Wanneer je wat verder komt in je Human Design experiment, dan ga je ook de term transits tegenkomen. Zelfs wanneer je Human Design app op Nederlands staat. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Dat lees je allemaal in deze uitleg over de Human Design transits!

Wat is de simpele uitleg over Human Design transit?

De simpele uitleg over de Human Design transits is dat het de informatie is over hoe de planeten op dit moment in de Human Design poorten staan.

Want net zoals dat de planeten bij het moment van jouw geboorte allemaal op een plek stonden, zo staan ze nu ook op een (andere) plek. Want de aarde en alle planeten gaan gewoon door natuurlijk.

En hoewel de huidige transits zeker niet zoveel effect op jouw energie hebben dan op het moment van je geboorte, kan je het wel voelen.

Heb jij bijvoorbeeld wel eens het idee dat je meer emotioneel bent, terwijl jij een ongedefinieerd Solar Plexus centrum hebt?

Of dat je opeens veel meer werk energie hebt terwijl je Manifestor, Projector of Reflector bent?

Dan zijn er twee opties: of je staat in contact met anderen waardoor je die energie oppikt; of de energie wordt geactiveerd in jouw Human Design profiel door de planeten.

Je staat dus altijd in verbinding met de planeten om je heen en de energie die zij uitstralen. Maar hoe (sterk) ze jou beïnvloeden is afhankelijk van jouw eigen energie. Dus laten we eens kijken hoe het werkt.

Waar vind je de informatie over de huidige standen?

Allereerst is het natuurlijk fijn om de huidige Human Design transits op te kunnen zoeken.

De makkelijkste manier daarvoor is met de Human Design app (beschikbaar voor iPhones en Android).

Wanneer je de Human Design app op je telefoon opent, dan zie je namelijk standaard een Human Design profiel met alleen zwarte lijnen. Dat is de huidige Human Design Transit. Er is ook een knop voor de huidige Transits waarbij je een paar terug en vooruit kan kijken.

Je ziet dat dit profiel soms helemaal open is met alleen zwarte lijnen. En soms zijn er wel bepaalde centra actief.

Dit komt omdat de planeten vanuit de actieve poorten dan wel of geen kanalen maken (net zoals in jouw profiel).

Hoe bereken je het effect van de Human Design transits op jouw profiel?

De informatie van de huidige transit kan je combineren met je eigen profiel.

Wanneer je bekend bent met jouw Human Design profiel; dan weet je inmiddels dat je overal actieve poorten hebt vanuit de posities waar de planeten stonden bij je geboorte en ongeveer 88 dagen daarvoor.

Dat zijn de rode en zwarte lijnen.

Soms lopen die lijnen in elkaar over waardoor er een kanaal gecreëerd wordt. Soms zijn het slechts halve lijnen.

De Human Design transits kan je als het ware over je eigen profiel heen leggen om te kijken hoe de huidige energie aansluit op jouw energie. Zie het maar voor je als dat je de transits op een doorzichtig vel print en vervolgens over je eigen profiel heen legt.

Waar komen dan de lijnen van de huidige energie overeen met jouw profiel?

En waar sluiten de lijnen aan op een halve lijn die jij hebt? Want dan wordt er een tijdelijk kanaal gecreëerd en wordt de energie van de bijbehorende centra actief.

Als je trouwens de betaalde versie van de Human Design app hebt, dan kan je vanuit de opties bij je profiel ook dit overzicht berekenen. De blauwe lijnen zijn dan jouw eigen profiel en de groene lijnen de huidige Human Design transits.

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Wat merk je van de transits?

Het is heel goed mogelijk dat je niets merkt van bepaalde transits. Misschien wordt er niets speciaals geactiveerd voor jou en voel je je daardoor lekker in je eigen energie zitten. Of heb je geen last van de extra energie die geactiveerd wordt.

Maar soms kan je ook merken dat je een bepaalde energie voelt die je niet kan herleiden. Dan kan dat zeker wel door de huidige energie komen.

Zo kan je met een gespleten definitie opeens merken dat de energie beter doorstroomt tussen jouw actieve centra wanneer de transit-energie een brug voor jou maakt.

Of dat je opeens meer wilt praten wanneer jouw ongedefinieerd keel centrum opeens actief wordt.

Een voorbeeld van wat ik zelf deze week ervaarde

Dit was voor mij ook de inspiratie voor het schrijven van dit artikel. Want ik merkte de laatste dagen opeens veel meer stress en energie om te werken. Ik voelde echt de druk om hard aan het werk te gaan… Maar ik snapte eigenlijk niet waar het vandaan kwam.

Totdat ik de Human Design transits bekeek en berekende samen met mijn chart. Wat bleek: doordat poort 28 in het milt centrum actief is op dit moment, wordt voor mij het wortel centrum geactiveerd. Ik heb namelijk poort 38 actief in een ongedefinieerd wortel centrum.

En als ik van één centrum goed het effect merk, dan is het wel het wortel centrum. Dit is het centrum van fysieke druk, stress en deadlines. Maar dus niet mijn eigen energie. Daardoor voelde ik me meer gestresst terwijl ik niet kon achterhalen waar het vandaan kwam.

Nu ik dit weet, kan ik deze energie makkelijker omzetten naar productief werk. En kan ik (iets) makkelijker ontspannen omdat ik weet waar het vandaan komt.

Maar dit is dus wel een goed voorbeeld van hoe de energie van de planeten op dit moment jou op ieder moment nog steeds kunnen beïnvloeden. Afhankelijk van wat jouw eigen energie is.

Trouwens, de manier waarop de Human Design transits jouw energie beïnvloeden, is hetzelfde als hoe de energie van anderen je kan beïnvloeden. Dus het is zeker wel interessant om hier meer op te gaan letten.

Nog meer tools om Human Design in de praktijk te gebruiken

Human Design in de praktijk - Online Masterclass

Human Design in de praktijk – De online Masterclass met tools om direct aan te slag te gaan met jouw Human Design profiel

Wil jij nog meer aan de slag gaan met het ervaren van jouw Human Design profiel in je leven?

Dan is de online masterclass “Human Design in de praktijk” echt iets voor jou!

In deze masterclass leer je:

  • Hoe je leeft vanuit je energie(type)
  • Hoe je keuzes maakt vanuit je autoriteit
  • Hoe je je lijn-profiel optimaal inzet
  • Waarom het nu nog niet lukt om dit te doen en welke tools je nodig hebt

Het doel van deze masterclass is om jou praktische handvatten te geven zodat jij kan leven volgens jouw Human Design profiel! We gaan dus niet volop de theorie in, maar maken de vertaling naar de praktijk.

Je ontvangt direct na aankoop van deze masterclass de link naar de video in je mailbox!

En wil je je nog dieper in je Human Design profiel duiken? Lees dan ook mijn e-book “Ontdek je Human Design” met alle theorie die je moet je weten over je profiel.

Ik help je graag verder om dit prachtige Human Design systeem in je leven te gebruiken.

Veel liefs,

Mariska