Soms weet je iets, zonder dat je uit kan leggen hoe je aan die informatie komt. Je hebt het niet gelezen, gehoord of gezien en toch kwam die informatie duidelijk in je op. Dat is je intuïtie! Dat is jouw verbinding met datgene dat groter is dan jou en alle informatie al in pacht heeft. In deze blog leg ik je precies uit wat intuïtie is en hoe je het herkent.

Wat is intuïtie?

Intuïtie is mijn inziens informatie die je ontvangt vanuit jouw connectie met je Ziel/Hogere Zelf. Je Ziel/Hogere Zelf heeft alle kennis al beschikbaar omdat die direct onderdeel is van de Bron/het Universum en vanuit jouw intuïtie maak je verbinding met dat onderdeel van jou om de informatie te ontvangen.

Meestal komt die informatie op een onbewust niveau binnen. Zeker wanneer je je er nog niet bewust van bent, dan heb je geen idee dat je ook op een bewuste manier hier mee om kan gaan en bewust kan kiezen waar je informatie over wilt ontvangen.

Daarnaast is de vorm wanneer deze informatie binnen komt bij iedereen verschillend. Afhankelijk van jouw paranormale gaven kan informatie via je intuïtie in beelden (helderziend), woorden (helderhorend), een geur (helderruikend) of gevoel (heldervoelend) doorkomen. Ben jij helderwetend, dan is de informatie kennis die jij hebt zonder dat je exact kan zeggen waar die kennis vandaan komt.

Soms kan je ook in verschillende vormen die informatie ontvangen. Zeker wanneer je paranormale gaven ontwikkelen en/of er meerdere gaven bij jou verder ontwikkelt zijn. Het is dan maar net waar jij op dat moment het meeste voor open staat of op welke manier de informatie bij je binnen kan komen.

Om het samen te vatten is intuïtie dus:

Informatie die je ontvangt vanuit je Ziel/Hogere Zelf en via jouw paranormale gaven vertaald wordt naar kennis waar jij iets aan hebt!

Hoe herken je die informatie?

Nu je weet wat intuïtie is, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je dit kan herkennen en vooral ook hoe je het onderscheid kan maken met de gedachten van je ego.

Voor mij is er altijd een duidelijk onderscheid:

De informatie van mijn intuïtie had ik niet zelf met mijn hoofd kunnen bedenken en komt altijd ‘in het moment’ binnen. Daarnaast klopt het (uiteindelijk) altijd!

Er zitten dus een paar verschillende onderdelen in waaraan je je intuïtie kan herkennen:

  1. Je had de informatie niet zo zelf met je hoofd kunnen bedenken. Dat is het grootste verschil met je normale gedachten. Want de informatie die jij via je Hogere Zelf van De Bron of het Universum ontvangt, dat is informatie op een heel ander niveau. Daarnaast is het vaak ook niet iets waar je al van gehoord had of iets dat je had zien langskomen.
  2. Het komt ‘in het moment’ binnen. Voor mij is mijn intuïtie altijd een duidelijk bericht in het moment zelf. Het is niet gepland, maar komt als een duidelijke boodschap binnen en is precies afgestemd bij wat er op dat moment aan de hand is.
  3. Het klopt (uiteindelijk) altijd. Het beste van informatie die via intuïtie binnen komt is dat het altijd klopt, zelfs als je in het moment zelf denkt dat het niet klopt ;-) Het is vaak je ego dat niet WIL dat het klopt in dat geval. Leer er maar op te vertrouwen dat het echt wel klopt!

Ondersteuning voor je intuïtie

Chakra’s

Als je bewuster wilt leren hoe je meer informatie via je intuïtie kan ontvangen, dan is het allereerst belangrijk om aan de slag te gaan met je chakra’s. Chakra’s zijn energiepunten in je lichaam die jou op energetisch niveau ondersteunen en ook de verbinding zijn met het Universum.

De informatie van je intuïtie komt meestal binnen via de Kruinchakra, waarna het vertaald wordt via de Derde Oog Chakra. Ook de Hartchakra is hierin belangrijk, omdat die ondersteund in het proces om informatie te ontvangen en te vertalen. Immers, de Hartchakra is de directe verbinding tussen jou en je Ziel/Hogere Zelf.

Is jouw hartchakra dus afgesloten, dan kan de informatie niet vrij stromen vanuit de Kruinchakra. Alle 3 deze chakra’s werken dus samen om de informatie door te laten komen.

Edelstenen

Naast het ontwikkelen van de chakra’s, kunnen ook edelstenen je intuïtie ondersteunen.

Deze stenen helpen hier het beste in:

Hoe heb jij jouw intuïtie en de boodschappen die doorkwamen al ervaren? Deel het vooral in de reacties hieronder om elkaar te inspireren in hoe deze informatie doorkomt!

PS wil jij jouw intuïtie nog verder ontwikkelen? Lees dan mijn blog Vertrouwen op je intuïtie doe je zo! voor 5 stappen om je intuïtie te ontwikkelen!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?