Leren pendelen; voor veel mensen die met spiritualiteit bezig zijn is het toch wel echt een droom om dat te kunnen! Maar wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt? Pendelen is juist heel makkelijk. Een pendel werkt namelijk vanuit energie en wanneer je weet hoe je die energie kan laten stromen, dan kan je pendelen! Deze 5 tips helpen je!

Tip 1: Kies een pendel die bij je past

Om te leren pendelen heb je natuurlijk een pendel nodig. Daarvoor heb je meerdere keuzes.

Je kan kiezen om in een spirituele winkel bij jou in de buurt op zoek te gaan naar een pendel. Die is de fijnste manier, omdat je de pendel dan meteen kan testen en kan voelen of je er een verbinding mee hebt. Hoe voelt het als je de pendel in je hand houdt? Stroomt er energie door jou en de pendel heen? Volg hierin jouw eigen gevoel! Het is immers jouw pendel en als jij er geen goed gevoel bij hebt, dan ga je de pendel ook niet gebruiken.

Je kan ook een pendel kopen op websites als Spiru.nl of bol.com. Die heb tal van keuze en ook hier kan je kiezen wat voor jou goed voelt. Heb je bijvoorbeeld een favoriete edelsteen? Dan kan je een pendel kiezen met die steen. Of misschien is er een vorm die je aanspreek of een bepaald materiaal. Volg ook hier je gevoel, zeker wanneer je de pendel ontvangt!

Heb je momenteel geen budget voor een (nieuwe) pendel of duurt het te lang voor de pendel dan in huis is? Dan kan je ook een pendel zelf maken met bijvoorbeeld een ring of een edelsteen hangertje aan een ketting te hangen. Daar heb je al een verbinding mee. Voel vooral voor jezelf of dit een goede oplossing is!

Tip 2: Neem het leren pendelen niet te serieus

Veel dingen in spiritualiteit worden vaak als heel serieus gezien en pendelen of vragen stellen hoort daar ook zeker bij.

De uitnodiging en tip aan jou is echter om het niet te serieus te nemen. Juist door veel plezier te hebben met het leren pendelen ga je er meer uit halen!

Zeg nou zelf: hoe leuk is het als je een bevestiging krijgt op de vraag “Komen er morgen aliens op aarde?”.

Mijn inziens stel je de vragen via de pendel aan je spirituele team en je ziel. En geloof mij: die hebben humor! “Wie denk je dat humor bedacht heeft?” zal het Universum tegen je zeggen als je er naar vraagt!

Dus maak het leuk voor jezelf. Pak er eens vragen bij die wat minder serieus zijn.

Er zit namelijk ook nog een ander voordeel aan: jouw vibratie is vele malen hoger als je plezier hebt en aan het lachen bent dan wanneer je serieus, boos of verdrietig bent. Je zal merken dat de antwoorden dan ook minder duidelijk doorkomen.

Tip 3: Ga mediteren

Om te beginnen met het leren pendelen is het altijd goed om naast de humor die je er in mag leggen, dat je ook in een meditatieve staat bent. Je wilt immers wel heldere antwoorden krijgen en niet met je hoofd de boel sturen of ergens anders mee bezig zijn waardoor er ruis op de lijn komt.

Neem dus echt even de tijd om op je gemak ergens te gaan zitten en contact te maken met je lichaam.

Adem een paar keer goed in en uit en laat alles los dat op dit moment niet nodig is. Dat komt straks wel weer. Je wilt deze tijd gebruiken om weer bij jezelf te komen en antwoorden te krijgen op je vraagstukken. Dat is alles.

Leg de focus dus even helemaal op jezelf en jouw lichaam.

En maak ook echt contact met de pendel die je gaat gebruiken. Voel hoe de pendel in je handen ligt en welke energie er doorheen stroomt. Je maakt dan dus op een energetisch niveau contact met de pendel.

Trouwens, je kan je meditatie ook beginnen met het reinigen van de pendel door middel van Palo Santo. Door de energie van jezelf en je pendel te reinigen weet je zeker dat je alle energie kwijt bent die wellicht de antwoorden kan beïnvloeden. Het is sowieso goed om regelmatig jezelf en de pendel te reinigen met Palo Santo, Salie of een andere smudge om de energie puur te houden!

Heb jij ook het gevoel dat je anders bent dan anderen?
En dat je hier bent met een missie om de wereld mooier te maken?
Word dan lid van de Find Your Light Lichtwerkers community!

Tip 4: Zorg voor de juiste houding

Met deze tips kan jij ook leren pendelen!Zoals bij iedere meditatie ondersteunt je houding de doorstroom van energie. Een rechte rug ondersteunt de doorstroom van je kruin naar je stuitje en met je voeten stevig op de vloer kan de energie de aarde in stromen.

Wanneer je die fijne houding hebt, dan zorg je ervoor dat je je arm en hand goed houdt. Veel websites adviseren om je arm op de tafel te zetten. Ik heb juist geleerd om je arm los te houden, zodat de energie beter kan stromen. Voel vooral wat je fijn vindt.

De beste houding voor je arm is wanneer je arm ongeveer in een hoek van 90 graden is en je elleboog iets voor je lichaam. Je arm is dan dus nergens ondersteunt. Probeer je arm te ontspannen en stil te houden. Je hoeft niet krampachtig de houding vast te houden, want dan beperk je juist de

De pendel hou je vast bij het uiteinde (vaak zit daar een balletje, hou de pendel dan net onder dat balletje vast) tussen je duim en wijsvinger. Hierdoor hangt de pendel helemaal los in een rechte lijn naar beneden.

Kies hiervoor ook de hand die je zelf het fijnste vindt. Meestal is dat je dominante hand waar je ook mee schrijft, maar beide is prima.

Het belangrijkste is dat de pendel helemaal los hangt zodat je met je eigen hand of arm de bewegingen van de pendel niet stoort.

Tip 5: Bepaal wat een ja en nee antwoord is

Eindelijk tijd om antwoorden uit de pendel te krijgen! Maar hoe weet je nu wat een ja, een nee of een onbekend antwoord is?

Daarvoor ga je vragen stellen aan de pendel. Dit zijn vragen waar jij het antwoord al op weet, want daarmee kan je bepalen welke beweging welk antwoord is.

Stel hierbij altijd gesloten vragen en vermijd het woord NIET!

Je kan bijvoorbeeld vragen:

  • Is mijn naam …?
  • Ben ik geboren op …?
  • Woon ik in …?

Als je een ja-antwoord wil, dan stel je de vraag zoals hij juist is (met je echte naam, geboortedatum of plaats). Wil je een nee-antwoord krijgen, dan stel je de vraag zoals hij verkeerd is (met een andere naam, datum of plaats dan klopt). Als je een beweging van de pendel krijgt, dan kijk je goed naar welke beweging de pendel maakt. Dit is de vorm van jouw antwoord. Schrijf dit voor jezelf op zodat je het later nog weet.

Antwoord onbekend

Daarnaast kan je ook het antwoord “onbekend” krijgen van een pendel. Niet alles is altijd al bekend op energetisch niveau of mag gedeeld worden op dat moment. Het is daarom ook goed om te bepalen wat de beweging is voor onbekend.

Het is alleen lastiger om deze beweging te krijgen vanuit een vraag, want wanneer weet je of een antwoord onbekend is?

Daarom kan je hiervoor hiervoor de pendel een commando geven. Dit kan je doen in de vorm van bijvoorbeeld:

  • Toon mij de beweging die je maakt wanneer het antwoord onbekend is.

Hou het vriendelijk (je hebt immers een band met de pendel opgebouwd), maar zorg wel dat de commando duidelijk is.

Het is sowieso slim om regelmatig te checken wat de ja, nee en onbekend antwoorden zijn. Dit kan in de loop van de tijd veranderen, zeker als je je pendel een tijd niet gebruikt hebt. Ook kan het tussen pendels verschillen wanneer je meerdere langs elkaar gebruikt.

Veel liefs,

Mariska

PS lees ook mijn andere blogs over wat pendelen is of mijn blog over een Pendel Kopen.

Ontdek je Zielsmissie - Online Masterclass

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft?
Volg dan deze online masterclass!

Voel jij dat je een grotere missie in dit leven hebt dan dat je nu leeft? Maar heb je geen idee hoe je deze missie vorm kan geven? Of weet je niet goed waar je moet beginnen?

Volg dan de online masterclass “Ontdek je Zielsmissie”! En ontdek niet alleen je zielsmissie, maar krijg ook meteen een duidelijk beeld van hoe je deze vorm kan geven!

In deze masterclass krijg je binnen 2 uur de tools om:

  • Je zielsmissie in je leven te herkennen
  • Je zielsmissie vorm te geven op een manier die bij jou klopt
  • Meteen actie te ondernemen om je zielsmissie te gaan leven!

Het is nu meer dan ooit tijd dat jij je zielsmissie ontdekt en leeft! De wereld heeft het nodig. Doe je mee?