Wanneer bij het berekenen van jouw Human Design profiel blijkt dat jij een Generator bent, dan kan dat in het begin wat ‘gewoontjes’ lijken. Immers, 37% (en dus het grootste gedeelte) van de mensen is Generator. Lekker speciaal dus. Maar toch zit er magie in jou! Wanneer jij weet hoe jij jouw energie optimaal inzet. In dit artikel laat ik het je graag zien!

Jouw Human Design Generator type uitgelegd

Als Generator ben jij de motor van de samenleving. Jij hebt een gedefinieerd Sacraal centrum en dit centrum geeft jou de energie om aan de slag te gaan.

Het kan soms wel lijken alsof je een dieselmotor bent, want je hebt even tijd nodig om de informatie te verzamelen die je nodig hebt en zeker te zijn dat je iets moet doen. Hierdoor lijk je langzamer te gaan dan bijvoorbeeld Manifesting Generators en Manifestors.

Maar ben jij eenmaal vertrokken?

Dan ga je er ook voor en kan je al je energie erin kwijt. Het werkt voor jou ook niet om dat nog te stoppen.

Als jouw energie eenmaal gaat, dan zet je die motor niet meer stil.

Hierdoor kan het moeilijk zijn voor jou om ‘bij te sturen’ en is het dus belangrijk dat jij zeker weet dat je je energie in de juiste projecten en activiteiten stopt!

Luister naar je onderbuik gevoel

Jouw Sacraal Centrum is de leidende draad voor jou om te bepalen welk project je je energie in stop. Het Sacraal centrum geeft namelijk een duidelijke oer geluid wanneer het reageert op mogelijkheid.

Die oer-geluiden komen in de vorm van “A-hah” voor ja, “uh-huh” (inclusief zucht) voor nee en “hmm…” wanneer het nog niet duidelijk is.

Wanneer jij naar die reactie vanuit je onderbuik gaat luisteren, dan zal je merken dat je meer dingen gaat doen die je echt leuk vindt. Dit is voor jou het allerbelangrijkste, want daarmee start je als het ware de motor van je Sacraal centrum.

Wanneer je een sacrale autoriteit hebt, is het heel belangrijk om naar dit onderbuikgevoel te gaan luisteren! Het is je interne raadgever!

Een burn-out ligt op de loer

Als jij vooral dingen doet die je totaal niet leuk vindt, maar doet vanuit een verplichting of overtuiging dat het wel moet.

Je merkt dan dat je totaal geen energie hebt.

Met een sputterende motor rijdt je ook niet gemakkelijk. Dus hoe kan je verwachten van jezelf dat je lekker kan gaan cruisen over de snelweg wanneer jouw motor niet lekker aan gaat?

Terwijl als jij je gevoel volgt en echt de dingen gaat doen die je leuk vindt, dan zal je merken dat je energie overhoudt aan het einde van de dag en alles ook makkelijker voor je gaat.

Dat is jouw teken om te weten of je de juiste keuzes hebt gemaakt en door kan gaan met wat je aan het doen bent.

Wil jij graag leren hoe je je Human Design profiel echt begrijpt en gaat leven?
Download dan mijn Human Design Stappenplan en leer in 5 stappen je profiel beter te begrijpen!

Luister naar het gevoel van Tevredenheid en Frustratie als Generator

Binnen Human Design zijn er zogenaamde signature- en not-self-themes en voor jou als Generator zijn dat Tevredenheid en Frustratie.

Met tevredenheid als het zogenoemde ‘signature-thema’ kan je dat gevoel zien als een bevestiging dat je goed bezig bent. Wanneer jij ‘s avonds tevreden op de bank ploft dan heb je je energie goed ingezet en kan je je weer opladen voor de volgende dag.

Daar tegenover staat Frustratie, het not-self theme van Generators. Dit gevoel is voor jou een alarmbel dat je niet lekker bezig bent! Je kan je energie beter op een andere manier inzetten.

Deze 2 gevoelens zijn voor jou dus de richtlijnen die je als een kompas door je leven zullen leiden wanneer je er naar gaat luisteren!

Meer leren over Human Design?

Wil jij ook leren over de andere Human Design energietypes? Of wat de autoriteit binnen Human Design te vertellen heeft? Op mijn blog vind je tal van interessante artikelen over dit mooie systeem!

Lees daarnaast ook mijn uitgebreide e-book “Ontdek je Human Design” of boek een Human Design Reading en duik nog dieper in alle aspecten van jouw Human Design Generator profiel!

Ik help je graag verder!

Veel liefs,

Mariska