De zon is samen met de maan een belangrijke invloed in hoe wij ons voelen en ontwikkelen. Vier keer per jaar heeft de zon hierin een grote invloed: tijdens de equinox op 21 maart en 21 september en tijdens de zonnewende op 21 juni en 21 december. In deze blog leg ik je alles uit over de zonnewendes, wat er rond deze dag gebeurt en wat je er mee kan! Juist hier bewust mee aan de slag gaan, gaat je helpen in je spirituele ontwikkeling!

Wat is de zonnewende?

De zonnewende is het moment dat de zon het uiterste punt heeft bereikt tegenover onze aarde. Vanaf dat moment gaat de zon weer ‘de andere kant op’. Natuurlijk is het eigenlijk een kwestie van perspectief, want de aarde draait om te zon heen, niet andersom ;-)

Toch is dit de makkelijkste manier om het uit te leggen.

Van oudsher werd gedacht dat tijdens deze dagen de zon stil stond (omdat de plek aan de hemel een paar dagen zo goed als gelijk is), waarna de zon hoger of lager aan de hemel ging staan.

Vandaar dus de naam Zonnewende!

Check vooral ook Wikipedia voor de exacte momenten van de zonnewendes!

De zonnewende op 21 juni

Bij de zonnewende op 21 juni staat de zon op het meest noordelijke punt, ter hoogste van de Kreeftskeerkring. Hierdoor is het op het noordelijke halfrond dan de langste dag van het jaar.

Op de noordpool wordt het zelfs niet donker die dag.

De zonnewende op 21 juni kondigt daarbij ook de zomer aan voor het noorden. Dit is de tijd van overvloed. De bomen staan inmiddels volop in de bladeren, er is overal warmte en een overvloed aan zonlicht.

Wil je meer overvloed in je leven? Dan kan je de zomer zonnewende (op 21 juni in het noorden) gebruiken om een ceremonie te doen om meer overvloed te ontvangen.

Brand een kaars, zeg een gebed dat voor jou goed voelt en visualiseer hoe het voor jou voelt om overvloed te hebben!

Overvloed is hierin niet alleen geld. Je kan ook een overvloed hebben in liefde van vrienden, eten op tafel en energie in je lichaam. Juist aan het begin van de zomer is het goed om hier bij stil te staan en ook te voelen waar je al overvloed hebt in je leven.

Door dankbaar te zijn voor wat je al hebt, trek je ook meer van datzelfde aan in je leven!

Je kan je indenken dat de zonnewende van 21 juni dus een prachtig moment is om daar bij stil te staan.

De zonnewende op 21 december

De zonnewende op 21 december is het moment dat de zon het meest zuidelijkste staat, ter hoogte van de Steenbokskeerkring. In het noorden betekent dat dat wij de kortste dag van het jaar hebben.

Op de noordpool wordt het die dag ook bijna niet licht, terwijl het op de zuidpool juist de hele dag licht is. De term “de donkerste dag van het jaar” is dus maar net afhankelijk van waar je bent.

Een mooie herinnering hoe veel in dit leven afhankelijk is van je perspectief!

Daarnaast begint in het noorden op deze dag ook echt de winter: een tijd om naar binnen te trekken, even pauze te nemen en nieuwe zaden te planten voor het nieuwe jaar.

Zeker met het aankomende nieuwjaar is de zonnewende van 21 december een mooie tijd om te kijken naar wat het afgelopen jaar je gebracht heeft en waar je het aankomende jaar naar toe wilt.

Welke zaadjes wil je planten? Welke wensen, intenties en doelen heb je voor het komende jaar?

Maak in de tijd van de zonnewende echt even tijd om contact te maken met de energie van de zon en de ‘stilstand’. Kom zelf even tot stilstand en besef waar je nu eigenlijk bent.

Van daaruit kan je prachtige intenties zetten voor het aankomende jaar en de zaadjes planten van jouw wensen.

Kreeftkeerkring en Steenbokskeerkring

Weet je trouwens dat de keerkringen waarop de zonnewendes plaats vinden, vernoemd zijn naar het sterrenbeeld waar de zon in staat op dat moment?

Bij de zonnewende van 21 juni staat de zon in het sterrenbeeld Kreeft en op 21 december in het sterrenbeeld Steenbok.

Kan je ook meteen makkelijk die namen onthouden.

De zon keert dan dus op die kring om de aarde en staat in het sterrenbeeld Kreeft of Steenbok.

Nieuwe energiegolven (plasmagolven)

Op spiritueel gebied is bekend geworden dat op/rond de dagen van de equinox en de zonnewende op 21 juni en 21 december ook nieuwe energiegolven vanuit de zon naar de aarde komen. Deze nieuwe energiegolven ondersteunen de ontwikkeling van de aarde naar het Watermantijdperk.

Deze energiegolven kunnen ook jou ondersteunen in je spirituele ontwikkeling. Immers bevatten ze de codes van het Nieuwe Tijdperk. Dit wordt door velen ook de 5de dimensie genoemd.

Door deze codes bewust in je op te nemen, bereid je jezelf dus voor op deze ontwikkelingen!

Bewust contact maken met de zonnewende op 21 juni en 21 december

Daarom is het belangrijk om tijdens de zonnewende op 21 juni of 21 december dus bewust contact te maken met de zon.

Dit kan je doen door het moment van zonsopkomst of om 12.00 uur (jouw huidige tijd) een meditatie te doen waarbij je het directe licht van de zon op je huid laat komen.

Persoonlijk vind ik de binnenkant van mijn onderarmen altijd een fijne plek om de zonnestralen te ontvangen. Hier is de huid wat dunner en zitten veel chakra-punten! De binnenkanten van je handen zijn ook heel geschikt.

Ga in een diepe meditatie en voel hoe de energie van de zon bij jou binnenkomt en via je huid zich door je hele lichaam verspreid.

Je kan ook visualiseren dat het licht van de zon via je kruin- of hartchakra bij je binnenkomt. Net wat jij fijn vindt!

Laat de energie helemaal in iedere cel van je lichaam doorkomen en voel hoe het je opvult.

Dit is de nieuwe energie, dit is de energie van de Aarde die jij hier op dit moment aan het ondersteunen bent qua ontwikkeling! Als lichtwerker ben jij nu hier om deze energie hier op aarde werkelijkheid te maken! Je mag het dus helemaal in je opnemen en volop ontvangen.

Kan je geen direct zonlicht zien tijdens het moment van zonsopkomst of om 12 uur?

Dan kan je ook energetisch contact maken met de zon! Het is zo’n krachtige energie dat dit door ramen en muren heen gaat natuurlijk. Het enige dat jij hoeft te doen is er bewust contact mee te maken!

Je kan natuurlijk ook een gebed opzeggen, de Gayatri Mantra zingen of een andere mantra chanten. Net wat jij fijn vindt!

Lees nog meer over het Watermantijdperk

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

In dit e-book beantwoord ik al jouw vragen over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker!

De zonnewendes zijn heel belangrijk voor het Watermantijdperk om de nieuwe energie op de aarde te verankeren. Maar er is nog veel meer te vertellen. In mijn e-book “De Nieuwe Tijd” geef ik daarom antwoord op vragen als:

  • Wat is het Watermantijdperk precies?
  • Wat is jouw taak in deze Nieuwe Tijd?
  • Hoe gaat werken eruit zien?
  • Gebruiken we nog geld?
  • Wat hebben je paranormale gaven te betekenen als Lichtwerker?

Dit e-book over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker MOET je lezen als Lichtwerker!

Het geeft jou de handvatten om je weg te vinden door de tijd waarin we nu leven en hoe bijdraagt aan de transformatie naar een betere wereld!

Veel liefs,

Mariska