Heb jij wel eens keelpijn, een brok in je keel of juist een droge keel? Kom je niet uit je woorden of heb je juist de behoefte om je heel sterk te uiten? Dit heeft allemaal met de keelchakra te maken. Deze chakra gaat over de communicatie naar buiten, hoe je jezelf durft te uiten en daarnaast ook over de aspecten die meegenomen zijn uit vorige levens. In deze blog heb ik alle informatie voor je op een rij gezet, samen met tips en een oefening om energieën uit vorige levens te herkennen.

Basis informatie over de keelchakra

Sanskriet naam: Vishuddha chakra
Locatie in het lichaam: In je keel
Kleur die aan deze chakra verbonden is: Lichtblauw
Kernwoorden: Communicatie, je uiten, vorige levens, jezelf laten zien
Edelstenen ter ondersteuning: blauwe calciet, aquamarijn, celestien, turkoois, larimar

Wanneer de keelchakra geblokkeerd is

Wanneer je je bewust bent van wat er in de keel te voelen is, dan zal je merken dat de keelchakra duidelijke signalen afgeeft. Misschien wel het meeste van alle chakra’s, omdat de keel een punt is waar veel gebeurd, wat veel gebruikt wordt en waar makkelijk iets in kan ontstaan.

Keelpijn hebben, het gevoel hebben dat je je keel wilt schrapen of een brok in de keel hebben zijn allemaal signalen van de keelchakra.

Waar anders zou die brok vandaan komen?

Het is niet zo dat er echt een brok in de keel zit. Dit is puur een energetische blokkade die je voelt.

En dit heeft allemaal te maken met je (durven) uitspreken:

Wat wordt er niet uitgesproken?

Wat wordt er juist te veel of op een verkeerde manier gezegd? (vaak het geval bij keelpijn)

En soms kan het ook zijn dat je iets aan het vertellen bent en opeens niet meer uit je woorden komt. Let dan even op. Is het wel goed dat dit op dit moment vertelt wordt? Is het goed voor de ontvanger om het te horen? Want soms wordt je hierin tegengehouden door je spirituele team of je ziel omdat het niet vertelt mag worden of beter is dat het niet nu gedeeld wordt. Dat is niet voor niets ;-)

Wanneer de energie vrij stroomt

Stroomt de energie van de keelchakra goed, dan merk je dat je met vertrouwen kan praten. Dat je met vertrouwen kan uiten wat er in je hart speelt en gedeeld mag worden.

Het is niet voor niets dat de hart- en keelchakra zo dicht bij elkaar zitten. Als alle energie vrij stroomt, dan is er ook een open verbinding tussen de hart en keel en communiceer je vanuit je hart. Ook als je dat doet in geschreven tekst, want dat is immers ook communiceren.

Het voelt ook vrij aan. De keel is vrij van geblokkeerde energie en je kan daardoor ook makkelijker en vrijer ademen.

De energie van de keelchakra speelt dus op meerdere lagen door!

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Tips om blokkades weg te halen

Begint de keelpijn te veel te worden? Wil je die brok in je keel wegwerken of eindelijk eens zeggen waar het op staat? Met deze 5 tips komt je een stuk verder:

  1. Haal even diep adem en maak contact met je hart. Dit kan soms al een opluchting geven omdat je te veel bezig bent in je hoofd.
  2. Stel jezelf de vraag: Waarom voel ik dit nu? En blijf die vraag stellen. Neem geen genoegen met het eerste antwoord, maar vraag steeds opnieuw “Waarom voel ik dit nu?”. Daardoor kom je bij het echte antwoord.
  3. Voel of er een emotie vastzit die geuit wil worden. Benoem en voel die emotie dan ook. In mijn blog over de sacraalchakra vind je hier extra handvatten voor.
  4. Sta eens stil bij wat je wilt zeggen. Waarom wil je dit nu zeggen? Is dat okey? Niet altijd is het 100% puur om iets te delen en helpt de keelchakra om te voorkomen dat je iets gaat zeggen waar je spijt van krijgt. Daar mag je dan ook even dankbaar voor zijn natuurlijk ;-)
  5. Ben je wel hier en nu aanwezig? Of ben je vooral met de buitenwereld bezig geweest? Naast de zonnevlechtchakra is de keelchakra natuurlijk ook een chakra die erg naar de buitenwereld gericht is. Die energie kan ook geblokkeerd raken wanneer je alleen maar naar buiten gericht bent en niet meer stil staat bij jezelf. Daar mag je ook de tijd voor pakken!

Helpen deze tips niet? Dan helpt deze bonustip hopelijk wel:

Ga ontspannen in meditatie en maak contact met datgene wat je voelt in je keel. Maak het groter, zodat de energie duidelijker wordt. Hoe voelt het? Wat komt er op? Welke boodschap heeft het voor jou?

Laat alles doorkomen wat het je te zeggen heeft.

Achterhalen of de energie uit vorige levens komt

Soms komen blokkades in de keelchakra ook vanuit vorige levens. Dit kunnen ervaringen of trauma’s zijn die je in vorige levens hebt meegemaakt en meegenomen hebt in dit leven.

Je kan herkennen dat het over een vorig leven gaat wanneer je dichtslaat of je keel reageert op een bepaalde situatie die ‘normaal gezien’ geen effect op je zou hebben. Of dat je in dit leven hier nog geen traumatische ervaring mee hebt gehad.

Wanneer je in meditatie bent, kan je terugdenken aan die situatie en contact maken met wat je toen in je keel voelde. Door enkele vragen te stellen kan je achterhalen waar die energie vandaan kwam. Vraag bijvoorbeeld (aan je spirituele team):

  • Komt deze energie uit dit leven of uit een vorig leven?
  • Is hier een trauma aan verbonden dat uit een vorig leven komt?
  • Als deze energie verbonden is aan een vorig leven, laat mij dan nu zien wat er toen gebeurd is.

Laat opkomen wat er in je opkomt en voel wat het je te zeggen heeft.

Wanneer je het gevoel hebt dat alles doorgekomen is, kan je vragen om deze energie te laten oplossen in de energie van God/de Bron en uit jouw systeem te halen ALS dat in alignment is voor jou. Door dat laatste stukje erbij te zeggen, zorg je ook dat het nog steeds voor jou klopt. Soms willen we vanuit ons ego namelijk iets wat niet in alignment is met onze ziel. Door bij een vraag te zeggen “ALS dit in alignment is voor mij”, zorg je ervoor dat je geen opdrachten geeft aan je spirituele team die niet kloppend zijn.

Wil je meer leren over incarnatie of vorige levens? Lees dan eens Journey of Souls of Destiny of Souls van Michael Newton.

Wil je meer leren over de chakra’s?

De keelchakra is slechts 1 van de 7 chakra’s die jij in je lichaam hebt. Benieuwd naar de andere chakra’s? Je leest er alles over in mijn chakra-overzicht.

Waarin kan jij je nog niet goed uiten? Wanneer krijg jij een brok in je keel? En wat helpt (van de tips) daarin voor jou? Deel het hieronder in de reacties of stuur me een bericht op Instagram of per mail! Ik hoor graag van je.

Veel liefs,

Mariska