Valt het jou op dat je regelmatig dezelfde getallen ziet? Dat je precies om 11:11 uur op de klok kijkt? Of dat je ‘toevallig’ € 33,03 tankt bij pomp 3? Dit is niet toevallig! Het is een manier van de engelen om met jou te communiceren. Daarom worden deze toevalligheden juist engelen getallen genoemd en in dit artikel leg ik je precies uit wat al die cijfers betekenen!

Wat zijn deze engelen getallen eigenlijk?

Wanneer je je begint te verdiepen in spiritualiteit, dan kan je al snel niet meer om engelen getallen heen. Opeens lijkt het alsof je dag gevuld is met 11:11, 2345 of dubbele getallen als 444. Tijd dus om er eens diep in te duiken wat dit te betekenen heeft.

Laten we beginnen met de naam: deze cijfers worden engelen getallen genoemd omdat ze gezien worden als tekens van je spirituele team. Of te wel: van de engelen en gidsen die jou dag in, dag uit begeleiden tijdens je leven hier op aarde.

Engelen getallen zijn dus tekens van je engelen om je te helpen op je spirituele pad.

Wat het teken te betekenen heeft, dat ligt aan het getal. Maar algemeen gezien betekenen engelen getallen dat je geholpen wordt en op de juiste weg bent. Zie het maar als een bevestiging van ‘boven’ dat je niet alleen bent en precies de juiste dingen aan het doen bent die jou nu verder helpen!

Wanneer is een getal dan een engelen getal?

De hele dag door zien we getallen om ons heen. Toch is niet ieder getal een boodschap van boven.

Een getal is (mijns inziens) pas een engelen getal wanneer het getal jou opvalt.

Denk maar eens aan wanneer je door social media scrolt. Continu zie je hoeveel likes een post of video heeft gehaald. Maar waarschijnlijk zie je die cijfers niet bewust. Net zoals de kentekens van de auto’s om je heen of de hectometerpaaltjes wanneer je op de snelweg rijdt.

Pas wanneer je echt heel bewust een cijfer ziet en het voelt voor jou als een ‘toevalligheid’ of een belangrijk moment, dan gaat het om een engel getal.

Het voorbeeld uit de introductie met € 33,03 tanken bij pomp 3 heb ik bijvoorbeeld zelf vorige week nog meegemaakt en was de inspiratie voor dit artikel. Ik geloof namelijk niet dat dat toevallig was… Zeker omdat ik vaker de 3 zie momenteel 😅

Weet dat je engelen probeer je aandacht te krijgen. Dus wanneer jij een getal ziet dat echt je aandacht trekt, dan is het zeer waarschijnlijk een teken van boven!

Welke getallen zijn er?

In theorie zijn alle getallen engelen getallen. Dus ook de tijd van 17:34 of een bedrag van € 69,25. Zeker als het jouw aandacht vraagt.

Maar de echte boodschap ligt in de meester-getallen. Daarmee bedoel ik het cijfer dat je krijgt wanneer je een getal terugbrengt naar de cijfers 1 t/m 9. Dat zijn de basis getallen van het numerieke systeem en dus ook de basis van alle betekenissen van engelen getallen.

Je krijgt dit meester-getal door de cijfers van jouw getal bij elkaar op te tellen.

Laten we als voorbeeld 17:34 nemen. Je kan deze cijfers los bij elkaar optellen: 1 + 7 + 3 + 4 = 15. Aangezien 15 geen meester-getal is, pak je dan de cijfers 1 + 5 om uit te komen op een 6. Dat is wel een meester getal.

De dubbele cijfers als 11, 55 en 88 worden door velen ook gezien als meester-getallen en als dubbele betekenis van het basis getal. Wanneer dat je uitslag is, zou je die dus niet verder hoeven uit te rekenen.

Het cijfer 0 wordt door sommige gezien als niets (immers 1 + 0 = 1) , terwijl anderen het juist weer zien als een krachtig getal van balans, meditatie en oneindigheid.

Voel vooral wat voor jou kloppend voelt.

Wanneer je het meester-getal weet van het cijfer dat je als boodschap ontvangen hebt, dan kan je kijken naar de betekenis daarvan:

Engelen getallen: de betekenis van 1

Het cijfer 1 staat voor dat alles één is in dit Universum. We hebben misschien het idee dat we allemaal apart zijn, dat de dieren en natuur niet verbonden zijn aan ons, maar het cijfer 1 laat je herinneren dat jij echt één bent met het hele Universum en het hele Universum dus met jou.

Jij bent onderdeel van deze wereld, net zoveel als ieder ander, en jouw toedracht doet er toe!

Aangezien je niet via een optelsom tot 1 kan komen, zie je dit getal ook juist vaak in meervoud, zoals 111 of 11:11. Dat heeft dezelfde betekenis en juist extra krachtig, omdat het de energie van het cijfer 1 in meervoud brengt.

Kijk dus eens wanneer je dit getal ziet waar jij je afgezonderd voelt van de wereld om jou heen. Wat heb je nodig om je één te voelen met alles om je heen? Met de mensen, dieren en natuur die jouw belevingswereld vult. Voel die eenheid en weet dat je op geen enkel moment alleen bent! Zie het woord alleen maar eens als dat we allemaal één zijn.

Je mag voelen dat jij één bent met alles om je heen!

Daarnaast staat het cijfer 1 ook voor een nieuwe begin. Het is letterlijk het cijfer waarmee onze cijferreeks begint. Dus zie je wel vaak het cijfer 1 terwijl je je al één voelt met de wereld om je heen? Dan is dat een teken dat er een nieuw begin aanstaande is voor je. Laat je verrassen en weet dat je engelen je helpen!

Engelen getallen: de betekenis van 2

Wanneer je het cijfer 2 ziet, dan mag je dit zien als een boodschap in rondom de samenkomst van 2 aparte delen. Immers, alleen 1 + 1 = 2. Geen enkele andere optelsom komt uit op 2 (en 11 is een meester getal op zichzelf).

De energie van het cijfer 2 brengt dus echt die samenvoeging van 2 aparte delen met zich mee. Misschien is het een teken dat je een nieuwe partner gaat vinden. Maar het kan ook een teken zijn dat twee aparte delen van je leven gaan samenvoegen in je leven. Bijvoorbeeld wanneer je van je passies je werk maakt.

Daarnaast kan het cijfer 2 ook als boodschap hebben dat het tijd is voor de volgende stap. Heb je ergens in je leven als de eerste stap gezet, maar hou je jezelf nu tegen voor de volgende stap? Dan is dit cijfer jouw duwtje in de rug om de tweede stap te zetten. Om verder te gaan met waar je mee bezig bent. Waarschijnlijk gaat je dat iets heel moois opleveren.

Omdat het cijfer 2 dus ook niet vaak voorkomt vanuit een optelsom, geldt hiervoor ook dat cijfers als 222 of 22:22 dezelfde boodschap bij zich dragen, maar dan extra sterk. Het cijfer 2 staat er namelijk meerdere keren!

Engelen getallen: de betekenis van 3

De energie van het cijfer 3 draagt de drie-eenheid mee. De driehoek waarbij ieder deel evenveel bijdraagt tot het geheel en balans geeft.

Een voorbeeld van deze drie-eenheid is bijvoorbeeld Body, Mind and Soul. Deze 3 aspecten samen zijn van belang om echt in balans te zijn in je leven. Overheerst 1 van de 3 aspecten in je leven of is 1 van de 3 niet op orde, dan voel je je uit balans.

Dezelfde drie-eenheid zie ik ook in de combi van lichaam, ziel en de Hogere Zelf. Door die 3 aspecten samen te brengen, kan je ook nog meer vanuit balans en flow leven.

Maar er zijn nog meer voorbeelden hoe 2 aspecten samen een 3e energie creëren. Zo zijn er een mannelijke en vrouwelijke energie samen nodig om een kind te creëren. Ook dat vormt een driehoek.

Zie jij dus vaak het cijfer 3? Kijk dan eens welke driehoek er in jouw leven is en hoe goed deze in balans is. Misschien is hier aandacht nodig om nog meer flow (terug) te brengen in je leven.

Engelen getallen: de betekenis van 4

Het cijfer 4 laat je herinneren aan de 4 elementen van de aarde: Lucht, Vuur, Water en Aarde. Maar ook aan de 4 windrichtingen: Noord, Oost, Zuid en West.

Waarschijnlijk ben je nu vooral gefocust op 1 van deze elementen of windrichtingen en helpt het je om weer in contact te komen met de andere onderdelen.

Hoe fijn het ook kan zijn om vooral vanuit een vuur-element-energie je leven te leiden en altijd maar door te gaan; het vuur heeft ook aarde en lucht nodig als brandstof. En soms een beetje water om tot rust te komen. Net zoals stilstaand water de lucht nodig heeft om in beweging te komen.

Maar ook als je maar 1 richting op blijft lopen die eigenlijk niet voor je werkt, kijk dan eens naar wat de andere windrichtingen je te brengen hebben. Waar wijst jouw kompas eigenlijk echt naar toe?

Engelen getallen: de betekenis van 5

Waar het cijfer 5 precies in het midden staat van alle getallen, zo is ook de energie van dit cijfer. Het geeft aan dat je in een proces zit en steeds weer de volgende stap zet.

Je bent al ver voorbij het begin van dit proces, maar (helaas) ook nog niet op het einde. Door jou het engelen getal 5 te laten zien, geven de engelen je een duwtje in de rug om door te gaan. Ook wanneer het moeilijk is.

Weet dat jij niets op je pad krijgt wat je niet aan kan. Zo ook het moment waar je nu doorheen gaat!

Door nu de volgende stappen te zetten, zal je merken dat het makkelijker wordt. Maar daarvoor is het wel nodig dat je door blijft gaan op dit pad!

Je kunt het echt aan. Jouw engelen geloven in je, anders zouden ze je niet al deze getallen laten zien!

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

 

Engelen getallen: de betekenis van 6

Het cijfer 6 wordt als een heel spiritueel getal gezien. Vanuit de vorm van het cijfer zie je namelijk een soort van antenne naar boven. Daardoor staat dit cijfer symbool voor dat je boodschappen van boven ontvangt.

Misschien heb je recent een boodschap ontvangen via je intuïtie waarvan je niet zeker bent of het klopt. Het cijfer 6 is je bevestiging dat het wel klopt en dat je op je intuïtie mag vertrouwen.

Heb je juist recentelijk gevraagd om meer boodschappen vanuit je Hogere Zelf of je engelen? Dan kan je dit cijfer zien als dat je je antenne mag uitzetten naar boven om daardoor de berichten te ontvangen.

Engelen getallen: de betekenis van 7

Vraag aan een groep mensen wat hun geluksnummer is en het cijfer 7 zal het vaakste omhoog komen. De energie van dit cijfer is dus ook echt verbonden met de energie van geluk.

Wanneer je dus het cijfer 7 vaak ziet, mag je dit zien als een boodschap dat er meer geluk op je pad aan het komen is. Je wordt geholpen van boven, maar jij zal dit zien in de vorm van geluk.

Daarnaast gaat het cijfer 7 ook heel sterk over de ontwikkeling. Je bent al een tijdje op je pad, maar voor de afronding van dit stuk heb je nog wat stappen te zetten. Kijk dus wat jij nu nodig hebt om door te gaan. Voel dat je engelen je helpen om steeds opnieuw de volgende stap te zetten.

Engelen getallen: de betekenis van 8

Het teken van oneindigheid is een liggende 8 (♾️), dus niet zo gek dat het cijfer 8 ook staat voor de oneindigheid. Voor oneindige mogelijkheden, oneindige kansen of oneindige verhalen. Er zit gewoon geen begin of einde in het cijfer 8 en dat wil dit cijfer je dus ook zeggen.

Aan jou om te kijken waar jij oneindigheid kan gebruiken of al inzet in je leven.

Waar wil je nog meer kansen zien? Waar denk je dat je vast loopt in de mogelijkheden, gewoonweg omdat je niet ziet dat er oneindig veel mogelijkheden zijn?

Het cijfer 8 helpt je te zien dat er nog veel meer mogelijk is dan dat jij nu denkt. Stel je dus eens open voor alle andere mogelijkheden die op je pad kunnen komen!

Daarnaast kan het cijfer 8 je ook laten zien dat je juist vast loopt in een loop van rondjes en dat het tijd is om eruit te stappen.

Je hoeft niet steeds terug te blijven gaan naar hetzelfde punt als dat je niet meer ondersteunt.

Engelen getallen: de betekenis van 9

Het cijfer 9 staat voor de afronding en nieuw begin van iets. Het is het laatste cijfer in onze cijfer-reeks en sluit dus de hele reeks af. Daarnaast begint ook meteen een nieuwe reeks na het cijfer 9.

Ditzelfde geldt voor jouw leven. Wanneer jij het cijfer 9 ontvangt, dan is dat een boodschap dat er iets in jouw leven op het punt staat om af te ronden. Of misschien is het zelfs al afgerond. En het is tijd voor een nieuw begin.

Wat dit nieuw begin is, is misschien nog niet helemaal duidelijk. Je mag er dan op vertrouwen dat dit snel bekend wordt. Je krijgt via dit cijfer in ieder geval een springplank of duwtje in je rug mee om echt te zorgen voor de afronding en het nieuwe begin van de situatie waar je in zit!

Als je trouwens kijkt naar de vorm van het cijfer 9, dan zie je hierin ook deze afronding en nieuw begin terugkomen. Magisch hé hoe zelfs de vormen van de cijfers de betekenis laten zien!

Dubbele engelen getallen als 11, 111, 1111 en hun betekenis

Naast de 9 basis cijfers zijn er nog tal van andere engelen getallen. Zoals ik eerder al zei is ieder getal eigenlijk een engelen getal op zich.

Maar de meest duidelijk zijn natuurlijk wel de dubbele cijfers als 11:11 of 444. Hoewel je deze cijfers ook kleiner kan maken tot een enkel getal, is het niet voor niets dat ze als dubbele cijfers aan je getoond worden.

Engelen getallen met dubbelen cijfers betekenen dat de boodschap van het enkele getal extra belangrijk voor je is.

De cijfers 11, 111 en 1111 betekenen dus dat het voor jou heel belangrijk is om te focussen op de eenheid in de wereld. Hoe jij één bent met alles om je heen en alles om je heen één met jou is. Of het betekent dat je aan het begin staat van een hele belangrijke nieuwe periode in je leven. Daarom zijn dit vaak ook de cijfers die je ziet aan het begin van een spirituele ontwaking. Ze kondigen het begin van je spirituele pad aan!

Hetzelfde geldt dus voor alle dubbel getallen die je tegen komt.

En daarbij geldt: hoe vaker je een getal dubbel tegen komt, hoe belangrijker de boodschap voor je is! De engelen vragen niet voor niets zo duidelijk je aandacht!

De betekenis van andere ‘random’ getallen

Soms kan het ook zijn dat je een random getal tegenkomt die heel duidelijk als een boodschap voelt. Zo kwam ik eens in het bos een bordje tegen met een heel apart getal en dacht ik dat dat het enige bordje met een cijfer erop was. Uiteindelijk kwam ik erachter dat er een hele rij met zulke bordjes stonden, waarvan ik tot de dag van vandaag niet weet waarom ze er hebben gestaan…

Zulke getallen kan je niet alleen terugrekenen naar het basis getal voor de boodschap, maar ook het getal op zich kan een boodschap met zich meedragen.

De website sacredscribesangelnumbers.blogspot.com heeft een prachtig overzicht van alle getallen tot 3.333 met hun unieke betekenis. Er wordt dan gekeken naar de unieke energie van ieder getal en hoe die samenwerken binnen het getal wat jij gezien hebt.

Ik heb deze website dus altijd open staan in een tabblad op mijn telefoon, zodat ik heel makkelijk de betekenis op kan zoeken wanneer ik ‘random’ engelen getallen tegenkom die duidelijk een boodschap voor mij hebben.

Zoek dus zeker ook de boodschap op van de getallen die jij tegen komt.

Duik nog dieper in de wereld van spiritualiteit

De Nieuwe Tijd - Alles over het Watermantijdperk en jouw missie als LichtwerkerDat je engelen getallen ontvangt in je leven is niet voor niets! Zeker de cijfers 1, 11, 111 en 1.111 kondigen het begin van je spirituele pad aan.

Het is aan jou om dit pad verder te gaan onderzoeken en te zien wat er nog op je te wachten ligt. Want het heeft een reden dat deze cijfers nu op je pad komen!

Waarschijnlijk ben je een Lichtwerker die hier is om verder te helpen het Watermantijdperk op de aarde neer te zetten. Of te wel: je bent een prachtige ziel die hier is om verandering waar te maken!

In mijn e-book “De Nieuwe Tijd” neem ik je stap voor stap mee in alle informatie die jij moet weten hierover.

Je leert o.a.:

  • Wat het Watermantijdperk is en waarom het zo belangrijk is!
  • Waarom jij hierin een bijdrage te leveren hebt
  • Wat jouw zielenmissie is en hoe je die vorm kan geven
  • Hoe geld en werk in de toekomst vormgegeven wordt
  • En nog veel meer!

Dit e-book is jouw handleiding in een leven met meer spiritualiteit vanuit een pure vorm die echt klopt bij jou!

Bestel het e-book en duik er direct in!

Veel liefs,

Mariska