Geloof jij in toeval? Geloof jij dat er dingen toevallig zo gebeuren en dat er eigenlijk geen reden voor is? Of geloof je dat alles een reden heeft en dat er vanuit ‘boven’ of ‘hogere hand’ de dingen in je leven op een bepaalde manieren worden geleid? Persoonlijk geloof ik volledig in het laatste. Met deze blog wil ik je graag laten zien hoe jij in je leven geholpen wordt en dat toeval dus niet bestaat.

Hey, wat toevallig!

Heb jij er wel eens op gelet hoe vaak je zegt dat iets toevallig is? Sinds ik er op ben gaan letten, merk ik dat het woord toevallig eigenlijk best vaak gebruikt wordt in onze samenleving. Iemand op straat weer zien die je al lang niet meer gezien hebt. Een bericht ontvangen of iets langs zien komen waar je al een tijdje naar op zoek bent. Of dingen uit het verleden die opeens als puzzelstukjes bij elkaar vallen. We noemen al snel iets toevallig.

Volgens mij betekent iets toevallig vinden dat je zelf niet had verwacht dat dit (op deze manier) mogelijk zou zijn. Dat jij met je hoofd het niet als een mogelijkheid had bedacht dat het zo kon lopen. Dus is het toeval!

Toeval bestaat niet!

Zelf zeg ik vanaf mijn 20e (of misschien zelfs al langer) dat toeval niet bestaat. En hoe meer ik over spiritualiteit leer, hoe meer ik dat oprecht in geloof. Want hoewel wij misschien iets niet als mogelijk hadden bedacht met ons hoofd, heeft onze ziel en Hogere Zelf (het deel van onze ziel dat niet hier op aarde is) vaak een heel eigen plan.

En voor dat plan moeten dingen op een bepaalde manier gebeuren die wij met ons hoofd nog niet zo hadden bedacht. Om toch te zorgen dat het wel gaat zoals het plan is, zullen er dus dingen spontaan of toevallig ontstaan. Eigenlijk super tof, toch?!

Zo liet ik in februari 2020 een nieuwe logo maken voor mijn fotografie bedrijf en kocht ik daar ook een nieuwe website thema voor. Vervolgens ontstond een paar maanden later het idee voor Find Your Light en deze blog. Toen snapte ik pas echt waar dat logo en website thema voor bedoelt waren en kon ik makkelijk mijn nieuwe plannen opstarten!

Zo simpel is het soms.

Dit betekent dus dat toeval niet bestaat. En dan kom je eigenlijk direct op het volgende uit:

Alles heeft een reden

Ik geloof oprecht dat alles in je leven gebeurt met een reden. En gelukkig weten we niet altijd meteen wat die reden is! Soms komen we er zelfs helemaal niet achter wat die reden is, maar het kan je wel rust geven om te weten dat alles een reden heeft.

Maakt dat het makkelijker wanneer je door een lastige periode gaat? Ja, soms wel. Als je je er aan kan overgeven dat ook dit een reden heeft, dan kan het die periode makkelijker maken.

Wat vooral belangrijk is om te beseffen, is dat jij met je hoofd denkt dat deze lastige periode niet zo moet zijn. Terwijl jij als ziel juist deze ervaring wil opdoen om te leren hoe dit is of om te leren hier mee om te gaan. Je zal dus niet altijd met je hoofd erachter komen wat de reden is van iets, maar op zielsniveau is dat al bekend!

Wellicht dat dit je ook helpt:

Keuzes van je hoofd kunnen altijd door je ziel omgedraaid worden

Soms zitten we namelijk in een rot periode of hebben we een keuze gemaakt die toch niet klopt met het plan van onze ziel. Die keuze is dan altijd vanuit ons hoofd gemaakt omdat we ons lieten leiden door angst of overtuigingen die niet kloppen. Weet dan dat je ziel er voor zal zorgen dat het omgedraaid wordt zodat het wel klopt voor jou!

Maar vaak genoeg geldt dat ook voor minder zware dingen.

Soms vraag ik me wel eens af hoe vaak mijn ziel of spirituele team denkt: “Ja, Mariska, denk dat maar lekker. Je gaat nog wel zien hoe het echt is.” 😂

Toeval bestaat niet, want je wordt altijd geholpen!

Toeval bestaat dus niet omdat jij als ziel zorgt dat alles zo gaat als het moet. Jouw spirituele team en Hogere Zelf zijn er tijdens iedere stap van je leven ervoor om je te helpen het plan dat je als ziel gemaakt had voordat je aan dit leven begon, ook echt uit te voeren.

En weet je hoe je dit ook kan ‘gebruiken’? Door bewust die hulp in te schakelen! Kom je ergens niet uit? Wil je iets super graag bereiken? Heb je even ‘toeval’ nodig? Vraag het dan!

Dat kan je doen door verbinding te maken met je hart, zodat je kan checken of datgene dat jij wilt, wel echt klopt bij je ziel (en ja, dat kan soms anders zijn, omdat je hoofd/ego ook zijn eigen plannen heeft). Klopt het? Vraag dan de hulp aan je spirituele team en Hogere Zelf (of God/de Bron of wat je dan ook fijn vindt) om het te helpen creëren.

En laat dan al je verwachtingen los, zodat er ‘toevallig’ iets kan gebeuren waardoor dat het lukt! 😉

Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën hierbij. Geloof jij in toeval? Of vind je ook dat toeval niet bestaat? Deel het vooral in de reacties!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?