The Golden Age, het Aquariustijdperk of het Watermantijdperk; er zijn veel namen voor de nieuwe tijd waar we naar toe aan het groeien zijn. Toch zeggen ze allemaal hetzelfde: dat er een nieuwe tijd aan komt waarin veel anders zal zijn. En als lichtwerkers hebben jij en ik de speciale taak om bij te dragen aan deze ontwikkelingen! Tijd om er dus eens in te duiken wat het watermantijdperk is!

Hoe werkt het, dit nieuwe tijdperk?

Simpel uitgelegd maakt de aarde niet alleen ieder jaar een ronde om de zon, maar gaat de aarde daarnaast ook iedere 25.920 jaar door alle dierenriem tekens (sterrenbeelden). Die sterrenbeelden hebben invloed op de energieën van de aarde. Dat betekent dat de aarde steeds 2.160 jaar in een teken staat. Of door een teken heen gaat.

Voor of rond het begin van de huidige jaartelling (ruim 2.000 jaar geleden dus) ging de aarde van het sterrenbeeld Ram naar het sterrenbeeld Vissen en brak de Piscean Age (het Vissentijdperk) aan.

Dit Vissentijdperk werd of wordt gekenmerkt door enerzijds veel aandacht voor spiritualiteit (met de opkomst van de grote religies zoals het Christendom en Boeddhisme) en daarbij horende het geloof tussen hemel en hel en dat de ene beter is dan de ander. Aan de andere kant zit er ook de donkere kant dat het leven altijd beter moet en veel mensen daardoor hun heil zoeken in verslavingen aan alcohol en drugs.

Het vissentijdperk is (of was) de tijd van hiërarchien en controle, van leiders en volgelingen. Niet alleen in religies, maar ook met wereldleiders, regeringen en onderdanen.

Het vissentijdperk is daarnaast ook het tijdperk van de mannelijke energie, iets wat heel duidelijk zichtbaar is in alle wolkenkrabbers die neergezet zijn en de drive om steeds hoger te kunnen bouwen.

In de laatste 2.000 jaar is de aarde dus door het Vissen-sterrenbeeld gegaan om nu uit te komen bij het sterrenbeeld Waterman. En dus is het nu tijd voor het Watermantijdperk.

Dit zegt Wikipedia over het Watermantijdperk:

The age of Aquarius zou volgens sommige astrologen gepaard kunnen gaan met grote veranderingen op wereldschaal. De nieuwe cultuur van de Waterman zou samenhangen met scheppende individualiteit. Waterman heerst traditioneel over elektriciteit, computers, luchtvaart, democratie, vrijheid, humaniteit, idealisten, modernisering, astrologie, zenuwaandoeningen, rebellen en opstand, waardoor op elk van deze gebieden veranderingen te verwachten zouden zijn. Andere trefwoorden en ideeën in verband met Waterman zijn non-conformiteit, filantropie, waarachtigheid, doorzettingsvermogen, menselijkheid en besluiteloosheid. Vaak beschouwen astrologen het optreden van veel van deze ontwikkelingen gedurende de laatste eeuwen als een indicatie van de nabijheid van het Watermantijdperk. Bron: Wikipedia

Hoe ik het Watermantijdperk zou beschrijven

Als ik alle informatie die ik gehoord heb over het Watermantijdperk in eigen woorden verwoord, dan kom ik uit op het volgende:

Het watermantijdperk is de hemel op aarde die wij allemaal zoeken. Het is een verhoogde frequency/energie niveau (sommige noemen het 5D) waarbij liefde centraal staat. Deze nieuwe energie maakt dat het leven lichter, makkelijker en vol vrijheid is. Structuren die we ze nu kennen komen te vervallen omdat er geen hiërarchie meer is. Ruilen voor diensten of producten is de standaard en iedereen is gelijk. Liefde, compassie en intuïtie zijn de nieuwe leiders van het leven.

Daarnaast leeft iedereen vanuit zijn/haar kracht. Er wordt niet gewerkt om eten en huisvestiging te hebben en ook niet volgens de ‘standaard’ regels van de samenleving of overheid. Nee, de invulling van het leven komt van binnenuit. De ene persoon focust op kinderen ondersteunen, de ander zorgt voor de gewassen en nog een ander zorgt voor de technische aspecten. Puur vanuit innerlijke inspiratie en kracht. Want door samen te zorgen voor alle aspecten van het leven en daarin in je eigen kracht te staan, creëren we echt een samenleving! Leven we echt SAMEN! Dit is ook waarom Human Design volgens vele een systeem is van de nieuwe tijd.

In het Watermantijdperk is dus de gezondheidszorg, het geld/bankstelsel en overheden helemaal anders. Alternatieve geneeswijzen zijn juist de gangbare vorm van genezing; biologisch eten is de standaard en er wordt in vrede samen geleefd zonder dat een handje vol mensen de zeggenschap heeft over de grote groep.

Begint het al wat duidelijk te worden voor je?

En zie je ook hoe wij in onze samenleving hier al naar toe groeien? Steeds meer initiatieven die hierbij aansluiten beginnen op te komen.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Waarom is het juist nu zo belangrijk?

De informatie die ik gekregen heb, is dat op 21 december 2012 (toen de wereld eigenlijk zou ‘vergaan’ volgens de Maya kalender) de transitie naar het watermantijdperk begonnen is. Op 21 december 2020 is de aarde in het Waterman sterrenbeeld gegaan en de transitie zal afgerond zijn rond 21 december 2024, precies 12 jaar later.

Mooi hè?!

Welkom dus in het Watermantijdperk.

Wanneer je om je heen kijkt, dan kan het alleen lijken alsof er nog niets verandert is. Zo fijn ziet onze wereld er immers nu echt uit op dit moment?

Ja, het is veel beter dan 50 jaar geleden, zeker op het gebied van technologie en welvaart, maar tegelijkertijd is er ook nog veel niet dat past in de uitleg die hier boven staat.

Hier sluit helaas de volgende uitspraak precies bij aan:

“Het moet eerst slechter worden, voordat het beter kan worden.”

We zitten in de laatste stuiptrekkingen van de gevestigde orde. De overheden en de elite die nu veel macht hebben, die willen niet dat wij transformeren naar een wereld met hogere energieën en liefde. Die willen de macht houden en vergroten. Dit is echter een behoorlijk complex verhaal waar ik nu niet verder in zal duiken. Check de film Thrive en/of Thrive 2 als je hier meer over wilt weten.

Maar om naar dit nieuwe tijdperk te gaan, moet het dus eerst slechter worden voordat het beter kan worden.

Want deze slechtere situatie zorgt er ook voor dat veel meer mensen wakker worden en beseffen dat dit niet kan kloppen.

We zitten in een periode van massale spirituele ontwaking omdat mensen leren vragen te stellen. Dat is nodig om naar dit nieuwe Watermantijdperk te gaan! We moeten allemaal wakker worden om de verandering werkelijk te maken. Alleen als we wakker zijn, kunnen we in opstand komen tegen de gevestigde orde!

Dit is dus nodig om de transitie die op energetisch niveau al jaren bezig is en richting voltooiing gaat, ook daadwerkelijk op aarde te verwezenlijken.

Wat betekent dit Watermantijdperk voor jou?

Het feit dat jij dit nu leest, betekent dat jij iets bij te dragen hebt in deze ontwikkeling naar het watermantijdperk. Wellicht ben je pas net ‘ontwaakt’ en ben je nu aan het leren wat het allemaal betekent. Of misschien weet je al langer dat jij een lichtwerker bent met een missie.

De kans is groot dat jij naar de aarde bent gekomen voor dit leven om bij te dragen aan deze ontwikkelingen. Waarschijnlijk ben je al langer (of al je hele leven) geïnteresseerd in spiritualiteit of zijn er dingen die gewoon niet ‘logisch’ zijn. Hoeveel vragen heb jij je al gesteld rondom het leven op aarde?

Trust me, ik ken het gevoel.

En dat is omdat wij niet aards zijn. We zijn Engelen, Spirituele Gidsen, Aliens en andere ‘energetische types’ die ervoor gekozen hebben om in een aards leven te stappen. We hebben ervoor gekozen om als 1 van de eerste op deze planeet te ontwaken uit de illusie die ons voorgehouden wordt en anderen te gaan helpen hetzelfde te doen.

Het is aan jou en mij om samen deze nieuwe wereld te verwezenlijken. Samen met alle andere lichtwerkers overal ter wereld!

Je doet het niet alleen!

We zijn met een steeds grotere groep en dragen hierin allemaal ons steentje bij. Allemaal. Stuk voor stuk. We doen het samen!

Wat kan jij doen om je steentje hierin bij te dragen?

Waarschijnlijk vraag je je dat vooral nu af. Want de meeste van ons zijn opgegroeid met het idee dat we niemand zijn.

“Wie ben ik om te denken dat ik invloed heb op de wereld?”

Jij bent een krachtig lichtwezen die HEEL VEEL invloed heeft. Jouw energie bepaalt jouw wereld. Jouw energie bepaalt wat je om je heen creërt. Dus ook jij kan jouw jouw steentje bijdragen aan deze ontwikkelingen.

Het belangrijkste dat jij kan doen is heel simpel:

Hou je energie en vibratie hoog. Focus op het resultaat dat jij wilt zien in deze wereld.

Natuurlijk hoef je niet je ogen te sluiten voor onrecht of negativiteit. Maar wanneer je voelt in jezelf dat dat gevoel je naar beneden trekt, stap er dan van weg. Dat is een waarschuwingssignaal dat je op de verkeerde dingen focust.

Het betekent ook niet dat je alles wat negatief is in je leven maar moet wegstoppen. Juist door echt naar verdriet of angsten te kijken, ga je het oplossen. En daarmee verhoog je ook je vibratie.

Zie het maar als dat je het gewicht loshaalt van een helium ballon, waardoor dat de ballon (jij dus) kan opstijgen!

Dat is het effect als je aan het werk gaat met alles wat je nu nog tegenhoudt. Het maakt je lichter, waardoor dat jouw vibratie hoger wordt en jij kan gaan opstijgen. Naar nieuwe hoogtes. Naar een nieuwe wereld.

Lees nog meer over het Watermantijdperk

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

In dit e-book beantwoord ik al jouw vragen over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker!

Er is nog veel meer te vertellen over het Watermantijdperk. Want in dit artikel heb ik bijvoorbeeld nog niet eens antwoord kunnen geven op vragen als:

  • Hoe gaat werken eruit zien in de Nieuwe Tijd?
  • Gebruiken we nog geld?
  • Wat hebben je paranormale gaven te betekenen als Lichtwerker?

Deze en nog veel meer vragen beantwoord ik daarom in mijn e-book “De Nieuwe Tijd” die helemaal gaat over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker!

Dit e-book MOET je lezen als Lichtwerker!

Het geeft jou de handvatten om je weg te vinden door de tijd waarin we nu leven en hoe bijdraagt aan de transformatie naar een betere wereld!

Veel liefs,

Mariska