Sta jij wel eens in een spirituele winkel te kijken naar al die mooie pendels en heb je geen idee welke pendel je moet kopen? Is metaal of een edelsteen de beste keuze? En welke vorm werkt het beste? In deze blog leg ik je precies uit wat de verschillen zijn en waar je op moet letten als je een pendel gaat kopen. En natuurlijk geef ik je ook tips als je liever online gaat shoppen. 

Wat bepaalt of een pendel voor jou geschikt is?

Het belangrijkste wanneer je een pendel gaat kopen is dat die pendel bij JOU past. Je wilt natuurlijk graag echt gaan werken met de pendel en duidelijke antwoorden krijgen.

Daarom is 1 ding heel belangrijk:

De energie moet stromen tussen jou en de pendel.

Dit kan je heel gemakkelijk testen door de pendel waar je interesse in hebt in je handen te houden en je paranormale gaven te gebruiken om te voelen/weten/zien of de energie stroomt.

Het kan zijn dat je dit voelt doordat je een tinteling voelt, je energie ziet stromen door je handen in de pendel of dat je gewoonweg weet dat de energie stroomt. Dit is helemaal afhankelijk van hoe jouw paranormale gaven ontwikkelt zijn. Ik voel het zelf vaak het sterkste in mijn handen die helemaal gaan tintelen wanneer de energie goed stroomt.

Ben je in een spirituele winkel, voel je dan vooral ook niet beschaamd om meerdere pendels te testen of zelfs te kijken of je een antwoord van een pendel kan krijgen.

Jij wilt immers een pendel kopen die echt bij jou past en niemand zal daar raar van op kijken. Zie het maar als dat het ook normaal is dat je kleding past in een kledingwinkel. Waarom zou je een pendel niet eerst testen voordat je hem koopt?

Volg daarnaast ook altijd je gevoel. Welke pendel spreekt jou het meeste aan? Waar wordt je meteen naar toe getrokken als je de pendels ziet hangen? En laat daarbij ook vooral je verwachtingen los. Het kan zijn dat een andere pendel meer voor jou geschikt is dan degene die jij het mooiste vindt met je hoofd.

Pendel kopen - Wat moet je kiezen?

Welk materiaal kies je bij het kopen van een pendel?

Pendels zijn in verschillende materialen te koop. Daarom heb ik de verschillende opties even voor je op een rij gezet.

Wanneer je nog niet bekend bent met pendelen en het wilt gaan leren pendelen, dan is het slim om met een metalen pendel te beginnen. Deze zijn misschien iets minder mooi, maar er is een belangrijke reden waarom ze ideaal zijn om mee te beginnen.

Pendel van metaal kopen

Metalen pendels hebben als voordeel dat ze makkelijker de energie geleiden. Daarom zit er aan pendels eigenlijk ook altijd een metalen kettinkje. Je wilt immers dat de energie die vanuit je hand stroomt tot het puntje van de pendel stroomt.

Daarnaast zijn deze pendels ook lichter qua ontwerp. Een lichtere pendel helpt om makkelijker de pendel in beweging te krijgen.

Je zal merken dat het in het begin best wat moeite kan kosten om een pendel in beweging te krijgen. Hoe meer je er mee oefent, hoe makkelijker de energie stroomt en hoe makkelijkere je dus ook de pendel in beweging kan brengen.

Een metalen pendel die wat lichter is, is dus een perfecte pendel om mee te beginnen.

Als richtlijn kan je aanhouden dat je de pendel eigenlijk niet ‘voelt’ liggen in je handen. Dan is het gewicht precies goed om met die pendel te gaan beginnen met pendelen.

Pendel met edelstenen kopen

Naast de metalen pendels zijn er ook veel verschillende pendels met edelstenen eraan. Er zijn pendels met ruwe edelstenen, facet-geslepen edelstenen, edelstenen in de vorm van een bal en zelfs edelstenen verwerkt met orognite (zie volgende kop). Dit is niet voor niets natuurlijk, want pendels met edelstenen hebben als voordeel dat ze de werking van de edelsteen meenemen.

Waar metaal geen eigen inbreng heeft, heeft een pendel met edelstenen dat wel.

Edelstenen zijn heel persoonlijk en afhankelijk van wat jij nu net nodig hebt of kunt gebruiken. Daarom kan je een pendel met edelstenen het best kiezen op gevoel van wat (op dit moment) het beste bij je past.

Waarschijnlijk heb je wel een favoriete edelsteen of wil je juist ondersteuning op een speciaal vlak. Kies dan vooral een pendel met een edelsteen die daar bij past!

Wil je wel graag een pendel met een edelsteen, maar heb je geen voorkeur? Dan heb ik 2 suggesties voor je:

Amethist

Een amethist pendel heeft als voordeel dat het van nature een hoge vibratie heeft. Hierdoor ontvang je makkelijker de informatie die je wilt ontvangen en zal de pendel ook duidelijke antwoorden geven.

Daarnaast ondersteunt de amethist ook het behoudt van de hoge vibratie en hoef je de pendel niet vaak schoon te maken.

Amethist is sowieso een steen die ondersteund bij het verkrijgen van helderheid in je hoofd, dus als pendel past dat juist perfect!

Bergkwarts

Een (heldere) bergkristal pendel heeft als voordeel dat het makkelijk heldere antwoorden geeft. Het is immers een heldere steen.

Ik heb een het advies ontvangen om een compleet heldere/doorschijnende pendel te gebruiken, omdat dit de minste verstoring van de energie geeft. Ik ben hem alleen nog niet tegengekomen, aangezien de meeste bergkristal pendels meer het matte, witte bergkristal gebruiken.

Pendel met orgone

Pendels met Orgone zijn een combinatie van kristallen, hars en metalen. Deze pendels zijn allemaal met de hand gemaakt waarbij stukjes edelstenen in combinatie met kleine stukjes metaal in hars worden gegoten. Hierdoor krijg je mooie kleurige pendels en daarbij zit er ook een helder stuk, net zoals ik uitlegde bij de bergkristal pendels.

Daarnaast betekent Orgon levensenergie (Chi, Ether of Prana). In het bijzonder bevat het Herkimer kristal waarvan men zegt dat het helpt bij het reinigen van elektromagnetische straling. Het idee er achter is dat het energie balanceert en de Chi in en om ons heen harmoniseert. Daarnaast zou orgon negatieve energieën omzetten in positieve. Bron: Spiru.nl

Dit is dus een perfecte ondersteuning voor het krijgen van duidelijke antwoorden met het pendelen.

Daarnaast zijn pendels met orgone in nog meer variaties en met verschillende edelstenen beschikbaar waardoor je hierin echt volop je gevoel kan volgen voor wat je aanspreekt.

Persoonlijk ben ik zelf wel voorstander dan pendels van 1 materiaal of volledige edelstenen, omdat dit naar mijn gevoel minder ‘ruis op de lijn’ geeft met het pendelen. Maar dat is puur persoonlijk en ik weet dat veel mensen ook juist heel fijn werken met pendels die wel die combinatie hebben. Probeer het dus vooral voor jezelf uit!

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Welke vorm is het meest geschikt?

De vorm van de pendel is heel persoonlijk, dus volg ook daar je eigen voorkeur of gevoel in!

Mijn eigen gevoel zegt wel dat een pendel met een spitse punt aan de onderkant beter de energie naar de punt geleidt en daardoor ook een grotere of sterkere bewegingsuitslag zal geven met het pendelen.

Hierdoor krijg je dus duidelijkere antwoorden, omdat de punt meer beweegt.

Maar ik geloof ook dat alle pendels die je kan kopen zijn geoptimaliseerd om goed te gebruiken en duidelijke antwoorden mee te krijgen. Je mag daarin dus helemaal je eigen voorkeuren volgen.

Zoals ik eerder al schreef is het wel aan te raden om te beginnen met een relatief lichte pendel. Hoe zwaarder de pendel, hoe meer energie er nodig is om hem in beweging te brengen. Dat wordt steeds makkelijker natuurlijk, maar het is dus fijner om te beginnen met een lichte pendel die je makkelijk kan gebruiken.

Dit helpt om je te laten wennen aan het gebruik van een pendel en het in te zetten waar jij wilt.

Dan kan je na een tijd oefenen altijd nog voor die mooiere en zwaardere pendel gaan!

Een pendel online kopen – Waar moet je op letten?

Een pendel kopen in een winkel is natuurlijk ideaal omdat je hem meteen kan testen of de energie wel goed doorstroomt. Maar ben je net als ik, dan vind je het waarschijnlijk ook wel heel handig om online spullen te bestellen. En ja, ook dat kan met een pendel kopen!

Het vraagt alleen iets meer aandacht.

Wanneer je online een pendel gaat kopen, dan is het allereerste belangrijk om je gevoel te volgen. Welke pendel spreekt je het meeste aan in de webshop? Heb je al een bepaalde steen in gedachten die je voorkeur heeft?

Let daarbij ook niet te veel op wat je mooi vindt of wat de prijs is, maar echt op wat je gevoel zegt. Waar jij een JA bij krijgt! Mocht je al een pendel hebben, dan kan je die natuurlijk gebruiken om na te vragen welke pendel het meest geschikt is voor jou.

Wanneer je de pendel dan binnen hebt, dan kan je die testen via de wijze die ik hierboven beschrijf. Test of de energie goed stroomt.

Stroomt het echt niet? Stuur de pendel dan maar terug, want dan is het niet jouw pendel.

Daarnaast is het voordeel van online een pendel bestellen dat je hem uitgebreider kan testen. En in je eigen omgeving, zonder dat iemand het ziet. Probeer de pendel dus ook vooral even op je gemak uit of het fijn voelt en je duidelijke antwoorden krijgt.

 

Hopelijk helpen deze tips jou om je volgende of eerste pendel te kopen.

Veel liefs,

Mariska

PS lees ook mijn andere blogs over wat pendelen is of hoe je kan leren om (beter) te pendelen.

Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?