Heb jij thuis meer dan 5 edelstenen? Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? En heb je eigenlijk al je hele leven het gevoel dat je er niet bij hoort? Dan ben jij zeer waarschijnlijk een lichtwerker! Een wat? Een LICHTWERKER! En dat ben je voor een reden! In deze blog leg ik je precies uit wat het is en waarom dit juist nu zo belangrijk is!

Wat is een lichtwerker?

Een lichtwerker is iemand die naar aarde gekomen is op dit moment om te ‘werken naar het licht’ (waar denk je anders dat de naam vandaan komt ;-) ). Maar wat wil dat zeggen?

De aarde heeft de laatste 2.00- jaar ongeveer in een hele donkere periode gezeten. In het Engels wordt dit ook wel de Dark Ages genoemd. Dat is het tijdperk waar we nu uit aan het komen zijn. En we gaan nu richting het tegenovergestelde: de Golden Age. Dit wordt ook wel het Watermantijdperk genoemd.

Om deze transitie te maken heeft de aarde hulptroepen nodig die hierin helpen. Want die transitie lukt natuurlijk niet met de mensen die alleen maar het donkere gewend zijn. Hoe kan je immers verandering krijgen met mensen die vooral comfortabel zijn met hoe het was omdat dat het enige is dat ze kennen?

Dus heeft het Universum de hulp ingeschakeld van Lichtwerkers. Van zielen die hier naar aarde komen op dit moment om de ontwikkelingen voor elkaar te krijgen! Zielen die ook op andere planeten zijn geweest in vorige levens, die binnen het Universum als Engelen of ‘buitenaardse wezens’ of andere hulpkrachten al werkzaam zijn en nu in een menselijk lichaam geïncarneerd zijn om te helpen bij de ontwikkelingen.

Er zijn veel termen voor

Lichtwerkers hebben in het Nederlands en Engels al verschillende namen.

Zo worden ze ook wel Nieuwe Tijds Kinderen, Indigo kinderen, Star Seeds of oude zielen genoemd.

Eigenlijk zijn het allemaal termen die 1 ding duidelijk maken: deze personen hebben een ziel die niet op aarde is begonnen met zijn/haar leven en ze zijn hier om verandering aan te brengen.

De ‘tegenhanger’ van lichtwerkers zijn aardse zielen. Die zielen hebben gekozen om hun levens te beginnen op aarde en blijven ook steeds terugkomen op deze aarde. In het Engels worden ze ook vaak Earth Seeds genoemd, omdat hun zaadje dus echt op deze aarde is gepland, terwijl Star Seeds van andere sterren/planeten komen.

Veel lichtwerkers zijn ook Hoog Sensitieve Personen en ik geloof oprecht ook dat hierin een overlap zit. Ik weet alleen nog niet of alle HSP-ers ook lichtwerkers zijn. Waarschijnlijk wel.

Waarom ook jij een lichtwerker bent

Het feit dat jij nu deze pagina leest, geeft mij al het idee dat jij ook een lichtwerker bent. Je bent immers aangesproken door de termen, anders had je er niet op gezocht of op de link geklikt ;-)

In de lijst hieronder vind je enkele kenmerken die typisch zijn voor lichtwerkers. Waarschijnlijk geeft dit je ook al een herkenning en bevestiging dat jij inderdaad hier bent om jouw steentje bij te dragen.

Maar de belangrijkste reden haal ik vooral uit dat jij deze pagina leest. Dit geeft namelijk aan dat jij nieuwsgierig bent, dingen wilt weten en geen genoegen neemt met de informatie die je op school gekregen hebt.

Dit is voor mij misschien wel het grootste kenmerk van een lichtwerker. Want hoe kan jij helpen de wereld te veranderen wanneer je alleen maar de informatie opneemt die al jaren hetzelfde is en vanuit Aardse Zielen komt?

Wanneer jij op zoek gaat naar nieuwe dingen, leert over nieuwe termen, spirituele boeken leest en andere aspecten van het leven die niet langskomen bij het 8-uur journaal, dan ga jij de stappen zetten naar die verandering!

Dan ga jij in je missie stappen!

En dan kan jij als ziel ook je honger stillen naar wat er nog meer is. Want daarmee maak je contact met de aspecten van jou die veel meer weten en ga je hierin herkenning vinden.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Dit zijn 10 typische kenmerken voor lichtwerkers

Wat ik in mezelf en in lichtwerkers om mij heen vaak herken zijn de volgende kenmerken:

 • Het gevoel hebben dat je anders bent dan de meeste mensen om je heen (het ‘zwarte’ (zeg maar witte!) schaap van de familie zijn)
 • Je niet altijd ‘thuis’ voelen op deze aarde en misschien zelfs heimwee hebben naar ‘thuis’, naar een wereld die je niet (bewust) kent
 • Heel erg geïnteresseerd zijn in spiritualiteit (vaak al op jonge leeftijd)
 • Spiritueel ontwaakt zijn (vaak ook al op jonge leeftijd) en weten dat er meer is tussen hemel en aarde of dan er vertelt wordt
 • Een sterk ontwikkelde intuïtie hebben
 • Of sterk ontwikkelde paranormale gaven hebben zonder dat je er iets voor gedaan hebt
 • Op jonge leeftijd dingen weten of meemaken die niet ‘normaal’ zijn, zoals bijzondere dromen hebben, boodschappen ontvangen, overleden mensen zien of gewoon iets weten zonder kennis ervan te hebben
 • Wijs zijn voor je leeftijd en op jonge leeftijd liever met volwassenen willen connecten dan met leeftijdsgenoten
 • Een sterke drive hebben om mensen te helpen en het beste naar voren te halen in anderen
 • Je niet willen ‘schikken’ naar het standaard systeem waarin we leven, maar op zoek gaan naar wat voor jou het beste werkt.

En zo zijn er waarschijnlijk nog veel meer kenmerken. Dit zijn voor mij persoonlijk de belangrijkste.

Ik ben heel benieuwd waarin jij je herkent en hoe het voor jou voelt om een lichtwerker te zijn! Deel het vooral hieronder in de reacties!

Wil jij nog meer leren over jouw rol als Lichtwerker?

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als Lichtwerker

In dit e-book beantwoord ik al jouw vragen over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker!

Lees dan mijn e-book “De Nieuwe Tijd”. Dit e-book gaat volledig over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker hierin.

In dit e-book geef ik je antwoord op vragen als:

 • Wat betekent het om Lichtwerker te zijn?
 • Hoe ziet werken in het Watermantijdperk er precies uit?
 • Gaan we nog geld gebruiken?
 • Hoe kan je je verder spiritueel ontwikkelen?
 • Wat zijn de volgende stappen die je kan zetten naar deze ontwikkelingen?

Dit e-book over het Watermantijdperk en jouw rol als Lichtwerker MOET je lezen als Lichtwerker!

Het geeft jou de handvatten om je weg te vinden door de tijd waarin we nu leven en hoe bijdraagt aan de transformatie naar een betere wereld!

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In deze aflevering van de Find Your Light Podcast, vertel ik over hoe het is om je anders te voelen en waarom dat waarschijnlijk een teken is dat jij ook een Lichtwerker bent. Ik leg je precies uit wat mijn definitie van deze prachtige levensmissie is en hoe je kan verbinden met andere lichtwerkers om het makkelijker en leuker te maken voor jezelf in dit leven.

Benieuwd? Kijk of luister dan deze aflevering via onderstaande links!

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: