Het Human Design incarnatie kruis (incarnation cross); wanneer je aan de slag gaat met Human Design is dit een detail dat vaak in je overzicht te voorschijn komt, maar vooral eigenlijk onduidelijk is. Want wat zegt “Right Angle Cross of The Vessel of Love”, “Left Angle Cross of Upheaval” of “Right Angle Cross of The Four Ways” nu eigenlijk? En hoe wordt dit incarnatie kruis bepaalt? Het kan je meer vertellen dan je zo in eerste instantie denkt. Ik leg het je graag uit.

Om je Human Design Incarnatie Kruis te begrijpen is het handig als je bekend bent met je Human Design profiel. Ben je er nog niet mee bekend? Lees dan vooral mijn eerste blog over Human Design met alle informatie over je profiel of check je profiel op de site MyBodyGraph.com.

Wat is het Human Design Incarnatie Kruis?

Het incarnatie kruis van Human Design is een combinatie van de 4 belangrijkste poorten die actief zijn in jouw Human Design profiel. Deze 4 poorten bepalen het grootste gedeelte van de energie die actief is in jouw systeem en daarmee ook jouw persoonlijkheid bepaald. Het eerste cijfer staat zelfs voor 70% van die energie en dus jouw persoonlijkheid.

Behoorlijk belangrijk dus!

Daarom wordt het incarnatie kruis binnen Human Design ook gezien als een samenvatting van jouw missie hier in dit leven.

Het geeft antwoord op de vraag: Waar ben jij voor naar deze aarde gekomen? Welk doel heb jij voor dit leven?

Immers, je hebt als ziel bewust het moment van je geboorte uitgekozen (ja, ook als de bevalling ‘gepland’ was 😉 ) en de energie van de sterren op dat moment wil jij dus bewust gebruiken voor dit leven. Het incarnatie kruis geeft daarbij jouw grootste focus weer.

Hoe wordt het Human Design incarnatie kruis berekent?

De bovenste 4 poorten van je profiel (de bewuste (zwarte cijfers) en onbewuste poorten (rode cijfers) van de zon en aarde) samen zijn jouw Human Design incarnatie kruis (incarnation cross). Dit kruis komt vanuit de i-Ching filosofie.

Deze 4 poorten geven dus aan in welke poorten de zon en de aarde stonden op het moment van je geboorte (bewuste poort/zwarte cijfers) en op het moment dat je ziel in je lichaam trad (ongeveer 88 dagen voor je geboorte (onbewuste poort/rode cijfers)).

En niet alleen de 4 poorten bepalen je incarnatie kruis, maar ook de ‘volgorde’ van de poorten geeft hierin weer een variatie. De volgorde van jouw exacte Incarnatie Kruis is altijd: Bewuste Zon/Aarde poort | Onbewuste Zon/Aarde poort

Zelf heb ik bijvoorbeeld deze 4 poorten:
Bewuste zon-poort: 25
Bewuste aarde-poort: 46
Onbewuste zon-poort: 10
Onbewuste aarde-poort: 15

Dit maakt dat ik dit incarnatie kruis heb: Right Angle Cross of The Vessel of Love 1 (25/46 | 10/15)

Terwijl Right Angle Cross of The Vessel of Love 4 bijvoorbeeld deze volgorde heeft: 10/15 | 46/25

Zo heeft ieder set van 4 poorten dus weer meerdere variaties (de meeste hebben 4 variaties, maar niet allemaal), waardoor er in totaal 768 verschillende incarnatie kruizen zijn. Ieder incarnatie kruis valt daarbij weer onder een bepaald ‘thema’: Right Angle Cross (vooral op jezelf gericht), Left Angle Cross (gericht op het geheel) en Juxtaposition Cross (heel standvastig).

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Waarom heet het het Human Design incarnatie kruis?

Human Design Incarnatie kruis

Wat zo tof is in Human Design is dat iedere term een logische uitleg heeft. Zo ook het incarnatie kruis. Je kan namelijk je Human Design profiel/chart op 2 manieren bekijken. De standaard versie met alle actieve poorten langs de schematische tekening van jouw energetisch systeem of via de ring van de poorten. Deze ring wordt ook wel de Rave Mandala genoemd.

Wanneer je die Rave Mandala bekijkt, dan zie je dat de poorten van het incarnatie kruis samen een kruis vormen in je profiel.

En ook dat is weer logisch, want de zon en de aarde staan (vanuit de aarde gezien) altijd tegenover elkaar.

De plek waar deze poorten in je profiel staan hoeft echter niet in de vorm van een kruis te zijn. Bij mij staan deze poorten bij elkaar in 1 centrum, maar ik ben ook al mensen tegengekomen bij wie het Human Design incarnatie kruis via 3 centra met kanalen aan elkaar verbonden zijn of bij wie het verspreid is over meerdere centra die niet eens gelinkt zijn.

Dit zegt dus helemaal niets over jouw incarnatie kruis, maar puur waar de energie van de betreffende poort actief is in je systeem.

Uiteindelijk gaat het vooral wat de energie van deze poorten doen en te vertellen hebben.

Ga dit dus vooral onderzoeken en begin bij het ontdekken van je Human Design poorten eerst bij deze 4 belangrijkste poorten! De rest kan nog wel even wachten.

Leer nog veel meer over jouw Human Design profiel en incarnatie kruis!

Naast het incarnatie kruis bestaat je Human Design profiel uit nog VEEL MEER onderdelen!

Daarom heb ik alles voor je verzamelt in een e-book!

Dit e-book “Ontdek je Human Design” neemt jou helemaal mee in de ontdekkingstocht van jouw Human Design profiel.

Human Design boek: Ontdek je Human Design

Leer heel makkelijk jouw Human Design profiel kennen met dit Nederlandse e-book!

Je krijgt o.a. antwoord op deze vragen:

  • Wanneer weet ik of ik de juiste dingen doe?
  • Hoe werkt mijn autoriteit?
  • Hoe ontdek ik mijn incarnatie kruis?
  • Wat hebben de pijlen te vertellen?
  • En nog veel meer!

Wil je dus echt je Human Design profiel leren begrijpen? Koop dan dit e-book voor slechts € 9,95 en begin vandaag nog met het begrijpen van jouw profiel!

Veel succes ermee.

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In onderstaande aflevering van de Find Your Light Podcast, neem ik je ook mee in wat Human Design mij gebracht heeft. Ik deel waarom ik het zo belangrijk vind en wat het verschil maakt met andere (spirituele) systemen.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: