De bovenste chakra in het menselijke systeem is de kruinchakra. Dit is natuurlijk de verbinding (of kanaal) met alles wat er boven je is: het Universum, God, de Bron, je Hogere Zelf en spirituele team of gidsen. Daarom is dit voor lichtwerkers meestal de leukste chakra, want dit is de verbinding met ‘thuis’! Waar de hartchakra de verbinding met je Ziel is, is de kruinchakra de verbinding met alle spirituele energieën buiten ons. In deze blog lees je er meer over en geef ik een meditatie om de verbinding nog meer te versterken of te herstellen!

Basis informatie over de kruinchakra

Sanskriet naam: Sahasrara chakra
Locatie in het lichaam: Boven (op) het hoofd – rond de kruin
Kleur die aan deze chakra verbonden is: Paars
Kernwoorden: Verbinding met God/Universum/de Bron, Hogere Zelf, zielsmissie
Edelstenen ter ondersteuning: Amethist, seleniet, bergkristal, fluoriet

De energie van de kruinchakra

Volgens vele is de kruinchakra de laatste chakra, maar zoals je in het overzicht van alle chakra’s hebt kunnen lezen, is voor veel lichtwerkers deze chakra juist de eerste chakra. En stiekem daarom ook de leukste! ;-)

Want de kruinchakra is de verbinding met de wereld die we achter ons gelaten hebben om hier op aarde van dienst te zijn in deze bijzondere overgang naar de Gouden Tijd, naar het Waterman Tijdperk.
Het is onze verbinding met ‘thuis’ en het gevoel of de energie die vele van ons zoeken in spiritualiteit.

Wanneer de energie van de kruinchakra volledig kan stromen, dan komen de boodschappen van het Universum, je spirituele team of Hogere Zelf moeiteloos binnen. Dan weet je wie je ECHT bent en volg je meestal ook je zielsmissie. Je voelt echt de verbinding met iets wat veel groter is dan jezelf en met deze aarde.

Als de energie niet stroomt of deze chakra geblokkeerd is, dan voel je je afgesloten van het God/het Universum, van je spirituele hulptroepen en weet je niet wie je echt bent of wat je hier te doen hebt.

Je voelt je eigenlijk best verloren.

En dat is jammer, want juist als lichtwerker heb jij hier veel te doen! Tijd dus om die kruinchakra weer te openen en de verbinding te herstellen!

Aan de slag met de kruinchakra

Om de energie in de kruinchakra weer te herstellen is er 1 ding wat het beste helpt:

Mediteren!

Mediteren, mediteren en nog eens mediteren. Want alleen in echte stilte en met een helder hoofd kan je zonder afleiding de boodschappen van boven ontvangen.

Meditatie voor het herstellen van jouw kanaal met het Universum

Om de verbinding weer te herstellen en in balans te brengen kan de volgende meditatie je verder ondersteunen:

  • Ga in meditatie, maak je hoofd leeg door alle gedachten los te laten en focus op je ademhaling of hartslag. Zorg dat je helemaal tot rust komt en laat alles los wat niet op dit moment van belang is.
  • Als je helemaal terug bent gekomen bij jezelf, dan visualiseer je dat er een lichtstraal van boven komt die recht je kruinchakra in komt.
  • Deze lichtstraal mag zo groot en mooi zijn als voor jou kloppend voelt.
  • Voel de energie van deze straal je kruinchakra binnen komen en deze chakra helemaal terug in balans brengen. Je wordt gevoed door dit licht en ziet of voelt steeds sterker hoe de energie stroomt.
  • Dan laat je die lichtstraal naar beneden zakken. Langs de derde-oog-chakra, de keelchakra, de hartchakra, de zonnevlechtchakra, de sacraalchakra, helemaal tot aan de wortelchakra.
  • Er vormt zich nu 1 duidelijke straal van licht in je lichaam vanaf boven de kruin tot het onderste stukje van de ruggenwervel.
  • Vervolgens laat je deze lichtstraal helemaal de aarde in zakken, tot de kern van de aarde waar je de lichtstraal verbind met de aarde.
  • Je hebt nu een lichtstraal die ver boven je hoofd begint en helemaal doorgaat tot het midden van de aarde. Laat de energie maar stromen door die lichtstraal en voel hoe die straal steeds verder ontwikkelt en sterker wordt.

Dit is jouw kanaal. Jouw licht. Dit is jouw verbinding met het hele Universum!

Stel de vragen waar je antwoord op wilt hebben

De volgende stap is dat je kan vragen wat er op dit moment belangrijk voor jou. Welke vragen leven er in jou nu? Stel die vragen in gedachten of hardop en blijf focussen op die lichtstraal.

Laat de antwoorden doorkomen die goed voelen. Voelt iets niet kloppend, vraag dan waar het antwoord vandaan komt en laat het los als het niet vanuit het Universum/God/Bron/Hogere Zelf/Spirituele team komt.

Zo kan jij ook jouw eigen kanaal zijn en de verbinding met ‘boven’ herstellen!

Boeken die je hier bij kunnen helpen

Er zijn natuurlijk tal van boeken die gaan over channelen of de verbinding vanuit de kruinchakra herstellen.

Mijn persoonlijke favoriet is het boek Contact met je Gids – Leren Channelen (Opening to Channel is het Engels) van Sanaya Roman!

In dit boek wordt uitgebreid gesproken hoe je je kanaal kan openen en de boodschappen van je gidsen, spirituele team of Hogere Zelf kan ontvangen. Zeker een aanrader dus wanneer je hier dieper in wil duiken!

Hoe is jouw verbinding met je Ziel, je Hogere Zelf en/of het Universum? Deel het hieronder in de reacties of stuur me een bericht op Instagram of per mail! Ik hoor graag van je.

Veel liefs,

Mariska