Hoewel de Derde Oog Chakra meestal wordt gezien als de manier waardoor je helderziend bent, gaat het veel verder dan dat! Deze chakra is namelijk gekoppeld aan jouw spirituele gaven en dus de vertaler van de boodschappen die vanuit de kruinchakra binnen komen. In deze blog lees je hoe dit werkt en vind je tips hoe je deze chakra weer kan activeren.

Basis informatie over de derde oog chakra

Sanskriet naam: Ajna chakra – Ajna betekent weten in Sankriet
Locatie in het lichaam: Op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen in
Kleur die aan deze chakra verbonden is: Indigoblauw
Kernwoorden: Intuïtie, paranormale gaven, spiritualiteit, pijnappelklier
Edelstenen ter ondersteuning: Lapis Lazuli, Azuriet, blauwe aventurijn, dumortieriet, sodaliet

De energie van de derde oog chakra

De Derde Oog Chakra staat bekend als de chakra die zorgt dat je helderziend bent en dat klopt ook zeker. Maar zoals je in mijn blog over paranormale gaven kan lezen, verschillen de gaven die je kan hebben nogal. De ene is helderziend, maar een ander is misschien helderwetend of heldervoelend.

Hoe actief of duidelijk aanwezig die gaven zijn, dat wordt geregeld vanuit de Derde Oog Chakra!

Deze chakra kan je zien als een vertaalmachine. De boodschappen van het Universum/De Bron/je spirituele team/je Hogere Zelf komen binnen vanuit de Kruinchakra en worden via de Derde Oog Chakra vertaald naar de paranormale gaven. Anderen noemen het ook wel de toegangspoort tussen de fysieke wereld en de spirituele wereld of de poort naar innerlijke wijsheid.

Is deze chakra dus volledig actief en stroomt de energie goed? Dan ontvang je de boodschappen heel duidelijk via de gaven die voor jou actief zijn en kan het ook zijn dat er nieuwe gaven ontwikkelt worden of de boodschappen steeds duidelijker doorkomen.

Is de energie van de chakra niet lekker op orde en kan die niet goed stromen? Dan komen de boodschappen niet helder door en ‘zie’ je het niet duidelijk.

Hoe helder is je hoofd?

Omdat de derde oog chakra op het voorhoofd zit, zal het je niet verbazen dat deze chakra ook verbonden is met je gedachten. Dit is anders dan de zonnevlechtchakra.

De zonnevlechtchakra gaat over je angsten, de verbinding naar buiten en wat de dingen die je denkt, met je doet. Daarnaast zit daar ook de ego verbonden die ‘denkt’ hoe bepaalde dingen gedaan moeten worden.

De Derde Oog Chakra gaat over hoe helder de gedachten zijn (hoe helder je het leven ‘ziet’), hoeveel rust je in je hoofd ervaart of hoeveel je in bepaalde gedachten blijft hangen.

Hoe helderder je hoofd is, hoe helderder de boodschappen door kunnen komen.

Immers, in een troebel of onrustig water kan je niets zien, terwijl je in rustig en helder water alles met gemak kan zien.

Dat geldt ook voor je hoofd.

De oefeningen die ik gegeven heb voor de zonnevlechtchakra kunnen daar zeker bij helpen.

Derde Oog Chakra verder openen en helderheid krijgen

Natuurlijk wil je nu meteen aan de slag met het openen van je Derde Oog Chakra, want hoe gaaf zou het zijn om meer boodschappen (duidelijker) door te krijgen. En ook in deze tijd is het natuurlijk heerlijk een helder hoofd te hebben.

Dit zijn mijn 5 belangrijkste en praktische tips voor je:

  • Ga MEER mediteren. Tja, dit is misschien niet wat je wil horen, maar meer in stilte gaan mediteren is echt de eerste stap. Ga rustig zitten en wordt je bewust van alles wat er in je hoofd afspeelt. Ga niet mee met de gedachten, maar laat ze los en focus op je ademhaling of hartslag om de stilte in je hoofd te krijgen.
  • Voel de derde oog chakra en laat meer energie stromen. In meditatie kan je ook focussen op het punt van deze chakra en voelen/zien/horen/weten hoe de energie nu stroomt. Je kan dit versterken door te visualiseren hoe er wit licht (vanaf de zon) de chakra instroomt en de chakra versterkt.
  • Ga schrijven en blijf schrijven. Zeker wanneer helderwetend en helderhorend sterk ontwikkelt zijn bij je, dan werkt schrijven heel goed. Door te schrijven wat er allemaal in je hoofd omgaat, kan je het loslaten, waardoor dat er ruimte komt voor spirituele boodschappen om door te komen.
  • Ga naar buiten, de natuur in. Hoe vaak we ook DENKEN dat binnen zitten en aan de slag blijven, helpt om helderheid te krijgen, het tegendeel is meestal waar. Ga fietsen of wandelen in de natuur en ben helemaal bij het moment. Laat je niet afleiden in je hoofd, maar laat alle gedachten gaan. Dit geeft zoveel helderheid! En je kan dit natuurlijk combineren met één van de andere tips!
  • Wordt bewust van wat voor jou werkt. Wanneer krijg jij het makkelijkste boodschappen door? Wanneer zie, hoor, voel of weet je dat iets vanuit je spirituele team komt? Noteer het, zodat je dit bewuster kan gaan opzoeken en creëren! Als je niet weet wat voor jou werkt, hoe kan je dan verwacht zomaar boodschappen door te krijgen?

Wil je meer rust in je hoofd en je paranormale gaven activeren?

Dan help ik je graag verder met een 1 op 1 traject als spirituele coach. Samen kijken we naar waar je nu staat, wat je nog tegenhoudt en wat je nodig hebt om verder te kunnen.

In iedere sessie begeleid ik jou naar de plek in je waar je antwoorden zitten en ondersteun ik je op energetisch niveau om verder te komen op je pad.

Lees vooral ook mijn chakra-overzicht voor nog meer informatie over de andere chakra’s die jij in je lichaam hebt!

Hoe duidelijk zijn jouw spirituele gaven momenteel actief? En wat helpt jou om daarin duidelijkheid te krijgen? Deel het hieronder in de reacties of stuur me een bericht op Instagram of per mail! Ik hoor graag van je.

Veel liefs,

Mariska