Heb jij soms een vraag waar je graag een antwoord op wilt krijgen vanuit je Hogere Zelf of Spiritueel Team, maar kom je er in meditatie niet uit? Dan zijn orakelkaarten perfect voor jou! Deze kaarten geven je antwoorden op tal van vragen en boodschappen vanuit de Hogere Dimensies. In deze blog leg ik je uit wat orakelkaarten zijn, hoe je ze gebruikt en welke vragen je kan stellen.

Wat zijn orakelkaarten?

Orakelkaarten zijn een set van kaarten met een bepaald thema die jou antwoorden of een boodschap geven. Iedereen is vrij om een orakel-set te maken en vaak wordt er gekozen voor een bepaalt thema. Zo is mijn persoonlijk favoriete set met allemaal eenhoorns, zijn er sets met engelen en gidsen, planten of juist over oude tekens.

De maker van het set bepaalt dus wat het thema is, welke boodschappen erin verwerkt worden, hoe de kaarten eruit zien en hoeveel kaarten er in het set zitten. De meeste sets hebben rond de 50 kaarten, maar dit is dus geen vast aantal.

Ieder orakel-set is dus verschillend en heeft andere boodschappen. Het is daarom belangrijk om te kijken welk set jou aanspreekt. Kijk of je op internet voorbeelden van kaarten in dit set kunt vinden of probeer een set eerst uit bij een bekende of via de digitale app versies (veel orakel-sets zijn beschikbaar als app voor iPhones).

Om de boodschappen van de orakelkaarten goed te kunnen begrijpen heeft ieder set ook een boekje met daarin de uitleg per kaart. Meestal is dit gechannelde informatie vanuit de Hogere Dimensies, die precies aansluit bij de kaarten in het set. Ook staan er tips in het boekje voor het gebruik van dat betreffende set.

Het zal je dan ook niet verbazen dat ik (en de meeste die ik ken met mij) meer dan 1 set in huis heeft liggen. Je wilt nu eenmaal soms een andere boodschap ontvangen šŸ˜… Of is dat gewoon een slechte smoes om veel van die mooie sets te kopen? šŸ˜‚

Het verschil tussen tarotkaarten en orakelkaarten

Het grootste verschil tussen orakelkaarten en tarotkaarten is dat de inhoud van de kaarten verschilt. Bij tarotkaarten heb je namelijk in ieder set exact dezelfde kaarten zitten en verschilt alleen het ontwerp van de kaarten.

De pentagrammen, zwaarden en bekers (oplopend van 1 tot 10) komen niet terug in orakelkaarten en ook het aantal kaarten verschilt vaak terwijl tarot-sets altijd 78 kaarten hebben.

Hierdoor zijn tarotkaarten vaker ‘voorspellende kaarten’ en geven orakelkaarten meer antwoorden op vragen en boodschappen door.

Veel mensen vinden orakelkaarten dan ook positiever en zachter dan tarotkaarten. De algemene boodschap van orakelkaarten is positief, terwijl sommige tarotkaarten voor je gevoel ook negatief kunnen zijn.

Orakelkaarten - Wat zijn het en hoe gebruik je ze?

Mijn persoonlijke favoriete orakelkaarten

Zelf heb ik al 5 sets orakelkaarten en ik sluit niet uit dat het er nog meer worden! Ieder set heeft weer iets speciaals en een eigen boodschap. Ik kies dan ook vaak op gevoel welk set er past bij de vraag die ik wil stellen.

Mijn absolute favoriet is het Eenhoorn-orakelset. Ik heb van jongs af aan paardgereden en dit set past daardoor goed bij mij. Het heeft echt iets magisch en ik krijg er antwoorden mee die echt diep resoneren. Het is tegelijkertijd ook een puur en positief set die het echt bij de kern houdt.

Een andere favoriet van mij is het Verlicht je Geest-set van Rebecca Campbell (in het Engels vind ik de titel beter: Work your Light). Dit set is heel spiritueel en heeft ook veel kaarten rondom het Waterman Tijdperk. De orakelkaarten in dit set zijn onderverdeeld in 4 categorieĆ«n: Bevestiging (inclusief JA en NEE!) – Onderzoek – Activering – Transmissie. Hierdoor krijg je diepgaande antwoorden met een prachtige betekenis.

Een ander set wat vaak langskomt is het Mystieke Sjamanen Orakelkaarten Set van Alberto Villoldo. Een vriendin van mij noemde dit set eens een schatkistje en dat is het ook zeker! Er zitten prachtige boodschappen in en daarnaast is het qua verpakking ook veruit het mooiste set dat ik ken. Echt een cadeau om keer op keer uit te pakken!

Spreken deze sets je niet aan? Check dan vooral ook de volledige collectie van bol.com. Ik weet zeker dat er iets bij zit wat wel bij je past!

Engels of Nederlands?

De meeste orakelkaarten worden in het Engels gemaakt en daarna vertaald naar het Nederlands. Daardoor zijn ze meestal in beide talen beschikbaar.

Persoonlijk hebben de Engelse kaarten mijn voorkeur, omdat ik al veel in het Engels doe.

Maar heb jij liever de Nederlandse versies, dan kan dat natuurlijk ook gewoon! De vertaling doet niets af aan de kracht of de boodschap van de kaarten.

Voel vooral bij jezelf waar je behoefte aan hebt en wat voor jou fijner voelt.

Je zal wel merken dat de Engelse sets vaak goedkoper zijn dan de Nederlandse. Waarschijnlijk komt dat door het extra werk voor het vertalen.

Wat moet je doen als je een nieuw set gaat gebruiken?

Heb je je eerste set orakelkaarten gekocht? Of heb je een nieuw set gekocht (I don’t blame you, I do it too!!)? Dan is het goed om de kaarten eerst te ‘reinigen’ en te verbinden met jou. Hierdoor krijg je de beste antwoorden.

Het reinigen van de kaarten kan je doen door salie of Palo Santo aan te steken en de rook over de kaarten te laten gaan. Lees vooral ook mijn blog over het gebruiken van Palo Santo voor meer tips hierover!

De rook van salie en Palo Santo reinigt alles op een energetisch niveau, waardoor de energieƫn weer schoon zijn. Zeker met orakelkaarten is dat extra fijn, omdat je de energie van de kaarten puur wilt houden. Dit kan je dus ook regelmatig doen!

Wanneer de kaarten energetisch gereinigd zijn, dan wil je ze aan jou verbinden.

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Meditatie om contact te maken met de kaarten

Wanneer je nieuwe kaarten aan je wilt verbinden, maar ook wanneer je het ‘contact’ met een set kwijt bent, dan in een meditatie contact maken met de kaarten vanuit je hart. Volg hiervoor deze stappen:

 • Je begint zoals altijd eerst met jouw voorkeur qua meditatie. Laat alles los wat er nog in je speelt en kom helemaal naar het moment in het hier en nu.
 • Zak dan naar je hart. Voel hoe het klopt. Voel wat er op dit moment speelt en laat het er gewoon zijn. Alles is goed.
 • Wanneer je helemaal in je hart bent, dan laat je de energie van je hart naar buiten gaan in de vorm van een wit-energie-koord. Met dit energie-koord maak je contact met de nieuwe kaarten in je hand.
 • Laat de energie helemaal in en om de kaarten gaan. Hoe voelen ze aan? Komt er al een boodschap door? Voel je al een impuls om een kaart te pakken? Alles mag er zijn!
 • Voel ook wanneer het goed is en de verbinding helemaal gemaakt is. Dan kan je uit de meditatie komen en de orakelkaarten gaan gebruiken!

Orakelkaarten - Wat zijn het en hoe gebruik je ze?

Hoe gebruik je de orakelkaarten om antwoorden te krijgen?

Orakelkaarten werken eigenlijk heel simpel: iedere kaart heeft een andere energie en jij wordt aangetrokken door de energie van de kaart die het beste past bij de intentie, vraag of energie die jij hebt.

Er zijn tal van manieren om orakelkaarten te gebruiken. Ik deel wat mijn manier is, maar dat is niet beter of slechter dan jouw manier. Blijf altijd bij wat voor jou goed voelt!!!

Ik begin altijd met het benoemen van de vraag of intentie bij het schudden van de kaarten. Hierdoor krijgen de kaarten die intentie mee.

Belangrijk om te weten: wanneer er een kaart uit het deck valt bij het schudden, dan is die kaart op dat moment belangrijk! Hou die dus zeker bij de hand en stop het niet terug in het deck!

Daarna spreid ik de kaarten voor mij uit en stel ik de vraag opnieuw. Ik laat mijn hand (meestal rechts, maar ook dat is persoonlijk) over de kaarten ga en voel welke kaart ik mag pakken. Ik voel dan een sterke energie in mijn hand en vingers, omdat ik heldervoelend ben. Afhankelijk van jouw paranormale gaven zal jij dit op een bepaalde manier merken.

De kaarten die goed voelen leg ik apart neer, nog steeds gesloten zodat ik niet zie welke kaarten ik getrokken heb. Wanneer ik de kaarten compleet heb en/of de vragen gesteld heb, dan doe ik de ongebruikte kaarten terug in het doosje en draai ik de gekozen kaarten om voor de antwoorden.

Vaak pak ik 4 kaarten per vraag. Voor mij ondersteunen de kaarten altijd elkaar om tot een compleet antwoord te komen. Je kan ook 1 kaart kiezen als thema voor je dag, week of maand of als boodschap voor dat moment. Alles is goed!

Welke vragen kan je stellen?

Er zijn tal van vragen die gebruikt kunnen worden i.c.m. orakelkaarten. Je zal merken dat je hierin ook voor jezelf gaat ontdekken wat goed voelt en het beste werkt.

Zelf hou ik altijd een paar richtlijnen aan:

 • Ik hou de vragen over mij persoonlijk*. Dus bijvoorbeeld: Wat is de boodschap die ik nu mag ontvangen? Wat biedt deze situatie mij?
  En dus niet vragen in de trant van: Wat vindt hij van mij? Gaan mijn ouders deze periode goed doorkomen?
  Je kan deze vragen alleen stellen wanneer je toestemming hebt van de ander om die vraag te stellen. Ook dan pas zal de energie echt werken!
 • Voorspellende vragen zijn ook niet handig om te gebruiken. De toekomst ligt nog niet vast en er zijn eindeloos veel tijdlijnen mogelijk, zeker in de verdere toekomst. Dus daarmee maak je het jezelf vooral lastig. Ga dus niet vragen of je dit jaar een nieuwe relatie krijgt, maar vraag wat de boodschap is op het gebied van liefde voor je.
 • Hou de vragen open. Ja of nee vragen zijn eigenlijk niet te beantwoorden via orakelkaarten, omdat de meeste sets geen ja of nee kaart hebben (het Verlicht je Geest-set van Rebecca Campbell is hierin een uitzondering) en dan nog kan je een andere kaart trekken. Stel dus open vragen.

* De enige uitzondering hierop is wanneer ik kaarten voor klanten trek. Dan vraag ik welke boodschap ze mogen ontvangen.

Spreads maken met orakelkaarten

Net zoals met Tarotkaarten kan je ook bij orakelkaarten zogenoemde spreads maken.

Een spread is een combinatie van kaarten in een bepaald figuur waarbij iedere positie een andere boodschap heeft. Vaak staan er in het boekje dat bij de kaarten zit al ideeƫn voor zulke spreads.

Daarnaast vind je op bijvoorbeeld Pinterest ook tal van voorbeelden van spreads die je kan maken. Ik heb er al een stel voor je verzamelt op mijn Pinterest board!

Een spread kan je vooral helpen om een duidelijkere boodschap te ontvangen, zeker wanneer het een complexere vraag is.

Daarnaast vind je op Pinterest ook spreads om het kaartdeck te ‘interviewen’, waarbij iedere positie je meer inzicht geeft in wat het deck jou te bieden heeft.

Super tof om mee te spelen dus! En ga dat ook vooral doen, want daarmee leer je de orakelkaarten pas echt goed kennen!

Ik wens je er heel veel plezier mee en ben vooral ook benieuwd welke orakelkaarten jouw favoriet zijn! Deel het vooral in de reacties hieronder!

Veel liefs,

Mariska
Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass ā€œOntdek je Zielsmissieā€! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

 • Je zielsmissie in je leven te herkennen
 • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
 • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?