Hoe zou het voor jou voelen als er nog in jouw leven een nieuw tijdperk aanbreekt hier op aarde? Een tijdperk waarin samenleving ook echt betekent dat we samen LEVEN. Waarin geld en werk een nieuwe vorm hebben gekregen. En waarin liefde en licht het aller belangrijkste zijn. Zeg je bij dit idee dat het een droom is die nooit werkelijkheid kan worden? Of geloof je dat het kan? Volgens mij is het slim om erin te geloven. Alle tekens wijzen er namelijk al op. Want precies dit is het Aquarius Tijdperk!

Het wat? Het Aquarius Tijdperk? Wat is dat?

Waarschijnlijk is precies dit jouw reactie geweest toen je voor het eerst hoorde over het Aquarius Tijdperk. Immers, hier hebben we niet over geleerd op school en je hoort er ook niets over op tv.

Toch is dit het tijdperk waar wij als samenleving naar toe aan het groeien zijn.

Het Aquarius Tijdperk is het nieuwe tijdperk dat hier op aarde is aangebroken en gaat helemaal over nieuwe technologieën, samen leven zonder hiërarchie en goed zorgen voor elkaar en de wereld.

In dit tijdperk zal werk en geld dus ook anders zijn. De gezondheidszorg gaat weer ‘terug naar de natuur’ (de ‘alternatieve’ geneeswijzen). En bovenal is het belangrijkste dat wij allemaal doen waar we gelukkig van worden.

Het Aquarius Tijdperk wordt ook wel het Watermantijdperk, the Age of Aquarius of the Golden Age genoemd. Dus mocht je die termen al wel kennen, dan zal je hier dezelfde informatie vinden.

Maar laten we eerste even een stap terug zetten.

Hoe werkt het met de tijdperken hier op aarde?

Net zoals de zon, de maan en alle planeten een reis door de verschillende dierenriem tekens (sterrenbeelden) maken, zo gaat de aarde ook samen met het hele Universum door die dierenriem tekens.

Simpel uitgelegd maakt de aarde niet alleen ieder jaar een ronde om de zon, maar gaat de aarde (of dit Universum) daarnaast ook iedere 25.920 jaar door alle dierenriem tekens. Dat betekent dat de aarde er steeds ongeveer 2.160 jaar erover doet om door een dierenriemteken heen te gaan.

Voor of rond het begin van de huidige jaartelling ging de aarde van het sterrenbeeld Ram naar het sterrenbeeld Vissen en brak het Vissentijdperk (het Piscean Tijdperk) aan.

Voor de oplettende lezer: dit is inderdaad in ‘omgekeerde’ volgorde tegenover hoe wij de dierenriem tekens kennen. De zon gaat van Waterman naar Vissen naar Ram, maar de tijdperken dus andersom.

Het Vissentijdperk werd gekenmerkt door veel aandacht voor georganiseerde spiritualiteit, waarbij de focus kwam te liggen op dat het ene beter is dan het ander. Dit was dus een tijd van hiërarchie en controle (macht), van leiders en volgelingen. Niet alleen in religies, maar ook met wereldleiders, regeringen en onderdanen.

Eigenlijk is de energie van dit tijdperk dus een mannelijke energie geweest.

Geweest inderdaad.

Want we gaan nu dus naar een nieuwe tijdperk: het Aquarius Tijdperk

Wat houdt het Aquarius Tijdperk precies in dan?

Als ik alle informatie die ik gehoord heb over het Aquarius Tijdperk in eigen woorden verwoord, dan kom ik uit op het volgende:

Het Aquarius Tijdperk is de hemel op aarde die wij allemaal zoeken. Het is een verhoogde frequentie/energieniveau. Deze nieuwe energie maakt dat het leven lichter, makkelijker en vol vrijheid is. Liefde staat centraal. Structuren die we ze nu kennen komen te vervallen omdat er geen hiërarchie meer is. Ruilen voor diensten of producten is de standaard en iedereen is gelijk. Liefde, compassie en intuïtie zijn de nieuwe leiders van het leven.

Daarnaast leeft iedereen vanuit zijn/haar kracht. Er wordt niet gewerkt om eten en huisvesting te hebben en ook niet volgens de ‘standaard’ regels van de samenleving of overheid.

Nee, de invulling van het leven komt van binnenuit.

Want door samen te zorgen voor alle aspecten van het leven en daarin in je eigen kracht te staan, creëren we echt een samenleving! Leven we echt SAMEN! Dit is ook waarom Human Design en Bitcoin/cryptomunten (die gebaseerd zijn op een gedecentraliseerd systeem) volgens velen de systemen zijn van het Watermantijdperk.

In dit tijdperk zijn dus de gezondheidszorg, het geld/bankstelsel en overheden anders geregeld.

Wat is het verschil met de 5D frequentie waar veel mensen het over hebben?

Als je bekend bent in de spirituele wereld, dan hoor je ook veel mensen praten over 3D, 4D en 5D energie.

De D staat dan voor dimensie of densiteit.

Dit is het niveau van de energie die we ervaren. Hoe hoger het getal, hoe hoger de energie.

De aarde heeft in het Vissentijdperk geleefd in een 3D energie. Als je nagaat dat 1D de laagste frequentie is en er spraken is dat energie zelfs zo hoog kan gaan als 12D of 25D, dan kan je begrijpen dat die 3D energie heel laag was.

Volgens velen is de energie van het Aquarius Tijdperk juist een hogere energie met meer licht en liefde, de 5D energie dus.

Uiteindelijk heeft iedereen het dus over hetzelfde, alleen geven ze er andere namen aan.

Dit is vooral om het verschil aan te tonen met de energie die je nu nog kan ervaren (de 3D energie waarin alles heel langzaam lijkt te gaan en energie niet lekker stroomt); tegenover de 5D energie waar het leven veel makkelijker voelt.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

 

Wanneer begint het Aquarius Tijdperk dan?

Nu je weet dat er een nieuwe Tijdperk aan zit te komen, wil je natuurlijk weten wanneer dit begint.

Maar wat nou als ik je zeg dat het al begonnen is?

Denk maar eens terug aan 2012. Veel mensen die dat jaartal horen denken meteen aan één ding: De dag dat de wereld zou vergaan. Op 21 december 2012 om precies te zijn.

De Maya Kalender liep af en dat zou het einde van de wereld betekenen.

En dat klopt ook!

Tenminste, het einde van de wereld die we TOEN kende, is toen ten einde gekomen!

Sindsdien zitten we in de overgangsperiode naar het Aquarius Tijdperk. Een overgangsperiode die volgens sommige 12 jaar duurt en volgens sommige veel langer (en die ook al eerder begonnen is).

Als je het mij vraagt zitten we nu wel in het toppunt van deze overgangsperiode. Het begint namelijk steeds duidelijker te worden wat er precies speelt in de wereld. Meer en meer mensen zijn spiritueel aan het ontwaken, er is veel opstand tegen de huidige macht en de machthebbers die nog de touwtjes in handen hebben zijn ze steeds harder aan het aantrekken.

Voor deze overgangsperiode geldt namelijk helaas de uitspraak:

“Het moet eerst slechter worden voordat het beter kan worden.”

Wanneer je om je heen kijkt, dan het namelijk nog moeilijk te geloven dat we naar een beter Tijdperk aan het groeien zijn.

Zo fijn ziet onze wereld er immers niet echt uit op dit moment…

Ja, het is veel beter dan 50 jaar geleden. Zeker op het gebied van technologie en welvaart. Maar tegelijkertijd is er ook nog veel dat niet past in de uitleg die hier boven staat.

We zitten hierin echt nog in de laatste stuiptrekkingen van het Vissentijdperk en de macht zoals deze was.

De overheden en elites van de wereld die nu alle macht hebben, die willen niet dat wij transformeren naar een wereld met hogere energieën en liefde.

Een wereld waarin zij niets te zeggen hebben.

Nee, die willen hun macht juist houden en vergroten. Als je wilt leren hoe dit systeem precies in elkaar zit, dan kan ik de films Thrive en Thrive 2 van harte aanbevelen. Deze documentaires leggen precies uit hoe het spelletje achter de schermen in elkaar zit.

Om naar dit nieuwe tijdperk te gaan, moet het dus eerst (nog) slechter worden voordat het beter kan worden.

Want deze slechtere situatie zorgt er ook voor dat veel meer mensen wakker worden en beseffen dat dit niet kan kloppen.

Dat dit niet een wereld is waarin zij willen leven.

En dat is nodig om naar het Aquarius Tijdperk te gaan!

We moeten allemaal wakker worden om de verandering werkelijkheid te maken. Alleen als we wakker zijn, kunnen we in opstand komen tegen de gevestigde orde. Dan kan het Aquarius Tijdperk pas echt ontstaan.

Benieuwd naar jouw rol in de ontwikkeling naar het Aquarius Tijdperk?

Aangezien jij nu dit artikel leest, durf ik bijna zeker te zeggen dat jij ook een rol hebt in de transitie naar dit prachtige nieuwe tijdperk.

Zelfs als je nu nog niet weet wat.

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

De Nieuwe Tijd – Het e-book waarin je alles leert over het Aquarius Tijdperk en jouw missie als Lichtwerker

Mijn e-book “De Nieuwe Tijd” heb ik daarom precies geschreven om jou te helpen te ontdekken wat jouw rol hierin precies is.

Ik geef je antwoord op vragen als:

  • Wat betekent het om Lichtwerker te zijn?
  • Hoe ziet werken in het Aquarius Tijdperk er precies uit?
  • Gaan we nog geld gebruiken?
  • Hoe kan je je verder spiritueel ontwikkelen?
  • Wat zijn de volgende stappen die je kan zetten naar deze ontwikkelingen?

En nog veel meer!

Ben je dus benieuwd naar hoe dit nieuwe Tijdperk precies in elkaar zit en hoe jij hier aan bij kan dragen?

Lees dan dit e-book “De Nieuwe Tijd” en duik er helemaal in!

Ik kijk er naar uit om je in dat boek nog veel meer te vertellen over deze prachtige ontwikkelingen en wat jij kan doen!

Veel liefs,

Mariska