Toen ik begon met deze website en bijbehorende Instagram kreeg ik al snel deze zin door vanuit mijn intuïtie: “Ik wil inspireren in plaats van instrueren“. En nu ruim een jaar later, voelt dit nog steeds als 1 van mijn grootste kernwaarden binnen Find Your Light. In deze blog geef ik je graag een kijkje in waarom ik dat zo zie en hoe dit zich uit in mijn werk als spirituele coach.

Wat is inspireren?

Mijn definitie van inspireren is: Positieve informatie delen, handvatten bieden en een voorbeeld geven aan wat uitnodigt om dit ook zelf te gaan doen.

Dit pakt precies samen wat ik met Find Your Light wil aanbieden aan de wereld en de mensen die mij op Instagram volgen of deze website bezoeken.

Instrueren is daarin voor mijn gevoel het tegenovergestelde. Mijn definitie van instrueren is: Een ander de opdracht geven iets op een bepaalde manier te doen, zonder daarbij de input of persoonlijke voorkeuren van een ander te zien en gebruiken.

Waarschijnlijk kennen we allemaal wel iemand in onze omgeving of op internet die op die manier met anderen omgaat. Helemaal prima natuurlijk, want het kan best werken voor anderen. Maar persoonlijk vind ik het veel leuker en fijner om te inspireren en geïnspireerd te worden!

Inspireren in het Waterman Tijdperk

Daarnaast zegt mijn gevoel ook dat inspireren juist deel is van de nieuwe wereld waar we naar toe aan het groeien zijn: het Waterman Tijdperk.

Het Waterman Tijdperk (ook wel het Aquarius Tijdperk of the Golden Age in het Engels genoemd) is de Nieuwe Tijd waar we momenteel met de wereld naar toe werken. Het is het einde van het masculine tijdperk zoals we die nu kennen en gaat helemaal over liefde en licht op aarde brengen. Voor mij voelt het echt als de hemel op aarde!

In deze wereld gaat het ook over wie JIJ echt bent! Wat is je kracht? Wat doe je van nature heel gemakkelijk en hoe kan je dat volop benutten? Het menselijke systeem is echt Goddelijk georganiseerd doordat we allemaal verschillende interesses hebben en daarin elkaar aanvullen. Alleen is in de Dark Age, waar we nu uit aan het komen zijn, daar totaal niet naar gekeken. Zeker sinds de industriële revolutie zijn we in een keurslijf gestopt op scholen en in banen volgens bepaalde regels. Van 9 tot 5 werken; 5 dagen in de week met 2 dagen vrij op zaterdag en zondag; basisscholen die voor (bijna) alle kinderen dezelfde lesstof hebben klaarliggen; zoveel vrije dagen per jaar en met je 65e met pensioen (als je geluk hebt). Alles overzichtelijk georganiseerd en voor iedereen hetzelfde!

Tijd voor verandering, toch?!

Ik vind van wel!

Want waarom zou ik, of iemand anders, jou kunnen vertellen wat echt voor je werkt? Wie bepaalt dat? We zijn allemaal anders, dus hoe kan dan hetzelfde voor iedereen werken?

Nope, dat kan alleen jij bepalen! En een ander mag je daarin inspireren om te kijken naar wat voor jou werkt en tools geven die je kan uitproberen! Dat is inspireren voor de nieuwe tijd!

Is het voor jou een uitdaging om je ideale klant te bereiken op een manier die ook bij jou past?
Kijk dan nu de gratis Masterclass “In 3 stappen meer zichtbaar worden als spirituele ondernemer” en zet vandaag nog de eerste stap!

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Als je mijn blog over Human Design hebt gelezen, dan weet je dat ik het belangrijk vind om in je kracht te staan. Ik heb zelfs een e-book geschreven over In je Kracht Staan!

Dit kan alleen pas wanneer jij kiest voor wat er bij jou past. Daarvoor heb je niet de instructies van een ander nodig die je 1 op 1 moet opvolgen. Dit is daarnaast ook de basis van faalangst en de angst om niet goed genoeg te zijn. Want bij instrueren/instructies ontvangen, kan je het verkeerd doen.

Door te focussen op inspireren is het slechts een uitnodiging waar je iets mee kan doen. En als het bij jou past, dan voel je dat!

Dan ga je AAN op de tips of tools of inspiratie die gedeeld wordt.

Dan wordt je blij van wat je aangereikt krijgt, wil je er graag mee aan de slag en voel je je juist goed! Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen, omdat je letterlijk vertrouwen in JEZELF krijgt door wat je doet.

Dit is het licht en de liefde die ik met jou wil delen! Daarom wil ik inspireren in plaats van instrueren en jou de uitnodiging geven om iets te doen als dat goed voelt. Voelt het niet goed? Even goede vrienden!

Misschien heb je wel iets aan de volgende tips die ik geef.

Ik hoop dat deze blog je dus ook uitnodigt om anderen te inspireren en in hun kracht te zetten! Deel vooral ook hoe inspireren er voor jou uitziet in de reacties hieronder! Ik hoor graag van je!

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In onderstaande aflevering van de Find Your Light Podcast, vertel ik over hoe de combinatie van spiritualiteit en ondernemen voor mij gewerkt heeft. En waarom dat ik denk dat het zelfs de ENIGE manier is waarop je als zelfstandig ondernemer echt je dromen kan waarmaken.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: