Als lichtwerker of hoog sensitief persoon heb jij waarschijnlijk een hele sterke intuïtie. Alleen hoe leer je vertrouwen op je intuïtie? Dat is vaak de grote vraag en is in het begin ook heel spannend. Want hoe weet je nu echt dat je intuïtie ‘gelijk’ heeft? In deze blog neem ik je mee in hoe jij ook kan leren je intuïtie te vertrouwen en er bewust gebruik van te maken!

In mijn vorige blog legde ik je al uit wat intuïtie is, hoe je het herkent en hoe edelstenen en het ontwikkelen van de chakra’s je intuïtie ondersteunen. Lees die blog vooral als je nog niet bekend bent met wat intuïtie precies is.

Hoe leer je vertrouwen op je intuïtie?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel:

Door te oefenen!

Immers, oefening baart kunst.

Maar hoe oefen je iets dat je niet vast kan pakken, dat soms meer aanwezig is dan andere momenten of dat soms gewoon totaal niet logisch is?

Dat is de leuke uitdaging met het werken met je intuïtie!

Gelukkig is het wel simpeler dan het lijkt. Je intuïtie is namelijk vaker aanwezig dan jij nu in de gaten hebt.

Stap 1: Leer je intuïtie te herkennen

Zoals ik ook in mijn andere blog schreef, kan je de informatie die doorkomt vanuit je intuïtie duidelijk herkennen aan de volgende 3 onderdelen:

Ik had het zelf niet met mijn hoofd kunnen bedenken, de informatie komt altijd ‘in het moment’ binnen en klopt het (uiteindelijk) altijd!

Daarnaast merk ik zelf ook inmiddels dat mijn intuïtie een andere stem heeft dan de stem van mijn eigen gedachten. Het is helderder, met meer liefde en vaak een fluistering in plaats van het ‘schreeuwen’ van mijn eigen hoofd.

De eerste stap in leren vertrouwen op je intuïtie is dus oprecht om die stem te leren herkennen.

Wat zijn momenten waarop jij vanuit helderheid een boodschap ontvangt waarvan je weet dat die niet van jou is?

Probeer die momenten terug te halen en te gaan herkennen.

En ga vooral ook opmerken wanneer je de komende tijd een heldere boodschap vanuit je intuïtie ontvangt. Wat heeft het je te zeggen? En hoe past het precies in dit moment?

Schrijf dit soort momenten ook op, zeker als je in het moment zelf niet kan controleren of het waar is. Dan kan je op een later tijdstip terughalen wat er doorkwam en controleren of het inderdaad klopt.

Stap 2: Ga spelen met je intuïtie om raad vragen

Je intuïtie zijn boodschappen van je Ziel/Hogere Zelf, dit is dus een belangrijk deel van wie jij echt bent!

En wie kan je het beste om advies vragen dan jezelf, je Hogere Zelf? Die weet precies wat goed is voor jou en wat jij het beste kan doen.

Dus leer je vertrouwen op je intuïtie door die om advies te vragen. Hou het in het begin heel simpel en vooral ook leuk.

Vraag bijvoorbeeld wat de beste weg terug naar huis of naar je werk is. De ene keer kan je dan het idee volgen dat in je op komt, de andere keer niet (om vervolgens onverwachtse vertraging te hebben of om te moeten rijden, dat is mij al vaak voorgekomen ;-) ).

Een andere leuke manier is om sportuitslagen na te vragen of inzicht te vragen in wat het weer vandaag wordt.

Hoe minder waarde jij aan het antwoord hangt, hoe makkelijker het is om informatie door te krijgen.

Dus maak het echt leuk en heb er plezier in!

Jouw Hogere Zelf wil juist dat jij plezier ervaart in dit leven en zal je daar ook zeker bij helpen. Je hoeft dus niet het gevoel te hebben dat het altijd serieus moet of dat je Hogere Zelf alleen helpt als jij serieus bent. Nope, je Hogere Zelf helpt ALTIJD en heeft er juist ook plezier in als jij plezier hebt!

Dus verzin leuke en grappige dingen en maak het steeds een beetje moeilijker.

Stap 3: Vraag om bevestiging van boodschappen die doorkomen

Een andere goede stap om je intuïtie meer te vertrouwen is om bevestiging te vragen om de boodschappen die doorkomen.

Dat kan je doen door om een teken te vragen wanneer je een boodschap ontvangt. Tekens van het universum zijn sowieso erg krachtig!

Krijg jij bijvoorbeeld informatie door over de volgende stap voor je bedrijf? Vraag dan aan je Hogere Zelf deze boodschap te bevestigen door 1111 of een specifieke vogel of regenboog te laten zien binnen X aantal uren of dagen.

Het enige dat jij dan hoeft te doen is je ogen open te houden voor deze tekens.

Juist die bevestiging vragen in een teken waar je specifiek naar vraagt helpt om te zien wanneer je je intuïtie herkent en dus mag vertrouwen. En het geeft jouw Hogere Zelf de kans om meer contact te maken en jou te ondersteunen!

Stap 4: Leer te vertrouwen op je intuïtie door afstand te nemen

De beste momenten waarop je intuïtie door kan komen is wanneer jij niet gefocust bent. Waarom denk je dat de beste ideeën onder de douche ontstaan?

Dat is omdat je dan de ruimte hebt om boodschappen te ontvangen. Wanneer je gefocust bezig bent met iets, dan is er geen ruimte om nieuwe informatie te ontvangen.

Dus wil jij graag de hulp van je intuïtie inschakelen? Zet dan een duidelijke intentie voor wat je wilt ontvangen en neem daarna afstand. Net zoals met manifesteren is het belangrijk om je intentie los te laten zodat het Universum de ruimte krijgt om het te creëren.

Ga lekker wandelen, spring onder de douche, ga tekenen of iets anders creatiefs doen en geef je hoofd de ruimte om even niet gefocust te zijn.

Sowieso is dat voor lichtwerkers en hoogsensitieve personen belangrijk om regelmatig te doen en daarbij helpt het dus ook om je intuïtie de ruimte te geven om door te komen. Sla je meteen 2 vliegen in 1 klap en je voelt je daarna ook nog eens fijner.

Stap 5: Vertrouw je intuïtie en volg datgene dat je doorkrijgt

Krijg jij een duidelijk advies door van je intuïtie om iets te doen of een bepaalde keuze te maken?

Volg het dan op!

Dan ga je zien hoe je intuïtie gelijk heeft en er is om jou te helpen.

Gaan de boodschappen juist over een ander? Vraag het dan na! Je hebt het niet voor niets doorgekregen.

Natuurlijk kan dit in het begin spannend zijn, maar je leert juist te vertrouwen op je intuïtie wanneer je de informatie opvolgt! Je vertrouwen groeit pas als je ziet dat het echt klopt.

PS wil je meer ondersteuning om je intuïtie verder te ontwikkelen, dan vind je op bol.com meerdere prachtige boeken hierover. Of bekijk mijn Top 5 spirituele boeken voor meer inspiratie!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?