Spiritueel ontwaken, het is een term die heel bekend is bij mensen die veel met spiritualiteit bezig zijn. Maar als je er pas net mee in aanraking komt, snap je waarschijnlijk helemaal niet waar het over gaat. Waarom wordt het bijvoorbeeld ontwaken genoemd? En wat komt er bij kijken? In deze blog geef ik je graag alle informatie!

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken is de eerste stap op je spirituele pad. Het is zeg maar het moment/de eerste periode die je meemaakt wanneer je meer geïnteresseerd wordt in spiritualiteit en op zoek gaat naar antwoorden op levensvragen als “Waarom ben ik hier op aarde?”, “Wat is mijn levensmissie?” of “Bestaat er meer tussen hemel en aarde?”.

Je gaat steeds meer op zoek naar ‘alternatieve’ informatiebronnen; je leest artikelen over bijvoorbeeld reïncarnatie, chakra’s en mantra’s; misschien boek je een reiki behandeling; ga je eens praten met een medium of komt je kast opeens vol te staan met spirituele boeken. Langzaamaan kom je tot het besef: “Er is echt meer tussen hemel en aarde dan ik altijd dacht.”

Dat is je spirituele ontwaking.

Welkom op je spirituele pad!

Waarom wordt het spiritueel ontwaken genoemd?

Spiritueel ontwaken is eigenlijk synoniem voor dat je ‘wakker wordt’ uit de illusie van 3D wereld zoals je die om je heen ziet.

De droom waarin je geleefd hebt door te geloven dat de fysieke wereld om je heen de (enige) ‘waarheid’ is, spat zeg maar uit elkaar. Tijd dus om wakker te worden en de wereld te gaan zien voor wat hij echt is: een speeltuin voor je ziel om ervaring op te doen!

Deze aarde is niet meer en niet minder dan een (prachtige grote) speeltuin waar zielen naar toe komen om te ervaren hoe het is om een leven te leiden in deze vorm. Met alle mogelijkheden die deze aarde en het menselijke lichaam te bieden hebben.

Wanneer je dat beseft, dan ben je echt wakker geworden uit deze droom en dus spiritueel ontwaakt!

Je bent een ziel en hebt een lichaam

De belangrijkste ‘les’ die je leert tijdens spiritueel ontwaken is dat je een ziel bent en een lichaam hebt.

Dus niet zoals de standaard opvatting is: “Je bent je lichaam en je hebt een ziel.”

Nope.

Think again!

Dit lichaam waarin je nu namelijk dit leven leidt, dat laat je achter wanneer je dit leven verlaat. Dat lichaam is namelijk het enige wat sterft, wat de laatste adem uitblaast. Als ziel ga je weer verder/terug naar de plek waar je vandaan kwam voordat je aan dit leven begon.

Als je meer wilt lezen over deze tijd ‘tussen levens’, dan raadt ik je van harte het boek “De Zielsbestemming” van Michael Newton aan!

Wat komt er kijken bij spiritueel ontwaken?

Eigenlijk komt er dus relatief weinig kijken bij spiritueel ontwaken. Het besef in jezelf dat er meer is op aarde, dat je een ziel bent en hier bent om een ervaring op te doen, dat is alles wat bij spiritueel ontwaken hoort.

Toch kan het soms een lastig proces zijn.

Sommige mensen worden op redelijk ‘brute’ wijze ontwaakt door bijvoorbeeld een Bijna Dood Ervaring waarbij je op een bewuste manier een glimp van de zielenwereld krijgt. Dan sta je natuurlijk wel even op je grondvesten te schudden en is het een uitdaging om met die informatie om te gaan.

Gelukkig ontwaken de meeste mensen op een makkelijkere manier:

Zeker in deze tijd komen er steeds meer vragen op bij mensen of het wel allemaal klopt wat er in de wereld afspeelt (zeker nu in 2020 in tijden van Corona – deze periode wordt niet voor niets de Grote Ontwaking genoemd). Zou er toch niet een betere verklaring voor zijn?

Zodra die vragen ontstaan en het antwoord voor gezocht wordt, dan begint het proces van spiritueel ontwaken! Vaak zijn er dan al op eerdere momenten zaadjes gepland door anderen die opeens aan het licht komen omdat het steeds logischer wordt, of komen er mensen op je pad die een andere denkwijze hebben dan het reguliere nieuws.

Het enige wat jij hoeft te doen wanneer die vragen in je opkomen, is open staan voor andere antwoorden dan je tot nu toe gewend was.

Maar je kan ook spiritueel ontwaken door een boek wat je leest, een film die je ziet of een gesprek met iemand. Vaak zijn er dan al meerdere kleine zetjes geweest die je ontvangen hebt. Zo’n moment geeft je net het laatste zetje dat nodig is om echt je ogen te openen.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Er gaat een (spirituele) wereld voor je open

Op het moment dat je open staat voor spiritualiteit, je echt op je spirituele pad stapt en ontwaakt uit de 3D illusie, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open!

Want hoe meer je leert over spiritualiteit, hoe meer er nog meer bijkomt en hoe meer je je beseft dat je eigenlijk niets weet. Trust me, dat is 1 ding dat ik echt zeker weet 😂

Je gaat ontdekken wat chakra’s zijn en wat ze doen, hoe je beter voor jezelf zorgt door te mediteren en te aarden (en ook hoe lastig dat vaak is ;-) ), wat edelstenen doen en wat de reden is van ons leven hier op aarde en alles wat er gebeurd.

Maar wat je vooral mag gaan ontdekken met spiritueel ontwaken is wat jouw ding is! Wat past er echt precies bij jou? Wie ben jij van binnen echt? Wat wil jij met je leven en/of waarom heb je voor dit leven gekozen?

Je zal zien dat je steeds weer op zoek gaat naar nieuwe informatie en mogelijkheden. Allemaal om je ogen nog verder te kunnen openen en nog meer wakker te worden. Het is een prachtige zoektocht en slechts het begin!

Ik hoop je met deze site hierin een stuk op weg te kunnen helpen.

Mijn persoonlijke spirituele ontwaking

Als je mijn verhaal hebt gelezen, dan heb je gelezen dat spiritualiteit al heel mijn leven aanwezig is.

Maar mijn spirituele ontwaking had ik in 2012 op 23 jarige leeftijd, toen ik in een diep gat terecht kwam. Mijn psychologe gaf aan dat zij hoogsensitiviteit in mij herkende. Hoewel ik al lang wist dat ik hoogsensitief ben, begon voor mij toen de zoektocht naar wat het echt voor mij betekent en wat ik er mee kan.

Ik ben toen op websites als nieuwetijdskind.com waarbij ook veel informatie gedeeld werd over eerdere levens/reïncarnatie, chakra’s, intuïtie en nog veel meer.

Beetje bij beetje ging ik me interesseren in wat er nog meer is. Ik begon meer boeken te lezen, ging naar presentaties, bijeenkomsten en spirituele coaches. Spiritualiteit werd een onderwerp wat steeds meer aanwezig werd in mijn leven en mijn intuïtie werd steeds duidelijker.

Toch ging ik ook weer een tijdje ‘slapen’ toen ik koos om met mijn fotografie-bedrijf me meer te gaan richten op wielerfotografie. Even was spiritualiteit weer heel veel in de achtergrond verdwenen.

Totdat ik weer in een dal terecht kwam en het boek “Vraag en het wordt gegeven” van Esther Hicks ging lezen. Ik voelde de liefde en energie van dat boek en ging weer helemaal open staan voor spiritualiteit.

Sindsdien is het een actief deel van mijn leven en wordt het met iedere stap weer een stukje belangrijker in mijn leven!

Ben jij spiritueel ontwaakt? En zo ja, hoe is dat voor jou gegaan? Deel je verhaal in de reacties, zodat je ook andere kan inspireren of laten zien wat spiritueel ontwaken is!

Veel liefs,

Mariska

In de eerste aflevering van de Find Your Light Podcast, neem ik je ook mee in waarom dat ik niet zonder spiritualiteit kan en wat spiritualiteit voor mij betekent.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: