaal niet goed voor je is. Wat doe je dan?

Wanneer je durft te vertrouwen op de inzichten van je intuïtie en die gaat volgen, dan zal je merken dat je leven een nieuwe richting op gaat. Dat je andere keuzes gaat maken en dingen doet die niet altijd logisch zijn, maar wel kloppen.

Weet ook dat dit een proces is. Je intuïtie ontwikkel je geleidelijk. Dus neem het stapje voor stapje.

Balans tussen spiritualiteit voor beginners en het dagelijks leven

De grootste uitdaging met spiritualiteit voor beginners is eigenlijk wel hoe je al je nieuwe inzichten balanceert met je ‘gewone’ leven. Want de meeste mensen om ons heen zijn nog niet zover dat ze met dezelfde dingen bezig zijn. En boodschappen doen of werken is vaak niet zo spiritueel (zelfs voor mij niet ;-) ).

Terwijl nu je spiritualiteit ontdekt hebt, je waarschijnlijk vooral daar mee bezig wilt zijn.

Toch is juist het dagelijks leven de beste plek om bezig te zijn met spiritualiteit. Want uiteindelijk is dat het leven wat we nu leiden en dus ook deel van jou.

Besef dat het helemaal okey is dat nog niet alles deel is van jouw spiritualiteit.

En kijk tegelijkertijd hoe je de bewustheid die je hebt rondom je intuïtie of engelengetallen, ook mee kan nemen in de dagelijkse dingen.

Dat is de grootste spirituele oefening die je uiteindelijk kan doen.

Want bewust zijn van je gedachten als je op een meditatiekussen zit is leuk, maar bewust zijn van je gedachten als je autorijdt of aan het werk bent, dat is een groter uitdaging.

Dus kijk waar je wel je spirituele leven meeneemt in het dagelijks leven; en waar je lekker geniet van de ‘normale’ dingen en niet spiritueel bezig bent.

Beide is helemaal prima!

Spiritualiteit voor beginners – Ontdek nog meer

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

De Nieuwe Tijd – Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

Heb je na het leven van dit artikel over spiritualiteit voor beginners het gevoel dat je NOG MEER wil leren over het boeiende onderwerp van spiritualiteit?

Lees dan mijn e-book “De Nieuwe Tijd”!

In dit e-book geef ik antwoord op vragen als:

  • Waarom het belangrijk is dat jij nu bezig bent met spiritualiteit?
  • Welke ontwikkelingen staan er aan te komen in de wereld?
  • En wat is jouw rol hierin?
  • Wat is de rol van geld en werken vanuit een spiritueel oogpunt?
  • En hoe ontwikkelt dat naar de toekomst?

Dit is het e-book wat je moet lezen als je verder wilt groeien in spiritualiteit en een steentje wilt bijdragen aan een mooiere wereld!

 

Ik wens je nog veel succes op je spirituele pad!

Veel liefs,

Mariska