In spirituele winkels hebben ze meestal een prominente plaats: pendels. Puntvormige edelstenen met daaraan een koortje of kettinkje en aan het einde van dat kettinkje hangt er vaak een bolletje aan. Voor veel spirituele mensen is het de meest gebruikte spirituele tools. Maar wat is pendelen? En hoe gebruik je het? In deze blog geef ik je antwoord op die vragen!

Wat is pendelen?

Pendelen is heel simpel gezegd met gebruik van een pendel tot antwoorden komen.

Wanneer je gaat pendelen, dan maak je via de pendel contact met je onderbewuste en/of het Universum en je Hogere Zelf. Daar zitten de antwoorden verstopt die jij met je hoofd niet kan bedenken.

Daardoor is het een hele goede manier om tot inzichten te komen of ondersteuning te krijgen bij de keuzes die je moet maken.

Hoe gebruik je een pendel om die antwoorden te krijgen?

Een pendel hou je vast tussen je duim en wijsvinger en laat je naar beneden hangen.

Hierdoor heeft de pendel vrije ruimte om alle kanten op te gaan.

Wanneer je dan een (gesloten) vraag stelt wordt er energie naar je hand gestuurd die de beweging van de pendel aanstuurt. Dit kan zijn in een rondje (linksom of rechtsom), van links naar rechts, van boven naar beneden of diagonaal.

Als je al vaker gewerkt hebt met je pendel, dan weet je welke beweging voor welk antwoord staat en krijg je op die manier de antwoorden op je vragen.

Daarnaast kan je ook pendel-kaarten gebruiken waarop antwoorden staan waar de pendel dan naar wijst. Dit helpt wanneer je geen gesloten vragen kan gebruiken om tot een antwoord te komen of wanneer je bijvoorbeeld wilt weten welke kleur het beste is voor de muur in je woonkamer. Wanneer je dan een kleurenwaaier hebt, dan zal de pendel een ja-antwoord geven bij de juiste kleur en een nee voor de andere kleuren.

Pendel-kaarten kan je zelf maken in iedere vorm die voor jou passend voelt. Jouw fysieke zelf ziet die kaart en je onderbewuste of het Universum krijgt die informatie door bij het stellen van de vraag.

Hoe weet je dat het antwoord klopt?

De grootste vraag hierbij is natuurlijk wel: hoe weet je dat het antwoord dat je krijgt klopt en zuiver is? Immers, je houdt zelf de pendel vast en kan met je hand het antwoord ook sturen.

Wanneer je veel met een pendel gaat werken, dan zal je merken dat er echter een verschil zit in wanneer je zelf het antwoord stuurt of wanneer je echt een zuiver antwoord van de pendel krijgt.

Het verschil zit namelijk in de energie!

Wanneer ik zelf aan het pendelen ben, dan voel ik heel sterk een energie door mijn hand stromen wanneer het antwoord vanuit het Universum/mijn Hogere Zelf of het onderbewuste komt. Die energie stuurt echt de pendel aan.

De momenten dat ik probeer de pendel zelf te sturen, dan voel ik die energie niet, dan zit ik vaak niet diep in meditatie en werkt de pendel vaak ook niet.

De grootste uitdaging bij het pendelen zit dus vooral in jezelf overgeven aan de energie en antwoorden van de pendel. Je wilt immers een antwoord vanuit een bron die je niet zomaar kan aanspreken. Wanneer je dan alsnog met je hoofd de antwoorden bepaald, dan heeft het geen nut om te pendelen en kan je net zo goed gewoon zelf de antwoorden bepalen.

Een (diepe) meditatie doen voordat je gaat pendelen helpt ook om meer in die overgave te gaan en makkelijker de energie door je heen laten stromen. Deze tip en nog 4 andere lees je ook in mijn blog over leren pendelen.

Welke verschillende pendels zijn er?

Een pendel is eigenlijk niet anders dan een gewichtje aan het einde van een koortje of kettinkje, vaak samen met een balletje aan het andere eind om de pendel makkelijker vast te houden. Je wilt immers niet dat de pendel uit je vingers glipt.

Je kan dus een hangertje aan een ketting al gebruiken als pendel.

In spirituele winkels en webshops vind je ook een groot assortiment aan pendels, zoals bijvoorbeeld bij spiru.nl. De meeste pendels zijn daar van metaal of edelsteen. Dit komt omdat deze materialen de energie het beste geleiden en dus het beste werken als pendels.

Daarnaast heb je pendels in verschillende vormen. Dit is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en wat je mooi vindt.

Om makkelijker antwoorden met pendelen te krijgen, is het wel fijn als er onderaan de pendel een punt zit. Deze vorm ondersteunt dat alle energie richting die punt gaat en die energie zorgt er weer voor dat de pendel gaat draaien.

Hoe gebruik je pendelen in je leven?

Pendelen kan je gebruiken rondom iedere keuze die maakt in je leven.

Van “Welke kleding zal ik vandaag aan doen?” tot “Wat eten we vanavond?” en natuurlijk voor de belangrijkere keuzes in het leven zoals “Moet ik dit huis kopen?”

Toch is het belangrijk om op te letten wat je precies vraagt. Je wilt namelijk niet afhankelijk worden van een pendel en de antwoorden van buitenaf. Daarnaast beperkt het ook hoeveel jij open staat voor je eigen intuïtie en de antwoorden of ondersteuning die daar vanuit doorkomt.

Persoonlijk gebruik ik een pendel dus voor de belangrijke keuzes die ik moet maken (voor zowel mijn bedrijf als persoonlijk) of wanneer iemand anders mij om hulp vraagt. Eigenlijk dus wanneer ik zeker wil weten dat ik de juiste keuze maak.

Daarnaast werd in de workshop waar ik leerde pendelen ook nog iets anders belangrijks gezegd: Als je eenmaal een antwoord hebt ontvangen, dan kan je dat (vaak) niet meer vergeten.

Vraag je dus bijvoorbeeld na of de relatie waar je nu in zit wel goed voor je is of toekomst gaat hebben en het antwoord is nee, dan heeft dat per direct effect op je relatie. Nu is dat niet zo erg als toch al flink twijfelde over je relatie. Maar wanneer je eigenlijk heel gelukkig bent in je relatie, dan is dat niet fijn om te weten.

Denk dus altijd goed na over de vragen die je stelt en of je het antwoord ECHT wilt weten!

Doe jij al pendelen? En wat zijn jouw favoriete momenten om een pendel te gebruiken? Deel het in de reacties hieronder zodat we elkaar verder kunnen inspireren! Je kan mij natuurlijk ook een mail sturen of een dm op Instagram.

Veel liefs,

Mariska

PS Wil je nog meer leren over pendelen? Lees dan ook mijn blog met 5 tips om te leren pendelen of mijn blog over een Pendel Kopen.

Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?