Een belangrijk onderdeel van je Human Design profiel is de Autoriteit. Dit onderdeel van jouw profiel geeft aan op welke manier jij keuzes maakt. Door te weten wat jouw autoriteit is, hoe het werkt en hoe je dit kan gebruiken, kan je dus veel gemakkelijker keuzes gaan maken! In dit artikel lees je precies welke autoriteiten er zijn en hoe ze werken in het maken van keuzes.

Om je Human Design autoriteit te begrijpen is het handig als je bekend bent met je Human Design profiel. Ben je er nog niet mee bekend? Lees dan vooral mijn eerste blog over Human Design met alle informatie over je profiel of check je profiel op de site MyBodyGraph.com.

Hoe wordt de Human Design autoriteit bepaalt?

Er zijn een paar centra binnen Human Design die de autoriteit bepalen. Wanneer 1 van deze centra gedefinieerd (ingekleurd) zijn, dan is dat de autoriteit. Je kan ook meerdere van deze centra gedefinieerd hebben. In dat geval wordt de volgorde van de autoriteiten gebruikt om te bepalen welk centrum de autoriteit is.

De volgorde van de autoriteiten binnen Human Design is:

  • Emotie/Solar Plexus centrum
  • Sacraal centrum
  • Milt centrum
  • Hart centrum
  • G (ego) centrum

Zelf heb ik bijvoorbeeld het Emotie, Hart en G centrum gedefinieerd. Omdat het Emotie centrum als eerste in de lijst staat, is dat mijn autoriteit.

Heb jij bijvoorbeeld het Milt centrum gedefinieerd, maar niet het Emotie of Sacraal centrum? Dan is het Milt centrum jouw Human Design autoriteit.

Leuk feitje: ongeveer 85% van de mensen hebben een Emotionele of Sacraal autoriteit, omdat het emotie centrum bij ongeveer 50% van de mensen gedefinieerd is en het Sacraal centrum bij ongeveer 70% van de mensen.

Ben jij een Reflector of een Projector met alleen een gedefinieerd hoofd, Anja en/of Keel centrum? Dan heb je geen innerlijke autoriteit. Jij bent dan afhankelijk van de energetische invloeden van de Maan. Dit noemen ze in het Engels een Outer Authority.

Emotionele Autoriteit (Emotional Authority)

Wanneer het Solar Plexus centrum in jouw profiel gedefinieerd is (het driehoekje rechts onderin), betekent dat altijd dat jij een Emotionele Autoriteit hebt. Het Solar Plexus centrum is namelijk verbonden aan emoties en emoties zijn van nature een sterke energie. Daarom ‘overruled’ dit centrum altijd alle andere centra wanneer het gaat over keuzes maken.

Bij een emotionele autoriteit hoort ook de zogenaamde emotionele golf. Deze golf gaat van fijne emoties naar minder fijne emoties en weer terug. Een emotionele piek wordt dus opgevolgd door een dal en weer een piek.

Het is daarom belangrijk om niet meteen (spontaan) keuzes te maken, maar er even een nachtje over slapen. Je wilt namelijk gedurende een hele golf voelen wat de beste keuze is, zowel wanneer je je laag voelt, als wanneer je je goed voelt. Dan komt de keuze die je moet maken als vanzelf, omdat het helemaal doorvoelt is!

Lees hier nog meer over de emotionele autoriteit!

Sacrale Autoriteit (Sacral Authority)

Bij een Sacrale autoriteit is het onderbuikgevoel de belangrijkste raadgever. Vanuit het sacraal centrum komt namelijk altijd een reactie op een idee, suggestie of mogelijkheid. En daarvoor is het belangrijk om letterlijk te leren luisteren. Dat onderbuikgevoel reageert namelijk duidelijk in de vorm van een oergeluid: “A-huh” voor een ja, “uh-uh” (inclusief zucht) voor een nee of “Hmm” voor een twijfel. Het kan ook voorkomen dat er geen reactie komt: dan is dat een teken voor jou dat het nog niet duidelijk is.

Mocht er geen geluid te horen zijn, dan komt de reactie meestal in de vorm van een gevoel dat je ergens naartoe getrokken wordt of juist weerstand voelt. Dat is ook een reactie van het Sacraal centrum.

Een sacrale autoriteit is dus makkelijk te volgen, omdat het zo’n duidelijke reactie geeft. Dit maakt ook dat de keuze meteen gemaakt kan worden en dat er niet gewacht hoeft te worden op meer duidelijkheid of informatie.

Duik nog verder in de sacrale autoriteit met dit artikel!

Milt Autoriteit (Splenic Authority)

Luister naar je gevoel, zelfs als het niet logisch klinkt of niet te verklaren valt. Dat is het belangrijkste advies bij een Milt Autoriteit. Het Milt centrum werkt namelijk intuïtief en geeft je in het moment informatie over wat wel of niet goed is. Dit kan vaak onverklaarbaar overkomen naar anderen, omdat er geen reden achter zit. Het Milt centrum is er namelijk voor om jou te beschermen voor gevaar en reageert intuïtief in het moment zelf.

Weet ook dat het Milt centrum altijd reageert in het moment, op hoe de situatie op dat moment is. Het kan dus voorkomen dat een keuze teruggedraaid of verandert moet worden wanneer de situatie verandert.

Het kan bijvoorbeeld een prima idee zijn om met een vriendin wat te gaan drinken in een bepaald cafe. Het Milt centrum focust dan op het plan voor het drinken. In het cafe aangekomen kan het Milt centrum de situatie pas echt beoordelen en dus bijvoorbeeld voelen dat het niet klopt. Volg dan dat gevoel en kies bijvoorbeeld een andere locatie dat wel beter voelt!

Op deze pagina lees je nog meer over de Milt Autoriteit!

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Hart Autoriteit (Heart Authority)

Het hart centrum gaat helemaal over de wilskracht om voor je dromen te gaan. Bij een Hart autoriteit geeft dit centrum de kracht om keuzes te maken die in lijn zijn met je dromen. Bij iedere keuze is letterlijk de vraag wat dit hart centrum zegt: Ja of nee? Is dit in lijn met je hartsverlangen of is een andere keuze beter? Voor jou is het belangrijk om keuzes te maken die in lijn zijn met je dromen voor je leven: wat jij wilt bereiken is wat er moet gebeuren en alle keuzes moeten in lijn zijn met dit verlangen.

De valkuil hierbij is om de verlangens van het hoofd te zien als de pure verlangens van het hart of te willen voldoen aan de ideeën en overtuigingen van anderen. Dat klopt niet met wie jij echt bent en heeft waarschijnlijk in de loop van de jaren al voor veel ongeluk gezorgd. Daarom is het leren luisteren naar de fluistering van het hart centrum zo belangrijk bij een hart autoriteit!

Zelf Autoriteit (Self Authority)

De Zelf Autoriteit is de minst voorkomende autoriteit omdat deze autoriteit pas actief is wanneer het Solar Plexus, Sacraal EN Milt centrum ongedefinieerd (wit) zijn en het Zelf centrum gedefinieerd is door een verbinding met het Keel OF Hart centrum.

Vanuit het Zelf centrum weet jij als geen ander wie jij bent en wat je hier te doen hebt. Een Zelf autoriteit ondersteunt om hierin te kiezen voor wat VOOR JOU werkt. Het is een gevoel van weten wat je moet kiezen, zonder dat dit te verklaren is.

Vanuit het Zelf centrum is er een sterke wetenschap van wat wel en niet goed is en dat mag jij gebruiken bij het maken van keuzes. Maar die wetenschap is er niet altijd meteen of na een bepaald proces. Het is er of het komt nog. Gun jezelf daarvoor dan ook de tijd totdat je het echt zeker weet.

Geen Innerlijke Autoriteit (Outer Authority)

Reflectors en Projectors met alleen gedefinieerde centra tussen het Hoofd en Keel hebben geen Innerlijke autoriteit. Zij zijn ‘afhankelijk’ van bronnen buiten zichzelf om keuzes te maken. Hierin is het het meest optimaal om een complete maancyclus van 29 dagen te nemen om een (belangrijke) keuze te maken.

Het proces om keuzes te maken bestaat namelijk altijd uit het uitzoeken en grondig onderzoeken van alle informatie die beschikbaar is wanneer je niet op een autoriteit in jezelf kan vertrouwen. Google is je grootste vriend, familie en vrienden zijn een klankbord om alle verschillende kanten van een keuze te kunnen achterhalen en alles wordt dubbel gecheckt. Alleen dan ontstaat het gevoel dat je een keuze kan maken die klopt. Leer hierin vooral ook wat goed voor jou werkt en wat je nodig hebt in dit proces om het makkelijker (en sneller) voor jezelf te maken!

Hoe zet jij jouw Human Design Autoriteit in?

Om te leren om te gaan met je autoriteit is één ding belangrijk: leer contact te maken met het centrum van je autoriteit en daarin je hoofd los te laten.

We hebben allemaal op jonge leeftijd geleerd om keuzes te maken vanuit ons hoofd. Maar dat klopt niet (meer). Kijk maar eens naar de momenten waarop jij vanuit je hoofd keuzes hebt gemaakt die logisch waren, maar niet werkte. Had je al een gevoel of ingeving dat je het beter anders kon doen? Dat was je autoriteit die je hielp!

Human Design geeft hierin nog een tool: wanneer de juiste keuzes vanuit je autoriteit gemaakt worden, dan leef je steeds meer in het Self-theme van jouw energietype (Vrede, Tevredenheid, Succes of Verrassing). En als je de verkeerde keuzes maakt, dan kom je het Not-Self-theme tegen (woede, frustratie, bitterheid of teleurstelling).

Handig toch?!

Wil je nog meer leren over jouw Human Design profiel en autoriteit?

Om nog meer in je kracht te gaan staan en te begrijpen hoe jouw Human Design autoriteit precies werkt, is het belangrijk om ook alle andere onderdelen van je profiel te begrijpen. En om te begrijpen hoe alles samen werkt!

Daarom heb ik alles voor je verzamelt in een e-book!

Dit e-book “Ontdek je Human Design” neemt jou helemaal mee in de ontdekkingstocht van jouw Human Design profiel.

Human Design boek: Ontdek je Human Design

Leer heel makkelijk jouw Human Design profiel kennen met dit Nederlandse e-book!

Je krijgt o.a. antwoord op deze vragen:

  • Wanneer weet ik of ik de juiste dingen doe?
  • Wat is mijn ‘taak’ in onze samenleving?
  • Hoe ontdek ik mijn incarnatie kruis?
  • Wat hebben de pijlen te vertellen?
  • En nog veel meer!

Wil je dus echt je Human Design profiel leren begrijpen? Koop dan dit e-book voor slechts € 9,95 en begin vandaag nog met het begrijpen van jouw profiel!

Veel succes ermee!

Veel liefs,

Mariska

Find Your Light Podcast

In onderstaande aflevering van de Find Your Light Podcast, neem ik je ook mee in wat Human Design mij gebracht heeft. Ik deel waarom ik het zo belangrijk vind en wat het verschil maakt met andere (spirituele) systemen.

Kijk deze aflevering op Youtube:

Of luister naar de aflevering op Spotify: