De hartchakra. Misschien is het wel de mooiste chakra uit de rij šŸ„° (hoewel ze allemaal even belangrijk zijn). Natuurlijk gaat deze chakra over liefde geven en ontvangen, maar daarnaast is het ook de belangrijkste chakra om in verbinding te zijn met wie je ECHT bent. Het is de verbinding met je ziel. Daardoor komt je intuĆÆtie ook door via deze chakra. In deze blog neem ik je mee in waar de hartchakra precies voor staat en geef ik je een visualisatie hoe je deze chakra nog meer kan openen zodat de energieĆ«n echt kunnen stromen.

Basis informatie over de hartchakra

Sanskriet naam: Anahata chakra
Locatie in het lichaam: In het midden van de borst
Kleur die aan deze chakra verbonden is: Groen (en roze)
Kernwoorden: Liefde, verbinding met je ziel, intuĆÆtie
Edelstenen ter ondersteuning: Rozekwarts, Jade, Aventurijn, Amazoniet

De energieƫn van deze chakra

Wanneer er gesproken wordt over je hart openen, pijn in je hart hebben (figuurlijk gesproken) of je handen op je hart leggen, dan gaat het eigenlijk altijd over de hartchakra in plaats van het fysieke hart in je lichaam. Let maar eens op wanneer iemand zijn handen op zijn hart legt dat het eigenlijk helemaal niet de plek van het fysieke hart is.

Nee, de plek midden op de borst is de plek van de hartchakra, van de energie van het hart.

Het fysieke hart zit aan de onderkant van de borst aan de linkerkant ;-)

Vooral bij lichtwerkers is de hartchakra vaak OF helemaal gesloten OF helemaal open. Wat ook heel begrijpelijk is.

Heb jij in het verleden veel meegemaakt en ben je keer op keer afgewezen in de liefde, door vrienden of door je ouders? Dan zit de hartchakra waarschijnlijk goed op slot om jezelf te beschermen.

Ben jij opgegroeid in een omgeving waar je jezelf mocht zijn en durf jij nu ook je licht te stralen? Dan is de hartchakra vol open en kan de energie stromen omdat JIJ alle vertrouwen daarin hebt.

Om de verbinding met wie je ECHT bent nog sterker te maken, is het belangrijk dat er een goede balans is in de energie van de hartchakra. Zowel in liefde geven, liefde ontvangen en contact houden met jezelf. Zonder het ene, kan het andere niet bestaan.

Visualisatie om de energie te laten stromen in de hartchakra

Begin de visualisatie met je even helemaal te ontspannen en een paar keer diep in en uit te ademen. Laat alles los wat op dit moment in je hoofd speelt en geef je over aan het moment.

Wanneer je je helemaal ontspannen en in het hier en nu voelt, leg je je handen op je hart met je niet dominante hand (je gevoels-hand) onderop en maak contact met de hartchakra. Het kan helpen om een paar keer ‘naar je hart’ te ademen om de verbinding te versterken.

Laat opkomen wat er op mag komen. Is er iets dat je ziet, voelt of hoort? Zijn er emoties die opkomen? Alles is goed. Ook als er helemaal niets opkomt.

Wit licht

De volgende stap is om je handen voor je uit te strekken en op te laden met wit licht. Zie of voel wit licht naar je handen stromen en laat je handen helemaal opladen met dit witte licht, totdat er niets meer bij kan.

Dit witte licht is puur licht van de Bron, het puurste licht wat er bestaat en is het licht dat door jou stroomt.

Wanneer je handen helemaal opgeladen zijn, breng je je handen naar je hartchakra en laat je dit witte licht in de hartchakra stromen.

Voel, zie, hoor hoe de chakra steeds verder opent en oplaadt met dit witte licht. Geef ook je handen de ruimte om te doen wat goed voelt. Misschien gaan je handen wel steeds verder van je borst af omdat de energie van de hartchakra ook groter wordt. Dat is allemaal helemaal prima.

Wanneer alle energie overgebracht is naar de chakra ga je opnieuw met je aandacht naar je hart. Hoe voelt het nu? Wat zie je wanneer je er contact mee maakt? Welke boodschap mag er doorkomen? Of welke emoties hebben de overhand?

Laat opnieuw opkomen wat er op mag komen.

Boodschap

Als laatste mag je zien, voelen of horen dat jouw Ziel of Hogere Zelf bij je is, die via deze visualisatie contact met je maakt.

Dat deel van jou die vanuit een Hoger Perspectief naar jouw leven kijkt, heeft een prachtige boodschap voor je.

Laat die boodschap opkomen.

Voel, zie of hoor wat de boodschap is die jij nu mag ontvangen. Die jij nu op dit moment nodig hebt in je leven.

Wanneer je deze boodschap volledig hebt ontvangen, mag je de visualisatie loslaten. Mijn advies is om nog even bij het moment te blijven door te schrijven over wat je hebt meegemaakt in deze visualisatie. Wat kwam er door en hoe voelde dit voor jou?

Door even de tijd te nemen om op te schrijven wat er doorkwam in deze visualisatie, zal het nog dieper integreren in je systeem. Dus pak echt even die tijd en sla deze stap niet over ;-)

Andere blogs over de verbinding met je hart

Wil je nog meer tips over contact maken met je hart?

Lees dan ook deze blogs over leven vanuit je hart, je intuĆÆtie ontwikkelen, uit je hoofd in je hart gaan of schrijven vanuit je hart. Hierin ga ik nog uitgebreider in op hoe je de verbinding met je hart verder kan ontwikkelen.

Mocht de boodschap niet goed willen doorkomen, dan kan het ook zijn dat de verbinding met ‘boven’ niet goed open staat en dat je kruinchakra geblokkeerd is. Check vooral even mijn blog over je kruinchakra om tips te krijgen hoe je daardoor nog makkelijker de boodschappen kan ontvangen!

Wil je een sterkere verbinding met je ziel en de energie van je hartchakra meer laten stromen?

Dan ondersteun ik je graag als spirituele coach!

Tijdens deze persoonlijke sessies kijken we samen naar wat er jou nog tegenhoudt om die sterkere verbinding aan te gaan, waarom dat de energie van je hartchakra nog niet goed stroomt en wat je daarvoor nodig hebt.

Ik ondersteun je op energetisch niveau om hierin diep te duiken en de antwoorden bij jezelf te vinden. Dit gaat je helpen om ook op andere momenten die verbinding aan te kunnen gaan bij jezelf.

De hartchakra is het middelpunt van alle chakra’s en de verbinding tussen de bovenste en onderste chakra’s. Benieuwd wat de rest van de chakra’s voor jou betekenen? Lees dan het complete chakra-overzicht.

Hoe is jouw verbinding met je hartchakra en je ziel? Deel het hieronder in de reacties of stuur me een bericht op Instagram of per mail! Ik hoor graag van je.

Veel liefs,

Mariska