Heb jij wel eens het gevoel dat je altijd blijft twijfelen over de keuzes die je moet maken? Of maak je soms spontaan een keuze dat later toch geen goed plan bleek te zijn? Als jouw Human Design profiel aangeeft dat je een Emotionele Autoriteit hebt, dan is dat heel begrijpelijk. In dit artikel leg ik je alles uit wat jij moet weten of jouw manier van keuzes maken! 

Wat bepaalt of je een Emotionele Autoriteit hebt in je Human Design profiel?

Wanneer jouw Human Design profiel aangeeft dat jij een gedefinieerd (gekleurd) emotioneel centrum hebt, dan betekent dat automatisch dat jij een emotionele autoriteit hebt. Het emotionele centrum is het driehoekje dat naar links wijst aan de rechterkant van het schema. Dit wordt ook het Solar Plexus centrum genoemd.

Doordat het emotionele centrum in jouw profiel is ingekleurd (ook wel gedefinieerd genoemd), heb jij namelijk altijd een constante energie wanneer het gaat over emoties.

Jouw energie bepaalt jouw emoties.

Je emoties worden daardoor (bijna) niet door de omgeving bepaalt.

Dit betekent dat jij altijd de zogenoemde Emotionele Golf hebt. Je emoties gaat van laag naar hoog en weer naar laag. Je voelt je meestal niet voor langere tijd echt heel goed of echt heel slecht, maar het is altijd in beweging.

Hoe werkt het dan om keuzes te maken met een Emotionele autoriteit?

De emotionele golf die jij dus ervaart vanuit het emotionele centrum, die ‘moet’ je ook gebruiken voor het maken van keuzes.

Je moet natuurlijk niets, maar je zal merken dat het wel beter voor je is.

Bij het maken van een (grote) keuze wil jij de ruimte geven aan alle emoties die langskomen, zodat je tijdens die golf steeds opnieuw kan peilen of de keuze die je wilt maken, wel de juiste is.

Wanneer je namelijk tijdens de piek of het dal van de golf een keuze maakt, dan bepaal je dat op basis van de emoties die DAN gelden. En vaak wil je dan juist die emoties verlichten (in een dal) of juist op verdergaan (in een piek).

Maar als je emoties dan weer verandert zijn, dan kan het opeens toch niet de beste keuze zijn geweest.

Dit wil je voorkomen door eerst de hele emotionele golf af te wachten en dan pas de knoop door te hakken.

Voor jou geldt dus echt het advies:

Slaap er nog even een nachtje over

Wanneer je er nog een nachtje over slaapt, dan maak je sowieso niet in het moment een keuze op basis van een gevoel. En je geeft je emoties de tijd om weer verder te ontwikkelen.

Met een emotionele autoriteit hoef jij dus niet spontane keuzes te maken, maar is het juist beter om even te tijd te pakken.

Wacht de piek van je golf af.

Geef jezelf tijd om uit het dal te komen.

En wanneer je je dan weer neutraal voelt… Bepaal DAN wat de juiste keuze is!

Wacht altijd af totdat je dit helderheid voelt! Dan maak je de beste keuze die echt bij jou past.

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Bij twijfel (nog) niet doen!

Twijfelen hoort heel sterk bij de emotionele autoriteit.

Omdat jouw emoties namelijk altijd in ontwikkeling zijn, voel je bijna nooit echt dat gevoel van zekerheid over je keuzes. Maar maak je keuzes op het moment dat het echt helder voelt, dan zal je merken dat het wel goed voelt.

Zelf moest ik bijvoorbeeld een tijdje geleden een nieuwe laptop kopen. Ik deed super veel onderzoek, bleef vergelijken en toen ik een keuze had gemaakt, werd mijn bestelling geannuleerd…

Nou, lekker dan!

Nu was de laptop die ik wilde niet makkelijk aan te komen (het welbekende chip-tekort…), dus ging ik verder met mijn onderzoek om te bepalen of ik niet TOCH een andere laptop moest kiezen.

Ik bleef maar twijfelen en twijfelen.

Totdat ik mijn golf weer helemaal had doorlopen en besefte dat ik toch de laptop van mijn eerste keuze wilde. Dan maar langer wachten.

Vervolgens hield ik alle websites in de gaten en had ik toch binnen een paar dagen de laptop die ik zo graag wilde. En hij bevalt echt heel goed!

Door dus te wachten op het moment van helderheid rondom de keuze en niet in het gevoel van frustratie of twijfel te willen verlichten door maar een andere laptop te kopen, heb ik nu wel iets wat echt goed voelt!

Hoe weet je of je keuzes gemaakt hebt die goed zijn?

Naast de handvatten over HOE je het beste een keuze kan maken, geeft Human Design nog een andere tool om te weten of je de juiste keuze gemaakt hebt.

Als je kijkt naar je energietype, dan zie je dat jouw energietype een Zelf- en Niet-Zelf-thema heeft.

Het Zelf-thema geeft aan hoe jij je voelt wanneer je leeft volgens je eigen energie en dus ook keuzes maakt die voor jou kloppen.

Het Niet-Zelf-thema geeft aan hoe jij je voelt wanneer je (logischerwijs dus) leeft op een manier die NIET bij jouw energie klopt. En dus ook wanneer je keuzes maakt die niet voor jou kloppen.

Wanneer jij dus vanuit je emotionele autoriteit keuzes maakt die kloppen, dan voel je je volgens je Zelf-thema.

Dit zijn de verschillende Zelf- en Niet-Zelf-thema’s per energietype:

ManifestorVrede en Woede
(Manifesting) GeneratorTevredenheid/Voldoening en Frustratie
ProjectorSucces en Bitterheid
ReflectorVerbazing en Teleurstelling

Hieraan kan je dus peilen of jouw keuzes echt goed zijn voor je!

Human Design Emotionele autoriteit – de samenvatting

Om het nog concreet te maken, wil ik je hierbij nog een samenvatting geven, samen met een paar leuke feitjes.

  • Wacht je emotionele golf af met het maken van keuzes
  • Wacht tot je helderheid voelt over de keuze die je moet maken
  • Slaap er altijd een nachtje over voor je een keuze maakt
  • Twijfel hoort bij jouw emotionele autoriteit
  • Ongeveer 50% van de mensen heeft een emotionele autoriteit volgens Human Design. Het is daarmee de meest voorkomende autoriteit. Je bent dus zeker niet de enige!

Wil jij nog meer leren over je Human Design profiel? Lees dan ook mijn e-book “Ontdek je Human Design”, waarin ik je alles uitleg over de belangrijkste dingen die je moet weten over jouw Human Design profiel! Ook verkrijgbaar op bol.com.

Veel liefs,

Mariska