Ben jij een beginnende ondernemer en op zoek naar jouw manier van werken voor je bedrijf? Of heb je al jaren een eigen bedrijf maar passen de ‘standaard’ manieren je niet meer? Probeer dan eens intuïtief ondernemen! Deze nieuwe vorm van ondernemen zorgt ervoor dat jij in je kracht staat en dat je bedrijf meer in de flow komt.

Wat is intuïtief ondernemen?

Persoonlijk is intuïtief ondernemen voor mij de manier die ik nastreef met mijn bedrijf: ik maak keuzes voor mijn bedrijf vanuit mijn intuïtie en laat me daarin leiden door mijn Hogere Zelf.

De focus ligt bij intuïtief ondernemen niet op standaard business adviezen, maar op jouw eigen ingevingen, gevoel en intuïtie. Keuzes maak je niet rationeel maar intuïtief en ook je werktijden worden bepaald op wat voor jou ECHT werkt.

Je kan het ook zien als ondernemen vanuit een vrouwelijke energie waarbij je creëert wat er in je zit en naar buiten mag komen. Het woord ‘moeten’ past daar dus niet bij!

En daarnaast heb je vertrouwen en laat je je leiden door je ziel of Hogere Zelf en laat je van daaruit de ideeën en keuzes stromen!

Voor mij persoonlijk betekent dat dat ik dit soort vragen aan mijn intuïtie stel voor mijn bedrijf:

Wat mag er nu gecreëerd worden voor mijn bedrijf? Wat is de volgende stap die ik kan zetten? Hoe ga ik mijn missie verder vormgeven?

En vaak komt er dan niet meteen een antwoord 😂

Wat het maar zo makkelijk! Nee, dat antwoord komt vaak op een later tijdstip wanneer ik er niet mee bezig ben en dus ook geen weerstand heb tegen het antwoord. Zoals onder de douche, wanneer ik me klaar maak om naar bed te gaan, wanneer ik net wakker word, tijdens het autorijden en soms wanneer ik aan het mediteren ben.

Intuïtief ondernemen is dus ook een kwestie van vertrouwen hebben dat het antwoord of de ingeving komt wanneer het klopt.

Voorbeelden van intuïtief ondernemen

Voor Find Your Light kan ik tal van voorbeelden geven over hoe intuïtief ondernemen mij heeft geholpen. Zo kwam bijvoorbeeld het idee voor dit bedrijf in een meditatie in mij op.

Ook deze blog kreeg ik als idee toen ik vanochtend wakker werd. Nou ja, eigenlijk was ik nog niet eens echt wakker, het idee dat in mij opkwam maakte mij wakker. En dus ben ik op zondagmiddag deze blog aan het schrijven!

Dat het idee kwam is ook niet zo apart, want ik had juist 2 dagen geleden de intentie uitgezet om nieuwe ideeën voor blogs te ontvangen omdat ik vast liep in wat ik kon schrijven ;-) En natuurlijk wordt de inhoud verder ook bepaalt door mijn intuïtie. Ik schrijf enkel op wat in mij opkomt.

Nog een voorbeeld is hoe ik de inhoud van mijn spirituele business coaching traject ontving. Ik was al een tijdje op zoek naar hoe ik mijn coaching klanten het beste van dienst kon zijn. Op een avond kwam opeens een download met alle informatie en vielen de puzzelstukjes precies in elkaar.

Het begon met een klein zetje en toen ik dat begon uit te schrijven volgde de rest van de informatie. 1 voor 1 kwamen de puzzelstukjes bij elkaar en was binnen no time het hele traject uitgeschreven. Zonder dat ik er iets voor hoefde te bedenken!

Is het voor jou een uitdaging om je ideale klant te bereiken op een manier die ook bij jou past?
Kijk dan nu de gratis Masterclass “In 3 stappen meer zichtbaar worden als spirituele ondernemer” en zet vandaag nog de eerste stap!

Waarom werkt intuïtief ondernemen beter voor lichtwerkers?

Als lichtwerker ben jij hier naar de aarde gekomen om een bijdrage te brengen aan de ontwikkeling naar de Nieuwe Tijd (ook wel het Waterman tijdperk of Golden Age genoemd). Dit vraagt om een nieuwe manier van ondernemen.

Daarom geloof ik erin dat je als lichtwerker niet moet focussen op de oude vormen van ondernemen en bedrijven runnen.

Trust me, ik heb dat zeker geprobeerd met mijn fotografie-bedrijf en het heeft mij niet de successen opgeleverd die ik had gehoopt.

Het kan ook niet werken, want de nieuwe tijd vraagt om een andere aanpak. Een aanpak die nog niet bekend is bij het grote publiek, immers, daar zijn wij hier voor! Dus mogen wij nieuwe manieren ontdekken om te ondernemen.

En die nieuwe manieren voor de nieuwe tijd, die komen niet vanuit ons hoofd of ratio. Nee, die komen vanuit onze intuïtie en de verbinding met onze Hogere Zelf en Spirituele Team!

Juist op die manier kan jij datgene gaan neerzetten wat bij jouw missie hoort en hoe jij de aarde en mensen kunt helpen! Intuïtief ondernemen gaat jou daarin de successen geven die je hoopt!

Waarom moet ik het ook gaan proberen?

Je moet natuurlijk helemaal niets. Ik zal de laatste persoon zijn die zegt dat jij iets op een manier MOET doen. Moeten past ook helemaal niet bij intuïtief ondernemen, want dan komt het niet vanuit jezelf!

Ik geloof er wel in dat je met intuïtief ondernemen een manier gaat vinden die beter bij jou past en waarbij jij je gelukkiger en succesvoller zal voelen!

Doordat jij de ideeën vanuit jezelf laat stromen en keuzes maakt die oprecht goed voelen voor je, ga je een leven creëren wat veel beter bij je past en oprecht goed voelt.

Is dat eng? Ja, absoluut. Want het vraagt ook een stukje loslaten van hoe je dingen altijd hebt gedaan en ‘tegen de stroom’ ingaan. Dat is zeker in onze samenleving echt niet het makkelijkste.

Maar waarschijnlijk voel je je uiteindelijk wel gelukkiger en help je meer mensen dan wanneer je kiest voor de veilige en bekende manier. En is dat niet het doel? Dat jij je beter voelt en meer mensen echt kan helpen met wat je doet?

Daarnaast help je anderen ook nog eens door te kiezen voor wat voor jou werkt. Want ‘onbewust’ geef je daarmee ook anderen ‘toestemming’ om op dezelfde manier te leven en vorm je een voorbeeld! Dat alleen al is een belangrijke taak van jou als lichtwerker!

Dus waar wacht je nog op?!

Hoe begin je?

Wil jij ook intuïtief gaan ondernemen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan geef ik je graag 5 tips!

  1. Het begint met het zetten van de intentie om meer vanuit je intuïtie te gaan werken. En herinner je jezelf er ook regelmatig aan. Want daardoor ga je automatisch al bewust en onbewust meer contact maken met je intuïtie.
  2. Stel regelmatig vragen aan je intuïtie/Hogere Zelf/Spirituele Team. Dat kan tijdens een meditatie, maar ook gedurende de dag of wanneer je gaat slapen.
  3. Maak tijdens je meditaties bewust contact met je hart. Je hartchakra bevat namelijk 1 van de lijnen naar je intuïtie en kan je helpen om duidelijkere antwoorden te krijgen.
  4. Ben je bewust van wanneer je (eerder) ingevingen hebt (ontvangen) die je toepast in je bedrijf. Wat hebben ze je gegeven en hoe voelen die ingevingen? Schrijven helpt ook om dit duidelijker te krijgen en meer ingevingen vanuit je intuïtie door te krijgen.
  5. Krijg je een ingeving? Ga die dan uitwerken! Pak pen en papier of start een voice memo en werk de ingeving/download uit. Vaak komt dan nog meer informatie door die je meteen kan uitwerken. Als je enkel het eerste idee in je hoofd probeert vast te houden (omdat je het op dat moment niet kan uitwerken) dan blijft het daar vaak bij.

Hopelijk helpen deze 5 tips je vooruit met intuïtief ondernemen! Deel vooral hoe dit voor jou werkt in de reacties hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen om nog meer vanuit onze intuïtie te leven en ondernemen!

Veel liefs,

Mariska

PS Omdat ik oprecht voel dat intuïtief ondernemen de nieuwe manier is die jou als lichtwerker gaat helpen een succesvol bedrijf op te zetten, is dit ook iets dat terugkomt in mijn spirituele coaching! Wil je hier dus echt diep in duiken, dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Find Your Light Podcast

In onderstaande aflevering van de Find Your Light Podcast, vertel ik over hoe de combinatie van spiritualiteit en ondernemen voor mij gewerkt heeft. En waarom dat ik denk dat het zelfs de ENIGE manier is waarop je als zelfstandig ondernemer echt je dromen kan waarmaken.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: