Ken je dat kleine stemmetje in je hoofd die oh zo vaak gelijk blijkt te hebben? Soms irritant vaak zelfs? Of een onderbuikgevoel toch gelijk heeft? Dat stemmetje en/of dat gevoel, dat is je intuïtie! En in plaats van dat dat stemmetje irritant is, kan intuïtie ontwikkelen waardoor het juist een prachtige bron van informatie is die helpt om gemakkelijker door het leven te gaan en keuzes te maken die beter passen!

Wat is je intuïtie?

Voor de meeste mensen komt hun intuïtie in de vorm van gedachten of een (onderbuik)gevoel wat eigenlijk niet logisch is. Maar het is er wel en achteraf gezien klopt dat gevoel of die gedachten ook precies met wat er ging gebeuren.

Je intuïtie is naar mijn idee dan ook een ingeving vanuit je Ziel of Hogere Zelf (het deel van jou dat niet fysiek hier op aarde is en veel meer kennis heeft dan jouw hoofd) om te helpen in je leven. Het is dus een inzicht vanuit iets buiten jezelf, want meestal gaat het om dingen die je niet bewust weet.

Intuïtie geeft handvatten om dat te gaan doen wat jij hier in het leven te doen hebt en probeert je te behoeden van verkeerde keuzes. Ik zeg daarbij bewust probeert. Iedereen hier op aarde heeft namelijk nog steeds de vrije wil om te kiezen, ook wanneer dit wellicht niet is wat je vooraf bepaald had voor het leven.

Uit eigen ervaring weet ik dat mijn intuïtie het echt altijd bij het juiste eind heeft en ben ik er daarom ook meer op gaan vertrouwen. Daarom is intuïtie ontwikkelen zo belangrijk, want dan kan je dat bewust gaan volgen!

Intuïtie wordt ook vaak Inner Guidance (innerlijke begeleiding) genoemd. Het is namelijk een bron van hulp die van binnenuit komt, vanuit de Hogere Sferen.

Het is dus eigenlijk jouw persoonlijke raadgever in dit leven. Daar wil je toch naar luisteren?!

Mijn inner guidance

Terugkijkend heb ik al heel vaak mijn intuïtie duidelijk gehoord.

Van:

Ik kan eigenlijk misschien beter die andere weg pakken vandaag” (waar ik niet naar luisterde en vervolgens moest omdraaien vanwege een wegversperring)

Tot

Ik moet een spirituele blog gaan maken.” (en zie hier het resultaat)

Persoonlijk hoor ik meestal mijn intuïtie in de vorm van gedachten. Maar wel gedachten die spontaan opkomen en meestal in een net iets andere vorm dan mijn normale gedachten. Wanneer ik me daar bewust van ben, weet ik dus dat dit mijn intuïtie is in plaats van mijn hoofd die er weer wat van vindt.

Daarnaast zijn het ook altijd dingen die ik niet van te voren kan weten. Zo heb ik enkele jaren geleden de clubs goed ‘geraden’ waar Ajax tegen moest spelen in de Champions League. Mijn vader stond verbaasd te kijken dat ik het eerst zei en vervolgens op tv daadwerkelijk die ploegen opgenoemd werden. Ik had het echt nog niet gezien! Het hoeft dus niet altijd over grote of belangrijke dingen te gaan 😂

Inmiddels is het dus zo duidelijk dat mijn gevoel en intuïtie gelijk hebben, dat mijn ouders mij zelfs adviseren om die ingevingen te volgen! Zelfs wanneer zij vinden dat ik beter iets anders kan doen. Met mijn intuïtie valt niet te spotten 😅

Nog meer anekdotes lezen over mijn intuïtie? Lees dan het interview dat ik deed met Victorr.nl over mijn hooggevoeligheid!

Hoe kan je intuïtie ontwikkelen?

Iedere ingeving of vorm van hulp vanuit de Hogere Sferen, komt mijn inziens vanuit 1 prachtige plek in het lichaam: het hart. Je intuïtie ontwikkelen doe je dus ook vanuit die plek

In mijn vorige blog over Schrijven vanuit je Hart schreef ik al hoe je heel simpel contact kan maken met jouw hart: door je handen op jouw hart te leggen en er naar toe te ademen. Even helemaal stil worden en luisteren wat het te zeggen heeft.

Hoe stiller je wordt, hoe duidelijker het antwoord komt!

En natuurlijk kan je ook een vraag stellen: “Is het goed voor mij om dit te gaan doen?” “Zal ik voor deze opleiding kiezen?” “Gaat het iets worden met de man met wie ik nu aan het daten ben?” Naar mijn idee kan alles gevraagd worden! Het is jouw bron van informatie!

Ook wanneer jouw intuïtie vooral vanuit gevoel komt, kan je dezelfde manier gebruiken. Let daarbij vooral op hoe het voelt. Krijg je het warm of koud bij de vraag? Voelt het licht of juist zwaar? Krijg je er zin in om mee aan de slag te gaan, of houdt iets je tegen?

En let op wanneer ingevingen goed voelen, maar op dat moment niet logisch zijn. Juist dat is vaak intuïtie!

Zo kreeg ik zelf in 2017 de ingeving om de wielersport-fotografie (waar ik destijds al een paar jaar mee bezig was) los te laten en me te gaan focussen op spirituele ondernemers en yoga studios met mijn fotografie. Dit heeft mij juist nog meer op het spirituele pad gebracht met deze site jaren later als resultaat.

Dus: Ga mediteren, maak contact met jouw hart en luister naar die stem in je hart die het echt beter weet!

Laat je niet leiden door angsten

Wat wel belangrijk is in het ontwikkelen van intuïtie, is dat je goed kijkt wanneer iets intuïtie is en wanneer het vanuit angst komt.

Je hoofd gaat je namelijk echt wel proberen voor de gek te houden! Door bijvoorbeeld te zeggen dat die opleiding niet nodig is (want het past niet in het veilige plaatje) terwijl iets in jou zegt dat het juist belangrijk is.

Eigenlijk is angst heel makkelijk te herkennen: het weerhoudt je namelijk bijna altijd om iets te gaan doen. Een opleiding, een relatie of een eigen bedrijf starten.

Alles wat als ‘niet veilig’ wordt gezien door je hoofd komt vanuit angst. Angst om alles te verliezen, angst om gekwetst te worden, angst om niet goed genoeg te zijn, noem maar op.

Nog een manier om angsten te herkennen: Angst schreeuwt eigenlijk veel harder dan intuïtie.

Dus wanneer er twijfel is, kan je vragen: is dit angst of mijn intuïtie? Ook dat is intuïtie ontwikkelen!

Je intuïtie kan je trouwens wel weerhouden om iets te doen! De inner guidance van mijn goede vriendin Charis heeft meerdere keren haar leven gered door duidelijk aan te geven dat ze niet op het vliegtuig moest stappen of beter een andere weg in kon slaan! Het is dus goed om het verschil tussen angst en intuïtie te gaan opmerken.

Je intuïtie ontwikkelen gaat juist door het te herkennen

Het herkennen van intuïtie helpt in de ontwikkeling. Dus merk op wanneer je een ingeving had die bleek te kloppen!

Schrijf het op! Maak er een lijstje van! Het maakt niet uit hoe je het onthoudt wanneer je een ingeving hebt opgemerkt en zag dat die gelijk had, als het maar opgemerkt wordt. Want zelfs als je het niet gevolgd hebt, dan nog is het goed om het achteraf wel op te merken.

Dit gaat namelijk helpen om deze ingevingen eerder te herkennen, waardoor het echt een tool wordt die je kan gaan gebruiken!

Juist door intuïtie direct te gaan herkennen als die innerlijke raadgever, kan je je leven ernaar gaan leiden en worden veel dingen makkelijker. Je leven komt in meer flow en je hebt er meer plezier in.

Hoe ontvang jij je intuïtie en wat doe jij om het verder te ontwikkelen?

Ik ben heel benieuwd wat jij doet om je inner guidance verder te ontwikkelen. Zijn er speciale manieren die voor jou werken? Deel het hieronder in de reacties zodat we hiermee elkaar kunnen inspireren!

PS je intuïtie ontwikkelen is slechts een klein deel van je spiritueel ontwikkelen. Lees ook deze blog met nog meer tips!

Veel liefs,

Mariska

 

Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?