Binnen de spirituele wereld is er één term waar je bijna niet omheen kan: je Hogere Zelf. Maar wat is je Hogere Zelf eigenlijk? In dit artikel leg ik het je helemaal uit, zodat ook jij straks weet wat je Hogere Zelf is en waarom dat het zo belangrijk is! 

Wat is je Hogere Zelf?

Wanneer je de term Hogere Zelf leest, dan krijg je misschien al wel een deel van wat het is. Er zit namelijk het woord Zelf en het woord Hogere in. Met Zelf denk je waarschijnlijk meteen aan jezelf, maar klinkt er misschien een stem in je hoofd die vindt dat je niet zo egoïstisch moet zijn om meteen aan jezelf te denken. Maar deze keer mag het wel.

Want zoals de naam al doet vermoeden is je Hogere Zelf zeker wel een deel van jou. Namelijk het ‘Hogere’ deel van jouw ziel.

Hogere Deel? Hoe zit dat?

Om deze term te begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen dat dit voorstemt uit het geloof in reïncarnatie. Bij reïncarnatie gaat je ziel van leven naar leven. Tussen die levens in, is het op een plek (de hemel?!) waar het kan opladen en een nieuw leven kan kiezen. Mocht je dit beter willen begrijpen, lees dan vooral de boeken van Michael Newton!

Als je dus uitgaat van reïncarnatie, dan werkt het proces met je Hogere Zelf als volgt:

Wanneer jij bepaalt om een nieuw leven aan te gaan op aarde, dan begint het incarnatieproces. In dit proces splitst jouw ziel zich in twee delen.

Het ene deel gaat naar het menselijke lichaam. Hier zijn verschillende theorieën over wanneer dat zou zijn en/of dit deel van je ziel altijd in je lichaam is. Sommige zeggen ook dat je ziel met regelmaat uit je lichaam gaat. Er zijn bijvoorbeeld mensen die zeggen dat we onze kindertijd niet herinneren omdat onze ziel dan vaak uit ons lichaam is. Hetzelfde zou gelden voor wanneer je zoveel alcohol drinkt dat je er niets meer van onthoudt.

De energie die verbonden is aan je lichaam is het geïncarneerde deel van jouw ziel. Het deel van je ziel dat nu dit leven leidt. Een ander deel van je ziel incarneert dus niet in het aardse lichaam dat je nu hebt.

Dit deel van jouw ziel wordt binnen spiritualiteit jouw Hogere Zelf genoemd.

Want het is nog in een hogere energie dan dat jij (die nu dit leven ervaart) bent.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Wat is de taak van jouw Hogere Zelf?

Nu kan je denken dat je Hogere Zelf het dan lekker makkelijk heeft en kan uitrusten terwijl jij nu dit leven leidt. Maar niets is minder waar. Want jouw Hogere Zelf heeft juist een hele belangrijke rol in je leven!

Jouw Hogere Zelf onthoudt namelijk altijd wat het plan is dat jij voor dit leven hebt bepaald. Samen met de andere leden van jouw spirituele team zorgt dat deel van jou ervoor dat dit plan ook uitgevoerd wordt.

Dit betekent dat jij in dit aardse leven ondersteuning en guidance ontvangt om de juiste keuzes te maken. Om bepaalde stappen te zetten en een bepaalde richting op te gaan met je leven.

Maar ook ontvang je hulp wanneer de nood hoog is en je in levensgevaar bent. Wanneer het nog niet jouw tijd is om te gaan, kan dit deel van jou ingrijpen om te voorkomen dat je dit leven al verlaat.

Zie het maar als de engel op je schouders.

Zelf heb ik het idee dat deze twee delen van jouw ziel in constant contact staan en dat via deze verbinding de stem van je intuïtie doorkomt.

Je kan dus ook altijd je Hogere Zelf om hulp vragen wanneer je echt niet meer weet. Even een ‘oproep naar boven’ uitsturen voor hulp of een teken kan al helpen. Vervolgens kan je via je paranormale gaven natuurlijk die ondersteuning ontvangen, dus sta daar open voor!

Samengevat

Wanneer ik de vraag “Wat is je Hogere Zelf?” moet samenvatten, dan kom ik uit op:

Je Hogere Zelf is een apart deel van je ziel dat niet in dit leven is geïncarneerd. Dit deel van je ziel helpt jou in het aardse leven om de juiste richting op te gaan en heeft beschikking tot een grotere kennis van het Universum dan jij met je fysieke denkvermogen kan omvatten. Het is een essentieel deel van jouw spirituele team en helpt je ALTIJD!

Ik hoop dat dit deze vraag voor je beantwoord.

Lees nog meer over jouw Hogere Zelf

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

In dit e-book beantwoord ik al jouw vragen over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker!

Er is nog veel meer te vertellen over je Hogere Zelf en hoe het jou kan helpen.

Lees daarom mijn e-book “De Nieuwe Tijd” waarin ik jou meeneem in de nieuwe wereld en hoe jij daarin een steentje kan bijdragen!

Dit e-book MOET je lezen als Lichtwerker!

Het geeft jou de handvatten om je weg te vinden door de tijd waarin we nu leven en hoe bijdraagt aan de transformatie naar een betere wereld!

Veel liefs,

Mariska