Wanneer jij een spiritueel bedrijf wilt opzetten als bijvoorbeeld reiki-healer, dan lijkt het waarschijnlijk alsof er helemaal geen plaats is in je bedrijf voor jouw spirituele kant. Maar niets is minder waar! Spiritualiteit en ondernemen kan je heel gemakkelijk combineren! In dit artikel leg ik je precies uit hoe je dat doet.

Spiritualiteit en Ondernemen combineren… Kan dat??? De podcast

Volgens mij is spiritualiteit en ondernemen combineren de ENIGE manier waarop je als zelfstandig (en spiritueel) ondernemer je dromen kan bereiken. In deze aflevering van de Find Your Light podcast leg ik je precies uit hoe ik dat zie en wat jij er mee kan!

Je kan de podcast ook luisteren op al je favoriete podcast platformen, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Spiritualiteit en ondernemen combineren

Focus niet alleen op de standaard business adviezen

Wanneer je begint met ondernemen of al langer onderneemt en op zoek bent naar de volgende stap; dan vind je op internet tal van standaard business adviezen. Van social media inzetten tot een team opbouwen.

Heel goed natuurlijk.

Maar vaak zijn dit adviezen die op een andere energie werken dan dat jij voor ogen hebt met je spirituele bedrijf. Het is commercieel ingesteld in plaats van op gevoel, zoals jij je bedrijf wilt runnen.

Het is dus belangrijk om je niet te veel te laten meeslepen in die standaard adviezen.

Wat je beter kan doen, is bij ieder advies bij jezelf peilen of dat ook de manier is waarop JIJ je bedrijf wilt runnen.

Wil jij met een team werken? Of wil jij echt doorgroeien naar maanden met een ton omzet?

Is het antwoord JA? Perfect! Ga er dan voor!

Is het antwoord NEE? Ook goed. Dan mag jij iets anders gaan kiezen!

Zeker in de spirituele wereld hoeven we niet meer te blijven ondernemen op de ouderwetse manier, maar mogen we juist nieuwe keuzes maken.

En maak daarbij ook gebruik van het volgende:

Vertrouw op je intuïtie

Als spirituele ondernemer heb jij een sterke intuïtie. Je weet vaak meer dan je jezelf credits voor geeft of krijgt de beste inzichten.

Combineer die spirituele inzichten dan ook met jouw manier van ondernemen!

Er is niemand die je zegt dat je dat niet mag doen. Het is immers jouw bedrijf.

En je zal zien dat wanneer je jouw intuïtie volgt, dat je andere keuzes gaat maken. Dat je je bedrijf op zo’n manier gaat runnen die het beste bij jou past en waarmee je je klanten echt dat beetje extra kan geven.

Ik durf zelfs te zeggen dat de kracht en het succes van jouw bedrijf ligt in het volgen van jouw intuïtie!

Je krijgt die inzichten namelijk niet voor niets.

Dus doe er ook iets mee en vertrouw dat jouw intuïtie ook voor je bedrijf weet wat het beste is. Jouw bedrijf is namelijk het verlengstuk van jou en jouw intuïtie is er voor jou!

Spiritualiteit en ondernemen combineren vanuit je tools

Heb je er al eens aan gedacht om je spirituele tools in te zetten voor je bedrijf?

Waarom niet?!

Spiritualiteit en ondernemen combineren gaat perfect wanneer je je spirituele tools ook gaat gebruiken voor je bedrijf.

Hoe fijn is het bijvoorbeeld om je dag op kantoor te beginnen met een meditatie?! Of om een pendel te gebruiken om de keuzes te maken in je bedrijf?!

Alles wat jij in je privé leven veel gebruikt voor je persoonlijke/spirituele ontwikkeling kan je ook inzetten voor je bedrijf. En juist op een hele krachtige manier, want je hebt al een band met die tools.

Dus leg één van je favoriete orakelkaarten op kantoor om iedere dag een kaartje te trekken; reinig je werkplek met Palo Santo voor je aan het werk gaat; en/of lees je favoriete spirituele boeken voor meer (zakelijke) inzichten.

Is het voor jou een uitdaging om je ideale klant te bereiken op een manier die ook bij jou past?
Kijk dan nu de gratis Masterclass “In 3 stappen meer zichtbaar worden als spirituele ondernemer” en zet vandaag nog de eerste stap!

 

Blijf bij jezelf – de kern van spiritualiteit EN ondernemen combineren

Het belangrijkste in het combineren van spiritualiteit en ondernemen is mijn inziens dat je bij jezelf blijft!

Spiritualiteit gaat namelijk als geen ander over dichter bij jezelf komen, jezelf helemaal accepteren zoals je bent en je grootste krachten inzetten voor een betere wereld.

Het succes van ondernemen is gebaseerd op precies dezelfde aspecten!

Want wanneer jij probeert te ondernemen op een manier die niet bij jou past, dan gaat het op een bepaald moment echt mis… Dan kom je in een burn-out of komen er geen nieuwe klanten meer.

Dus door bij jezelf te blijven als ondernemer, ga je juist je grootste krachten benutten en het succes van je bedrijf opbouwen!

Betekent dat dus dat je met social media aan de slag moet wanneer dat echt niet bij je past? Nee, tuurlijk niet! Mocht je het nog niet gezien hebben: dat doe ik ook niet ;-) Ik focus al mijn energie op het opbouwen van deze website omdat het beter bij mij past. En daardoor werkt dat ook veel beter.

Het enige waar je voor moet opletten is dat je jezelf niet klein houdt vanuit een angst. Want dan hou je het succes van je eigen bedrijf wel tegen.

Dus kies voor wat voor jou werkt; blijf bij jezelf en werk aan de angsten die opkomen in het proces.

Doe je dat; dan ga jij ook succes opbouwen vanuit de combinatie tussen spiritualiteit en ondernemen!

Wil jij meer hulp bij het combineren van spiritualiteit en ondernemen?

Light Up SessieSpiritualiteit en ondernemen combineren is het leukste wat er is. Maar soms kan het ook onmogelijk voelen.

Zoveel adviezen, zoveel mogelijkheden en zoveel dingen die soms mentaal, emotioneel of privé kunnen spelen.

Hoe ga je daar mee om?

Hoe kies je voor wat voor jou werkt?

Dat is precies waar ik jou mee help met de Light Up Sessies!

Het doel van de Light Up Sessies is simpel:
Helderheid creëren in waar je nu staat en waar je naar toe wilt. De gemakkelijkere weg vinden om daar te komen op JOUW manier!

Wil jij dit ook?

Boek dan vandaag nog een losse Light Up Sessie of ga vol in voor een 4 maanden traject waarbij ik jou iedere 2 weken help om de volgende stap te zetten!

Ik kijk er naar uit om je te helpen!

Veel liefs,

Mariska