Een Human Design profiel van een Reflector valt altijd meteen op, zeker wanneer je het vergelijkt met de profielen van anderen. Want waar anderen tal van gekleurde blokken in hun profiel hebben, is jouw profiel helemaal wit. Je hebt alleen een hoop rode en zwarte lijnen lopen. Maar niet één van die lijnen sluit op elkaar aan, waardoor alle centra in jouw profiel wit zijn. Dit komt zo weinig voor, dat jij het meest bijzonder energietype binnen Human Design hebt! Dus leg ik je graag uit hoe jij meer kan leren over jouw systeem als Reflector volgens Human Design.

Wat maakt jou als Reflector zo bijzonder volgens Human Design?

Als Reflector ben jij het meest unieke type binnen Human Design! Maar 1 tot 2% van de mensheid heeft een vergelijkbaar profiel.

Omdat jij zo open staat qua energie, wordt jij van alle types het meeste beïnvloed door de buitenwereld. Jij hebt namelijk in geen enkel energiecentrum een constante energiestroom van jezelf.

Het is dus heel belangrijk dat jij bewust wordt hoeveel de buitenwereld jou beïnvloed.

Zodra jij met andere mensen in contact komt, dan is er al een beïnvloeding namelijk. Dan krijg jij energie van anderen binnen waar jij helemaal open voor staat.

Doordat jij zo open bent, ben jij ook een constante spiegel voor de mensen om jou heen. Jij spiegelt alles terug van wat er om je heen gebeurt. Hierdoor geef je anderen een prachtig cadeau : zonder oordeel laat jij een ander zien wie die persoon echt is!

Waarschijnlijk heb je ook al vaak gehoord dat mensen zich in jou herkennen. Zelf wanneer jij het gevoel hebt dat die mensen juist heel veel verschillen van elkaar.

Dit zegt helemaal niets over jou. Het is puur de reflectie die anderen van zichzelf in jou zien.

De grootste uitdaging van Reflectors

Als Reflector heb jij al veel uitdagingen mogen ervaren in je leven.

Omdat je zo uniek bent, ben je namelijk het minst begrepen type. Je bent zo anders dan 98% van de mensen, dat de standaard adviezen niet voor jou gelden.

Daarnaast ben je ook moeilijk te begrijpen. Doordat je zo open en beïnvloedbaar bent, kom jij steeds opnieuw anders over op de mensen om je heen. Terwijl tegelijkertijd de manier waarop jij anderen spiegelt hen de indruk geeft dat jij net zoals hun bent. Hierdoor zullen ze hun ideeën, strategieën en werkwijzen op jou projecteren.

Wat voor hen werkt zal immers dan ook voor jou werken.

Nou, nee, allesbehalve!

Want voor jou is het het allerbelangrijkste om bij je eigen energie te komen. Dat kan je pas doen wanneer je alleen bent in een neutrale omgeving zoals je eigen kamer/huis of de natuur. Wanneer je dan alle energie van anderen kan loslaten, dan kom je weer bij je eigen energie en wie JIJ echt bent!

Los van al die invloeden kan jij dan voelen wat er echt in jou speelt.

De natuur helpt je!

De natuur is een hele belangrijke bron voor jou als Reflector. Want de natuur jou helpt om te gronden en contact te maken met jouw innerlijke natuur.

Waarschijnlijk geeft het je een gevoel van opluchting als jij weer even het bos in kan duiken om alles van anderen van je af te schudden. Idealiter woon jij in een klein dorp of zelfs het buitengebied zodat je niet continu alle energie van anderen oppikt.

Kies voor de plekken waar jij je het beste bij voelt. Vermijd drukke plekken als die energie te veel voor jou is en kies voor tijd in de natuur en met mensen wiens energie goed voelt.

Jouw empathisch vermogen

Als Reflector ben jij volgens Human Design van nature een heel empathisch persoon. Jij bent heel gevoelig en heel wijs en je hebt een geruststellende invloed op anderen.

Ben daarom ook niet verbaasd dat anderen graag op jou komen steunen en jouw toevlucht zoeken wanneer ze met problemen zitten.

Het is daarbij aan jou om te leren aan te geven wanneer jij tijd voor jezelf nodig hebt.

Zelfs al voel je hoe hard zij jou nu nodig hebben, het is belangrijk dat jij je eigen energie bewaakt en dat doe je als je alleen bent.

Als Reflector ben jij zo spiegelend voor anderen dat zij zichzelf in jou zien, maar daardoor zien zij JOU niet.

Het is dus belangrijk dat jij jezelf blijft zien!

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Human Design Reflector: Leer leven met de cyclus van de maan

Als Reflector ben jij als de maan: je weerkaatst het licht van anderen en wordt beïnvloed door alles om je heen. Je Reflector Human Design profiel alleen al is net zo wit als de maan.

Niet zo verrassend dus dat de maan ook veel invloed op jou heeft.

Van alle planeten heeft de maan de kortste cyclus en de meeste invloed op de aarde, omdat de maan zo dichtbij staat.

Wanneer je duikt in de informatie van de maan dan zal je gaan merken dat jij hier meer dan anderen door beïnvloed wordt. Geen dag is jouw (basis) energie hetzelfde en het is dus goed om te beseffen dat dit niet door iets binnen jezelf komt. Leren leven met de cyclus van de maan (check hiervoor vooral deze website: www.happinez.nl/astrologie/zo-leef-je-in-het-ritme-van-de-maan/) en daar jouw leven op aanpassen zal je helpen om meer in tune te zijn met je energie.

Wanneer jij grote beslissingen moet maken of twijfelt of je iets moet doen, dan is het ook belangrijk om bewust te zijn van de stand van de maan en te wachten tot de maan in een stand is die jou ondersteunt en/of je helderheid geeft over wat klopt voor jou.

Directe keuzes maken of ergens op inspringen is dus zeker niet ideaal voor jou. Verwacht dat dan ook niet van jezelf! Heb je het gevoel dat je dat wel moet of wilt doen? Voel dan even of je hierin niet beïnvloed wordt door anderen.

Laat je verrassen en leer van teleurstellingen

Als Reflector ben jij dol op verrassingen. Immers, jij kan de energie zo goed lezen dat je vaak alles in de gaten hebt.

Het gevoel van verrast te zijn, dat geeft jou energie en is daarom ook het teken dat jij echt goed in je energie zit. Het is een bevestiging dat je optimaal in lijn leeft volgens je Human Design Reflector profiel.

Jij vindt het heerlijk als je regelmatig positief verrast wordt door het leven en weer nieuwe dingen kan ontdekken. Je open natuur wordt dan uitermate gestimuleerd en je leert jezelf en anderen weer beter kennen en begrijpen.

Zit jij te lang in een (saaie) situatie die je niet meer verrast, schud je leven dan weer eens op en maak het verrassend!

Wanneer jij niet goed bij jezelf blijft en steeds opnieuw je door anderen mee laat nemen in de energie, dan zal je juist een gevoel van teleurstelling ervaren. Je voelt je teleurgesteld in anderen, in het leven en bovenal in jezelf. Dit mag je als teken zien dat jij niet jezelf bent en waarschijnlijk ook in energie zit die niet voor je klopt.

Kijk vooral naar de bron van waarom jij je teleurgesteld voelt. Wat zit eronder en waarin heb jij niet voor jezelf gekozen?

Het leven mag en kan vol plezier en verrassing zitten wanneer jij kiest voor wat echt voor jou werkt!

Waarschijnlijk komt dit gevoel van teleurstelling ook bij jou wanneer je de ideeën en werkwijzen van anderen volgt. Dat komt omdat jij echt anders bent.

Dus pak je kracht en ga voor wat jij graag wilt!

Er is nog veel meer te leren over Human Design!

Ben jij ook benieuwd naar de andere Human Design energietypes? Of wat de verschillende centra binnen Human Design te vertellen heeft? Op mijn blog vind je tal van interessante artikelen over dit mooie systeem!

Lees daarnaast ook mijn uitgebreide e-book “Ontdek je Human Design” of boek een Human Design Reading en duik nog dieper in alle aspecten van jouw Human Design Reflector profiel!

Ik help je graag verder!

Veel liefs,

Mariska